وظیفه ما در «جهاد روایت و تبیین»/ وقتی روشن کردن حقیقت سخت میشود
گروه سیاسی خبرگزاری فارس: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر جمعی از پرستاران و خانواده شهدای سلامت، که به مناسبت ایام ولادت با سعادت حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها و روز پرستار، برگزار شد، به نکات بسیار مهمی اشاره کردند و مطالباتی را هم داشتند که لازم است ضمن توجه جدی به این مطالبات، برای تحقق آنها به صورت جدی تلاش کرد. در این مسیر دانشجویان، رسانه و هنرمندان وظیفه سنگینتری بر عهده دارند.
* اهمیت «جهاد روایت و تبیین»
یکی از نکات مهمی که حضرت آیت الله خامنهای در این دیدار و پس از بیان ویژگی های حضرت زینب(س) به آن اشاره کردند بحث «جهاد روایت و تبیین» بود. رهبر معظم انقلاب در این بخش از بیانات خود «جهاد روایت و تبیین» را از ابعاد خردمندی و تدبیر عمیق حضرت زینب برشمردند و افزودند: « آن حضرت با روایت حقیقی، تأثیرگذار و ماندگارِ کربلا، فرصت نداد روایت دشمن بر واقعیت غلبه کند.».
قطعا اهمیت « روایت» درست وقایع کربلا از سوی حضرت زینب(س) و روشنگریهای تاثیرگذار ایشان نقش بسزایی در ثبت واقعی تاریخ دارد و اگر این روایتگری و روشنگری نبود ممکن بود واقعه کربلا به گونهای دیگر در تاریخ ثبت شود، این موضوع درس بزرگی به ما میدهد تا در در روایت اتفاقات انقلاب هم زینبگونه عمل کنیم.
رهبر معظم انقلاب البته در دیدار با هیئات دانشجویی هم به بحث «جهاد تبیین» اشاره کردند و تکرار مجدد این بحث بعد از مدتی کوتاه از سوی ایشان نشان از اهمیت بسیار زیاد این موضوع است.
* نقش دانشجویان، رسانهها و هنرمندان در «جهاد روایت و تبیین»
در بحث «جهاد روایت و تبیین» نقش دانشجویان، رسانه ها و هنرمندان متعهد و انقلابی بسیار سنگین است و متاسفانه باید گفت کم کاری در این حوزه و به نوعی اقدامات شعاری و نمایشی موجب شده تا دشمن و رسانه های معاند بتوانند روایت نادرست و ساختگی خود از اتفاقاتی که در کشور رخ داده و می دهد را قالب کنند.
در این باره نمونه هایی وجود دارد که دشمنان و رسانههای معاند با فریب افکار عمومی توانسته اند، ماجرا را آن گونه که خودشان می خواهند برای مخاطب روایت کنند و به گونه ای عمل کنند تا در ذهن مخاطب یک روایت نادرست و دروغ به عنوان حقیقت جلوه کند.
بر همین اساس هم هست که رهبر معظم انقلاب در دیدار پرستاران مجددا به ضرورت روایت حقیقیِ «واقعیات جامعه، تاریخ انقلاب، دفاع مقدس و حوادث گوناگون ۴۲ سال اخیر» تاکید می کنند و می فرمایند که اگر این کار نشود که در موارد متعدد نشده است، دشمن روایت تحریفآمیز و دروغ خود را در افکار عمومی جاری، و با عوض کردن جای ظالم و مظلوم، اقدامات مستمر ظالمانه خود را توجیه میکند.
* در زمینه روایت سختیهای کار پرستاران کمبود روایت هنری داریم
رهبر انقلاب انقلاب در بخش دیگری از سخنان خود در دیدار پرستاران تاکید میکنند: « در زمینه روایت سختیهای کار پرستاران کمبود روایت هنری داریم. اینها مایههای هنری دارد، به تعبیر فرنگی رایج در زبان هنر اینها مایههای دراماتیک دارد. می شود از اینها برنامههای هنری جذاب ساخت. هنرمندان بیایند در میدان.»
اقدامات و تلاشهای ایثارگرانه و فداکارانه پرستاران در ایام شیوع کرونا قطعا بر کسی پوشیده نیست، قشری که در این مدت سختیها را به جان خریدند و تا پای جان برای خدمت به مردم ایستادند. در این ایام صحنههایی در بیمارستانهای کشور در حوزه تلاش های کادر درمان رخ داد که نمونه آن را نمیشود در جایی از دنیا دید. این صحنهها باید ماندگار شوند تا نسلهای بعدی بدانند در چنین ایامی، پرستاران به عنوان رزمندگان خط مقدم جنگ با کرونا چگونه ایستادند و از خودگذشتگی و فداکاری کردند.
برای اینکه مسیر درستی برای تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب در این موضوع طی شود در ابتدا باید بدانیم وظیفه هر کدام از ما به عنوان دانشجو، خبرنگار، رسانه، افراد دارای تریبون و … در این باره چیست و در مرحله دوم در راستای وظیفه ای که داریم با برنامهریزی درست تلاش کنیم.
بدون شک دانشجویان رسانه ها و هنرمندان در این حوزه نقش بسزایی دارند. دانشجویان می توانند با حضور در فضای مجازی که این روزها طیف گسترده ای از جامعه را در برگرفته، به تبیین مسائل بپردازند و به عنوان قشری که مورد رجوع مردم هستند، حقایق را آنگونه که هست بیان کرده و به شبهاتی که از سوی معاندین و دشمنان ساخته میشود، پاسخ دهند.
هنرمندان هم همچون دانشجویان وظیفه سنگینی بر دوش دارند و باید در جنگ روایت ها، «واقعیات جامعه، تاریخ انقلاب، دفاع مقدس و حوادث گوناگون ۴۲ سال اخیر» را با زبان هنر برای جامعه روایت کنند. در این مسیر لازم است از ابزارهای مختلف هنر بهره گرفت تا تاثیرگذاری بیشتری را با خود به همراه داشته باشد. اگرچه در برخی از آثار هنری به این موضوع پرداخته شده اما می توان گفت آنگونه که باید این آثار نتوانسته انچنان که باید تاثیرگذار باشد.
* وظیفه دانشجویان در پاسخگویی به شبهات
ایجاد شبهات و دورغ پردازی این روزها به شدت در فضای مجازی گسترش یافته و متاسفانه کمتر دیده می شود که به این شبهات پاسخ منطقی داده شود. تشکل های دانشجویی انقلابی با توجه به ظرفیت خوبی که دارند و با توجه به اینکه اعضای تشکل های دانشجویی از بصیرت و آگاهی بالایی برخوردارند لازم است شبهات روز را پاسخ داده و وقایع را آنگونه که هست برای مردم به خصوص جوانان و دانشجویان بیان کنند. نباید اجازه داد ظرفیت بالایی که در تشکل های دانشجویی وجود دارد مغلوب جریان های معاند شوند.
* روایتگری درست درباره مذاکرات هستهای و مسائل روز
برای مثال این روزها مذاکرات هسته ای یکی از اتفاقاتی است که مباحث مختلفی درباره آن بیان می شود و روایات مختلفی هم درباره تیم مذاکره کننده وجود دارد، روایاتی که خیلی از آنها ساخته دست جریاناتی است که نان خود را از در رنج بودن مردم کشورمان در می آورند. این جریان ها در حال تلاش هستند که دولت و تیم دیپلماسی کشورمان مجبور شود همچون سال های اخیر تن به توافقی دهد که نتیجه آن از بین رفتن دستاوردهای علمی و همچنین از بین رفتن استقلال کشور باشد.
این جریانها سعی دارند با روایتهای نادرست و فریب افکار عمومی به تیم مذاکره کننده و دولت فشار وارد کنند، اینجاست که اهمیت « جهاد تبیین و روایت» بیشتر مشخص می شود. قشر نخبه، دانشجو، هنرمند و افراد دارای تربیون در چنین موضوعی وظیفه دارند تا واقعیت را برای جامعه بیان کنند و اجازه ندهند اکنون که دولت و تیم مذاکره کننده به دنبال توافقی است که منافع ملت و کشور را تامین کند، تضعیف شود و همچنین نگذارند تا اتفاقات گذشته در مذاکرات تکرار شود.
* وقتی روشن کردن حقیقت سخت میشود
روایت های نادرست اگر در افکار عمومی رخنه کنند، روشن کردن حقیقت بسیار سخت می شود. برای مثال در دولت گذشته در بحث خرید و واردات واکسن کرونا روایت های نادرستی مطرح شد و بسیاری از مردم به این باور رسیده بودند که عدم پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی FATF و تحریم ها مانع واردات واکسن به کشور شده و خیلی ها از سلبریتی ها هم براساس همین روایات نادرست فریب خوردند! متاسفانه در آن زمان برخی کم کاری ها برای بیان واقعیت موجب شده بود تا هجمه زیادی به نظام وارد شود، تا اینکه با روی کار آمدن دولت سیزدهم مشخص شد آنچه درباره عدم واردات واکسن و FATF مطرح شده بود، روایت نادرستی بود که توسط برخی جریان ها برای رسیدن به اهدافی خاص پیگیری شد.
اتفاقاتی از این دست ضرورت توجه جدی به بحث جهاد تبیین و روایت را نشان می دهد. جبش دانشجویی انقلابی از این پس باید با برنامه ریزی درست و استفاده از برنامه های مشترک میان تشکل ها و همچنین با بهره گیری از فضایی که در رسانه های متعهد و انقلابی وجود دارد مطالبه رهبر معظم انقلاب در حوزه جهاد تبیین و روایت را محقق کنند.
انتهای پیام/