ادعای زلنسکی: درصورت حمله روسیه به اوکراین، اعضای ناتو نیز در خطر خواهند بود

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین روز پنجشنبه ادعا کرد، در صورت حمله روسیه به کشورش، اعضای اروپایی ناتو در خطر خواهند بود.

به نوشته روزنامه «نیویورک تایمز»، زلنسکی در نشست خبری مشترک با «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو گفت: «ناتو هیچ دینی به گردن اوکراین ندارد».

با این حال رئیس جمهور اوکراین با تکرار ادعای حمله احتمالی روسیه گفت، «در صورتی که ارتش ما نتواند مقاومت کند» این وظیفه ناتو خواهد بود تا علیه حمله روسیه که ممکن است شماری از کشورهای عضو این پیمان را در معرض خطر قرار دهد، وارد عمل شود.

زلنسکی در ادامه گفت، وقایع سال ۲۰۱۴ و الحاق بخش کریمه به روسیه موجب شد اوکراین به سمت ناتو سوق پیدا کند و کی‌یف سال‌ها است که خود را یکی از اعضای ناتو می‌داند.

این مقام اوکراینی که بارها درخواست ملاقات با همتای روس خود را داشته افزود: «من از این ابزار [پروژه گاز نورد استریم ۲] برای ترتیب دادن دیداری با رئیس جمهور روسیه استفاده خواهم کرد تا بتوانیم در زمینه اجرای توافق مینسک یا خاتمه دادن به درگیری‌ها در دونباس، پیشرفت‌هایی حاصل کنیم».

وی در حالی بار دیگر پیگیر اعمال تحریم علیه روسیه شده که روز سه‌شنبه گفته بود تهدیدهای «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا درباره اعمال «تحریم‌های اقتصادی بسیار سخت» بر مسکو که در جریان مذاکرات با پوتین مطرح شد، هنوز برای متوقف کردن مسکو کافی نیست.

دبیرکل ناتو نیز در این نشست خبری با اشاره به اینکه «ناتو حمایت عملی از اوکراین را تداوم خواهد بخشید» مدعی شد: «حمایت ناتو از اوکراین تهدیدی برای روسیه نیست».

استولتنبرگ افزود: «تصمیم درباره اینکه آیا اوکراین می‌تواند عضو ناتو شود، باید توسط اوکراینی‌ها و سی کشور عضو ناتو اتخاذ شود».

او در ادامه گفت: «متحدان ناتو آماده گفت‌وگو با روسیه هستند و ما بر دعوت از مسکو برای نشست شورای روسیه-ناتو تأکید می‌کنیم زیرا در زمان بالا بودن تنش‌ها گفت‌وگو اهمیت به سزایی دارد».

دولت اوکراین به بهانه مبارزه با استقلال‌طلبان در نواحی شرقی این کشور، طی سال‌های اخیر به استقرار نیروها و تجهیزات سنگین و نیمه‌سنگین نظامی در مجاورت مرزهای روسیه پرداخته است. در مقابل، ارتش روسیه نیز بخشی از نیروهای نظامی خود را به‌منظور آمادگی برای اقدامات تحریک‌آمیز کی‌یف و متحدانش در مرزهای غربی مستقر کرده است.

دولت کی‌یف با حمایت کشورهای غربی به‌ویژه اعضای پیمان آتلانتیک شمالی به اقدامات تحریک‌آمیز خود در مرزهای مشترک با روسیه ادامه می‌دهد. این در حالی است که مسکو بارها حملات نظامیان اوکراینی به شهروندان خود را محکوم کرده و خواستار رفع تنش‌ها از طریق توافق «مینسک» شده است.

با این حال کشورهای غربی به رهبری آمریکا طی هفته‌های اخیر با اظهار نظرهای غیرمستقیم از طریق گزارش‌های منابع بی‌نام در رسانه‌ها، روسیه را به طراحی حمله علیه اوکراین متهم کرده‌اند. اوکراین اوایل سال جاری محموله بزرگی از مهمات و موشک‌های «جاولین» آمریکایی را دریافت کرد و نظامیان این کشور می‌گویند خمپاره و پهپادهای تهاجمی ترکیه‌ای را نیز در اختیار دارند.

«ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز گذشته (چهارشنبه) گفت: «وضعیت اوکراین همچنان نگران‌کننده است.اول اینکه همچنان نقض حقوق بشر در منطقه تحت درگیری دونباس ادامه داشته و کشورهای ناتو در حال افزایش ارسال تسلیحات به اوکراین هستند که این اقدام نه‌تنها به صلح و ثبات کمک نمی‌کند بلکه جنگ داخلی را تشدید می‌کند».

زاخاروا افزود: «در قرن بیستم آپارتاید وجود داشت و لایحه‌ای که قرار است علیه شهروندان دو تابعیتی (دارای پاسپورت روسی در اوکراین) تصویب شود، بدترین شکل اجرای تبعیض نژادی و آپارتاید است. اوکراین در حال بازگشت به آن زمان است. اکنون غربی‌های حامی حقوق بشر کجا هستند؟».

انتهای پیام/