پسکوف: به استقرار تسلیحات ناتو در مرزهای روسیه پاسخ متقابل میدهیم
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «دمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه روز دوشنبه هشدار داد، استقرار تسلیحات ناتو در مجاورت مرزهای این کشور، پاسخ متقابل را به همراه خواهد داشت.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، پسکوف در جمع خبرنگاران گفت: «این مسئله پوشیده نیست که استقرار انواع مختلف تسلیحات در مجاورت مرزهای ما، که ممکن است تهدیدی برای ما محسوب شود، نیازمند گامهای مناسبی برای متعادل کردن اوضاع خواهد بود. در این مورد، گزینههای بسیار مختلفی وجود دارد».
سخنگوی کاخ کرملین با اشاره به ادعای رئیس جمهور اوکراین برای آمادگی جهت دیدار با همتای روس بهمنظور تنشزدایی میان دوطرف گفت: «در واقع هیچگونه آماده سازی اساسی برای دیدار میان دو رئیس جمهور انجام نشده است و ما پیشنهاد بهخصوصی از طرف شرکای اوکراینی خود دریافت نکردهایم. بنابراین این مسئله نقش چندانی در اوضاع نخواهد داشت».
پسکوف همچنین در واکنش به مطرح شدن لایحهای در اوکراین برای اعطای شهروندی به افراد روس گفت: «هیچ فردی در روسیه نیست که بهخاطر دلایل سیاسی مورد آزار و اذیت قرار گرفته باشد. یک قانونگذاری [در اوکراین] در حال انجام است که بر اساس آن افرادی که بهخاطر ظن ارتکاب جرائم مشخصی تحت تعقیب قرار گرفتهاند اما هیچگونه محاکمه سیاسی در روسیه وجود ندارد بنابراین این لفاظیها از اساس غلط هستند».
این اقدام تحریکآمیز اوکراین پس از آن انجام شده که دولت روسیه اعطای شهروندی برای ساکنین مناطق خودمختار «دونباس» را تسهیل کرده است.
علاوه بر سخنگوی کرملین «کنستانتین گاوریلوف» رئیس نمایندگی روسیه در مذاکرات کنترل تسلیحاتی در وین نیز امروز (دوشنبه) گفت، ناتو برای جلوگیری از جنگ احتمالی باید در راستای اقدام سیاسی جهت تنشزدایی گام بردارد.
مسکو هفته گذشته یک بسته پیشنهادی تضمین امنیتی را به آمریکا ارائه کرد که محدود شدن حضور نظامیان، کشتیها و هواپیماهای جنگی ناتو در اطراف مرزهای روسیه و عدم گسترش این اتحاد نظامی غربی به مرزهای روسیه را در بر میگیرد.
از دیگر موارد پیشنهادی مسکو میتوان به عدم استقرار موشکهای میانبرد و کوتاهبرد در مجاورت مرزهای آمریکا و روسیه اشاره کرد.
این پیشنهادات بعد از آن مطرح شد که کشورهای غربی با جوسازی رسانهای ادعای حمله احتمالی روسیه به اوکراین طی ماههای آتی را مطرح کردند که با استقبال مقامات این کشورها و تهدید مسکو به تحریمهای سنگین و افزایش حمایت از دولت کییف همراه شد.
این در حالی است که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و دیگر مقامات ارشد این کشور، ادعای حمله به اوکراین را تکذیب کرده و آن را بهانهای برای تقویت حضور ناتو در مرزهای غربی خود و افزایش فشار اقتصادی علیه مسکو توصیف کردهاند.
انتهای پیام/م