تشدید فعالیت‌های تروریستی و رسانه‌ای داعش در عراق

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، تروریست‌های داعش در هفته‌های گذشته همراه با افزایش عملیات‌های تروریستی، فعالیت رسانه‌ای خود را نیز تشدید کرده‌اند.

به نوشته وبگاه العربی الجدید، از ابتدای ماه دسامبر تاکنون بیش از ۱۰ عملیات تروریستی در روستاها و شهرک‌ها در استان‌های کرکوک، دیالی، صلاح‌الدین، الانبار و نینوی صورت گرفته و تعدادی از نیروهای امنیتی و نظامی و مردم عادی کشته و زخمی شده‌اند.

یک منبع امنیتی در بغداد نیز گفت که تروریست‌ها منابع مالی خود را از طرق مختلف افزایش داده‌اند تا به حملات خود ادامه دهند. آن‌ها در ابتدای ماه جاری میلادی به روستای «لهیبان» در کرکوک یورش برده و چند ساعت این روستا را در اشغال خود داشتند. در این حمله تروریستی هفت تن از نیروهای پیشمرگه و سه تن از اهالی روستا کشته شدند. ۵۵ خانواده نیز مجبور به ترک روستا شدند و تروریست‌ها ۲۰ خانه را آتش زدند.

 

همچنین تروریست‌ها به یک مقر ایست و بازرسی در منطقه «المقدادیه» حمله کرده و چهار نیروی نظامی عراقی را کشتند. سپس به یک درمانگاه یورش بردند و مدیر آن‌جا را نیز به رگبار بستند.

در استان صلاح‌الدین سه غیر نظامی در کمین داعش و در استان دیالی نیز سه نیروی ارتش عراق با حمله تروریست‌ها کشته شدند. داعش همچنین مدعی شده است که یک سرهنگ ارتش عراق را به همراه چهار نظامی دیگر در بلندی‌های «حمرین» اسیر کرده و کشته است.

اهداف داعش در عراق

منابع امنیتی عراق به العربی الجدید گفتند که گروهک داعش به طور عمده مناطقی را هدف قرار می دهد که از لحاظ امنیتی شرایط مناسبی ندارد یا مورد اختلاف دولت بغداد و اربیل است. مناطق کوهستانی، بیابانی و حوزه رشته کوه حمرین عمده نقاطی است که داعش دست به عملیات می‌زند. یک مقام نظامی عراقی در این خصوص گفت که میزان تلفات حملات تروریستی داعش برای فرماندهان نظامی در بغداد غافلگیر کننده بوده است.

در این خصوص «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق خواستار افزایش توان ارتش و افزایش عملیات‌های هوایی و شناسایی در هماهنگی با نیروهای پیشمرگه کُرد شده است. او همچنین از نهادهای امنیتی و نظامی خواسته است تا منابع مالی داعش را بخشکانند و مانع هرگونه ارتباط تروریست‌ها با خارج عراق شوند.

اما «تحسین الخفاجی» سخنگوی ستاد عملیات مشترک عراق معتقد است که نیروهای نظامی این کشور تاکنون در مهار داعش موفق بوده‌اند. او به العربی الجدید گفته است که ارتش و نیروهای امنیتی و الحشد الشعبی به طور روزانه عناصر داعش را بازداشت می‌کنند و دلیل حملات اخیر این است که تروریست‌ها متحمل ضربات سنگینی شده‌اند.

او تأکید کرد که عملیات اخیر به نام «برق السماء» دستاوردهای مهمی برای امنیت عراق داشته و نیروهای امنیتی و نظامی از هیچ تلاشی برای نابودی بقایای داعش کوتاهی نمی‌کنند.

از سوی دیگر «طارق العسل» فرمانده سابق پلیس استان الانبار، در خصوص منابع تأمین مالی داعش گفت که تروریست‌ها به طور عمده به قاچاق سوخت، مواد غذایی و حیوانات به و از سوریه، با‌ج‌گیری و تهدید تاجران و کشاورزان و ربایش افراد و طلب پول در ازای آزادی آن‌ها مشغول هستند. بنابراین دچار بحران مالی نیستند.

«مؤید الجحیشی» کارشناس امنیتی عراقی نیز گفت که مبارزه با داعش نباید منحصر به عملیات‌های نظامی شود، بلکه باید از طرق سیاسی و اجتماعی نیز وارد این کارزار شد.

داعش و خروج آمریکایی‌ها از عراق

از زاویه دیگر «حمید الهایس» رئیس شورای نجات استان الانبار عراق، با تایید فعال شدن عملیات تروریستی عناصر سازمان جنایتکار داعش در دوره کنونی در چهار استان، گفت که این عملیات‌ها همزمان با عقب نشینی قریب الوقوع نیروهای رزمی آمریکا از عراق صورت می‌گیرد.

وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه»، تصریح کرد: «عناصر باندهای جنایتکار داعش همزمان با خروج قریب الوقوع نیروهای آمریکایی در استان‌های دیالی، صلاح الدین، نینوی و کرکوک به طور قابل توجهی فعال شده‌اند که نشان دهنده وجود اقداماتی برای تحریک این عناصر از سوی طرف‌هایی که برای همه شناخته شده هستند، است».

الهایس افزود: «همه استان‌هایی که شاهد عملیات تروریستی هستند، امن و باثبات بودند، اما سرعت این عملیات‌ها با نزدیک شدن به عقب‌نشینی نیروهای رزمی آمریکا در طرحی که برای همگان روشن شد، افزایش یافت . فعال کردن این گروه‌های تروریستی با برنامه‌های خارجی که به دنبال سوء‌استفاده از وضعیت امنیتی ناپایدار است، مرتبط است».

رئیس شورای نجات استان الانبار با اشاره به این‌که خروج نیروهای آمریکایی در پایان ماه جاری با افزایش عملیات تروریستی عناصر داعش همراه خواهد بود،  ادامه داد که استان‌های آزاد شده اجازه بازگشت گروه‌های تروریستی به مناطق خود را نمی‌دهند، زیرا ساکنان آن، طعم تراژدی‌های آوارگی، کشتار و ویرانی را چشیده‌اند. 

در این راستا «بشیر العتبکی» فرمانده تیپ ۲۳ سازمان الحشد الشعبی نیز در مصاحبه‌ای گفت که نیروهای این سازمان در یک ماه گذشته ۱۲ عملیات پاکسازی علیه تروریست‌های داعش در استان‌های مختلف انجام داده‌اند.

او گفت که این عملیات‌ها پس از رصد تحرکات عناصر داعش و طبق اطلاعات به دست آمده صورت گرفته است. این فرمانده الحشد الشعبی تأکید کرد که عملیات‌ها تا زمان نابودی تمامی هسته‌های خاموش داعش ادامه خواهد یافت.

بشیر العتبکی در بخش دیگر سخنان خود گفت که تروریست‌ها داعش روابط تنگاتنگی با آمریکایی‌ها دارند و به میزان حملات خود با هدف ادامه حضور نیروهای رزمی آمریکا افزوده‌اند.

این اولین بار نیست که شخصیت‌های عراقی به رابطه میان تروریست‌های داعش با آمریکا اشاره می‌کنند و پیش از این بارها گروههای عراقی از وجود اسنادی از انتقال تروریست‌ها توسط بالگردهای نظامی ارتش آمریکا سخن گفته‌اند. به گفته عراقی‌ها تروریست‌های داعش بهترین بهانه را برای ادامه حضور اشغالگرانه آمریکا در اختیار این کشور قرار می‌دهند و اکنون که با فشار چندین ساله پارلمان و گروههای مقاومت، آمریکایی‌ها در ظاهر به عملیات رزمی خود پایان می‌دهند، تروریست‌ها نیز به حملات خود افزوده‌اند.

مقامات عراقی به شکل رسمی اعلام کرد‌ه‌اند که مأموریت جنگی نیروهای «ائتلاف بین‌المللی ضد داعش» به رهبری آمریکا پایان یافته و پس از هفت سال و پایان حضور داعش در عراق، این نیروها خاک این کشور را ترک می‌کنند. مشاور امنیت ملی عراق، رسما اعلام کرده است که مأموریت رزمی نیروهای ائتلاف آمریکایی در این کشور به پایان رسیده است.

با این وجود فرمانده تروریست‌های سنتکام به وبگاه الحره گفته است که هیچگونه عملیات خروج نیروهای آمریکایی از عراق روی نداده و فقط ماموریت ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی در عراق از حالت رزمی به حالت استشاری تبدیل شده است.

با این وجود گروههای مقاومت عراق اعلام کرده‌اند که هرگونه حضور نیروهای آمریکایی به هر بهانه‌ای همان اشغالگری است و بغداد باید تناقض میان موضع دولت با فرمانده سنتکام را توضیح بدهد.

انتهای پیام/م