سفر قریب الوقوع هیئت عراقی برای مذاکره واردات بیشتر گاز از ایران

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، به نقل از پرس‌تی‌وی، وزیر برق عراق اعلام کرد: این کشور همچنان  به واردات گاز طبیعی از ایران نیاز دارد زیرا تمام برنامه‌های این کشور برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها از منطقه تکمیل نشده است.

احمد موسی سخنگوی وزارت برق عراق اعلام کرد: تعدادی از نمایندگان عراقی به تهران سفر می‌کنند تا درباره افزایش صادرات گاز با ایران صحبت کنند که اخیراً از ۵۰ میلیون مترمکعب به ۸ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

خبرگزاری الیوم بغداد به نقل از سخنگوی وزارت انرژی اعلام کرد: مذاکره با سفارت ایران در بغداد و نیز وزارت نیروی ایران راجع به افزایش واردات گاز در جریان است. 

بر اساس این گزارش، عراق وابسته به گاز طبیعی ایران برای تولید ۴۵ درصد از ۱۴ هزار مگاوات مصرف برق روزانه‌اش است. ایران هزار مگاوات برق هم به طور مستقیم به این کشور صادر می‌کند. اوایل این ماه آمریکا معافیت ۱۲۰ روزه برای تحریم‌های عراق جهت ادامه واردات انرژی به عراق داد.

پیش از این موسی گفته بود که ایران صادرات گاز را کاهش داده و صادرات برق را نیز به دلیل بدهی بسیار زیاد عراق قطع کرده است.

بر اساس این گزارش، میزان دقیق بدهی عراق مشخص نیست در گذشته مقامات ایرانی اعلام کرده بودند که بین ۶ تا ۷ میلیارد دلار پول ایرانیان در کشورهای عربی است.عراق بخشی از این بدهی را طی این سال‌ها پرداخت کرده اما تحریم‌های آمریکا و مسائل اقتصادی در این کشور عربی باعث شده انتقال پول در حد انتظار پیش نرود.

عراق مقدار زیادی کالا از جمله محصولات غذایی، کشاورزی، نیازمندی‌های خانگی و دستگاه تهویه هوا و خودرو از ایران وارد می‌کند. آمارهای رسمی گمرک در هفته گذشته نشان می‌دهد که میزان صادرات ایران به عراق در ۸ ماه ابتدای سال ۴۰ درصد نسبت به مشابه سال گذشته افزایش یافته و ایران در جایگاه دوم کشور صادرکننده به عراق قرار گرفته است.

اوایل امسال ایران اعلام کرد که ۱۱ میلیارد دلار محصولات غذایی و کشاورزی طی ۵ سال به عراق صادر کرده در سال ۲۰۱۹ بر اساس گزارش عراق ۹ میلیارد دلار از کل صادرات ۱۲.۵ میلیارد دلاری ایران را وارد کرده بود.

عمده محصولات وارداتی عراق از ایران محصولات کشاورزی، خدمات مهندسی، مصالح ساختمانی، انرژی نظیر برق و گاز طبیعی است. بغداد از آمریکا معافیت تحریمی دریافت کرده بود تا بتواند انرژی و گاز طبیعی از ایران وارد کند حتی آمریکا معافیت تحریمی خود را از ۴۵ به ۹۰ و ۱۲۰ روز تغییر داد تا بغداد بتواند در زمینه واردات انرژی از ایران به مشکل برنخورد.

بر اساس این گزارش، عراق به بیش از ۲۳ هزار مگاوات برق برای تأمین داخل نیاز دارد اما طی سال‌ها  جنگ و پس از حمله سال ۲۰۰۳ آمریکا بخش زیادی از زیرساخت‌های برق خود را از دست داد و کسری ۷ هزار مگاواتی در این کشور ایجاد شد.

در گذشته مسؤولان عراقی بارها اعلام کردند که جایگزین مناسبی برای واردات از ایران پیدا نمی‌کنند زیرا سال‌ها زمان می‌برد که عراق بتواند زیرساخت‌های لازم را بسازد.

انتهای پیام/