دیجیتالی سازی، اقتصاد «سبز» و اصلاحات اجتماعی؛ ۳ هدف همکاری راهبردی ازبکستان و کره جنوبی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان که در یک سفر کاری به شهر «سئول» سفر کرده است با همتای کره ای خود دیدار کرد.

در این دیدار پس از گفت و گوهای پرثمر «شوکت میرضیایف» و «مون جائه این» روسای جمهور دو کشور تعدادی از اسناد دوجانبه امضا شد.

مقامات ارشد دو کشور در ادامه بیانیه مشترکی را در مورد تعمیق روابط همکاری‌های راهبردی بین ازبکستان و کره جنوبی صادر کردند.

گسترش همه جانبه همکاری‌های متقابلا سودمند، تجلیل گسترده سی‌اُمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک، تحکیم دوستی بین دو کشور در این سند درج شده است.

همچنین دیجیتالی سازی، اقتصاد «سبز» و اجرای سیاست اجتماعی موثرتر به عنوان ۳ بعد اصلی شراکت راهبردی تعیین شده است.

با حضور روسای جمهور دو کشور قرارداد بین دولتی در زمینه بهداشت، برنامه همکاری‌ها با آژانس توسعه همکاری بین المللی برای سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ میلادی، برنامه همکاری بین وزارتخانه‌های امور خارجه برای سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ میلادی و همچنین یادداشت تفاهم در مورد برقراری دیالوگ در زمینه انرژی، همکاری در توسعه شهرهای «هوشمند»، تامین مالی از طریق بنیاد کمک برای توسعه اقتصادی، در زمینه فلزات کمیاب، مس و .. به امضا رسید.

همچنین در چارچوب این سفر تفاهم نامه‌های همکاری در زمینه‌های فن آوری‌های اطلاع رسانی و کشاورزی «هوشمند»، قرارداد صادرات تجهیزات پزشکی با حضور بنیاد توسعه اقتصادی کره جنوبی امضا شد.   

هم اکنون کره جنوبی یکی از بزرگترین سرمایه گذاران ازبکستان است.

کره جنوبی تاکنون برای حضور در اقتصاد ازبکستان بیش از ۱۰ میلیارد دلار اختصاص داده است.

در حال حاضر در ازبکستان بیش از ۸۰۰ کارخانه با مشارکت سرمایه‌گذاران کره جنوبی در بخش‌های ماشین سازی، بازرگانی، صنایع شیمیایی، غذایی، فلزسازی، داروسازی، جهانگردی، نفت و گاز و خدمات فعالیت می‌کنند.

مبادلات بازرگانی بین ازبکستان و کره جنوبی در ۱۱ ماه سال  ۲۰۲۰ میلادی در سطح یک میلیارد و ۹۰۸ میلیون دلار قرار گرفت.

کره جنوبی استقلال این کشور‌ را در ۳۰ دسامبر سال ۱۹۹۱ میلادی به رسمیت شناخت و در ۲۹ ژانویه سال ۱۹۹۲ میلادی روابط سیاسی خود را با ازبکستان برقرار کرد.

انتهای پیام/