ولی‌عهد سعودی خواستار راهکار سیاسی در یمن شد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی در جریان چهل و دومین دور اجلاس سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس که روز سه‌شنبه در ریاض برگزار شد، ادعا کرد که پادشاهی سعودی به تقویت امنیت و ثبات در منطقه و انجام گفت وگو برای حل و فصل اختلافات ادامه می‌دهد.

به نوشته پایگاه خبری «سبق»، وی بر اهمیت تکمیل اتحاد اقتصادی در خلیج فارس تاکید کرد و درباره جنگ یمن که نزدیک به هفت سال از آغاز آن می‌گذرد نیز اظهار نظر کرد.

وی بدون اشاره به حملات هر روزه جنگنده‌های سعودی به یمن و هدف قرار دادن شهروندانی یمنی،  بر ضرورت دستیابی به راه حل سیاسی در یمن تاکید کرد و بر اهمیت تکمیل وحدت خلیج فارس مطابق با چشم انداز ملک سلمان بن عبدالعزیز تاکید کرد.

چهل و دومین دور اجلاس سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس سه‌شنبه (دیروز) در ریاض برگزار شد. امیر کویت و سلطان عمان در این اجلاس حضور نداشتند.«مشعل الأحمد الجابر» ولی‌عهد کویت ریاست هیأت کشورش در این اجلاس را بر عهده داشت و «فهد بن محمود آل سعید» معاون نخست وزیر عمان هم به نیابت از هیثم بن طارق در این اجلاس شرکت کرد.

 سران شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه پایانی این اجلاس بر اهمیت هماهنگی مواضع این کشورها به منظور حفظ منافع آنها و جلوگیری از بروز درگیری‌های منطقه‌ای و بین المللی تاکید کردند.

«نایف الحجرف» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، بیانیه پایانی را قرائت کرد که در آن بر مفاد ماده دو موافقتنامه دفاعی مشترک میان کشورهای عضو شورای همکاری تاکید شد، که بر اساس آن، کشورهای عضو شورای همکاری هر حمله‌ای به هر یک از آن‌ها را حمله به همه آن‌ها برمی‌شمرند و هر خطری که یکی از آنها را تهدید کند،  تهدید برای همه آن‌ها می‌دانند.

در این بیانیه همچنین بر آن‌چه در توافقنامه دفاعی متقابل در مورد تعهد کشورهای عضو به همکاری جمعی برای مقابله با همه تهدیدها و چالش‌ها تصریح شده، تاکید شد.

سران شورای همکاری خلیج فارس اعلام کردند که مشتاقانه منتظر هستند، دولت جدید ایران نقش مثبتی در کاهش تنش و ایجاد اعتماد با آنها داشته باشد.

سران شورای همکاری همچنین بر ضرورت آنچه پایبندی ایران به منشور سازمان ملل و اصول حسن همسایگی خواندند، تاکید کردند.

آنها همچنین بار دیگر خواهان مشارکت کشورهای عضو شورای همکاری در هر مذاکراتی درباره ایران شدند.

در این بیانیه بار دیگر سران شورای همکاری، ادعای بی دلیل و مدرک حمایت ایران از حملات جنبش انصار الله یمن مطرح کردند و مدعی شدند: «ادامه حملات حوثی‌ها با حمایت ایران تهدیدی برای امنیت منطقه‌ای است».

آنها همچنین مدعی شدند که برای حفظ وحدت یمن و حفظ حاکمیت آن تلاش می‌کنند و هر گونه دخالت در امور آن را مردود می‌خوانند.

سران شورای همکاری خلیج فارس همچنین گفتند که در این اجلاس در خصوص اصول و سیاست‌های توسعه همکاری‌های راهبردی و توسعه و یکپارچگی اقتصاد کشورهای خلیج‌فارس و تحقق آرمان‌های شهروندان توافق شد و بر لزوم تکمیل عناصر وحدت اقتصادی و سیستم‌های امنیتی و دفاعی مشترک  کشورهای خلیج فارس تاکید شده است.

طبق این بیانیه، شورای همکاری بر مواضع قاطع خود در مورد مرکزیت آرمان فلسطین، حمایت خود از حاکمیت مردم فلسطین بر تمامی اراضی فلسطینی اشغال شده از ژوئن ۱۹۶۷ میلادی، تاکید می‌کند؛ به گونه‌ای که مطابق با ابتکار صلح عربی و قطعنامه‌های مشروع بین المللی یک کشور مستقل فلسطینی با پایتختی قدس شرقی تشکیل شود  و حق بازگشت آوارگان فلسطینی تضمین شود.

آن‌ها بر لزوم فعال سازی تلاش های جامعه بین المللی برای حل مناقشه فلسطین و اسرائیل به گونه‌ای که تمامی حقوق مشروع مردم فلسطین بر اساس آن مبانی رعایت شود، تاکید کردند.

سران شورای همکاری همچنین از جامعه بین المللی خواستند برای توقف حمله به موجودیت فلسطینی‌ها در شهر قدس برای آواره کردن آن‌ها از خانه‌هایشان ورود کند و اجازه یهودی‌سازی قدس و مقدسات آن‌ها را که نقض آشکار قوانین بین المللی است، ندهد.

انتهای پیام/م