باقری: هیأت ایرانی برای تعامل جدی و پیشبرد گفتوگوها آمادگی کامل دارد
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور هیأتهای ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به ریاست علی باقری و انریکه مورا در هتل کوبورگ شهر وین برگزار شد.
هشتمین دور از گفتوگوهای رفع تحریم عصر امروز (به وقت وین) با برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام به ریاست علی باقری مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آغاز شد.
در این نشست که با شرکت هیأتهای ایران، گروه ۱+۴ و اتحادیه اروپا در هتل کوبورگ برگزار شد، روند مذاکرات مورد ارزیابی قرار گرفت.
در این نشست همچنین در خصوص نحوه ادامه گفتوگوها بحث و تبادل نظر شد.
علی باقری مذاکرهکننده ارشد کشورمان در این نشست با اشاره به پیشرفتهای صورتگرفته در دور پیشین، بر لزوم رفع تحریمها و ارائه تضمینهای عینی و کافی از سوی طرف مقابل و راستیآزمایی این اقدامات تأکید کرد و گفت که هیأت ایرانی مانند دور قبل برای تعامل جدی و پیشبرد گفتوگوها آمادگی کامل دارد.
در این نشست، تمامی هیأتها به پیشرفت حاصل شده در دور پیشین گفتوگوها اشاره کرده و برای ادامه رایزنیهای فشرده اعلام آمادگی کردند.
در این نشست همچنین عنوان شد که اغلب پیشنهادات ایران، در متن جدید گنجانده شده است.
در پایان نشست مقرر شد که مذاکرات و کار بر روی متن از روز سهشنبه (فردا) هفتم دی ماه در سطوح و فرمتهای مختلف ادامه یابد.
به گزارش فارس، علی باقری و هیأت همراه امروز به منظور شرکت در دور هشتم مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ وارد وین شد و پیش از نشست کمیسیون مشترک رایزنیهای سهجانبهای را با هیأتهای روسیه و چین داشت. وی ملاقاتی با انریکه مورا و همچنین نشستی دوجانبه با مذاکره کننده ارشد فرانسه نیز داشت.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه امروز در جمع خبرنگاران گفت که در مذاکرات وین سند ژوئن ۲۰۲۱ را کنار گذاشتیم و به سند جدید و مشترکی رسیدیم و افزود: باید به نقطهای برسیم که نفت ایران به آسانی و بدون هیچ منعی فروخته شود و پول نفت به صورت ارزی در حسابهای بانکی ایران وارد شود. (اینجا بخوانید)
گفتنی است، وین پایتخت اتریش در دور هفتم مذاکرات نیز ۱۴ روز میزبان هیأتهای مذاکره کننده بود. مذاکراتی که هشتم آذر ماه آغاز و ۱۲ آذر برای مشورت طرفهای اروپایی درباره دو پیشنهاد طرف ایرانی با تنفسی چند روزه متوقف شد و دوباره ۱۸ آذر ماه از سر گرفته شد. البته در این میان آنگونه که حسین امیرعبداللهیان اعلام کرد کارشناسان ایرانی در وین باقی ماندند تا به مذاکرات ادامه دهند. نیمه دوم مذاکرات نیز از ۱۸ آذر ماه آغاز و جمعه ۲۶ آذر ماه با برگزاری نشست اختتامیه کمیسیون مشترک برجام پایان یافت و مقرر شد که هیأتها به پایتختها مراجعت کنند و بزودی به وین بازگردند. «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه بعد از این نشست اعلام کرد که در دور هفتم مذاکرات به دو سند جدید مذاکراتی در موضوع تحریمها و هستهای دست یافتیم که اینها دیگر سند پیش نویس مذاکرات ۲۰ ژوئن نخواهند بود، بلکه دو سند جدید است که بر اساس مواضع ایران مبنای مذاکراتی خواهد بود که در وین برگزار میشود.
انتهای پیام/