موانع صادرات پایدار لوازم خانگی/ دلایلی که تولیدکنندگان از انعقاد قراردادهای صادراتی امتناع می‌کنند

عباس هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد صادرات لوازم خانگی، گفت: اگرچه می‌توانیم صادرات لوازم خانگی داشته باشیم، اما بسیاری از واحدهای تولید کننده ما قراردادهای صادراتی منعقد نمی‌کنند، زیرا تولیدکنندگان از استمرار تامین مواد اولیه اطمینان خاطر ندارند.

وی افزود: تولید کنندگان لوازم خانگی به غیر از عدم اطمینان از تامین مواد اولیه، در مورد قیمت تولیدات نیز دچار مشکل‌اند و با توجه به نوسانات نرخ ارز نمی‌توانند قیمت‌ تمام شده تولیدات را حتی برای ۱۰ روز آینده پیش‌بینی کنند، بنابراین با این شرایط انعقاد قراردادهای صادراتی کار بسیار سختی است.

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران بیان داشت: با توجه به نوسانات نرخ ارز نمی‌توان قیمت مواد اولیه را پیش‌بینی کرد و با این شرایط یک تولید کننده اصلا نمی‌داند که محموله دوم مواد اولیه خود را با چه نرخی به دست خواهد آورد تا برای تولید و صادرات خود برنامه‌ریزی کند.

هاشمی با اشاره به اینکه صادرات قطعات لوازم خانگی امسال نسبت به سال گذشته بهتر شده است، اظهار داشت: ما از توان صادرات لوازم خانگی برخوردار هستیم و علاوه بر محصول کامل می‌توان قطعات لوازم خانگی را نیز صادرکنیم، اما به دلیل نوسانات نرخ ارز و مشکلات تامین مواد اولیه نمی‌توان اطمینان لازم را برای انعقاد قراردادهای صادراتی داشت. 

وی افزود: نیروی کار ارزان و پایین بودن ارزش پول ملی به کمی برای پایین بودن قیمت تمام شده  در بازارها است و با توجه به اینکه عمده بازارهای صادراتی لوازم خانگی را همسایگان تشکیل می‌دهند، بنابراین به لحاظ حمل و نقل و انرژی نسبتا ارزان  نیز دارای مزیت هستیم. 

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با تاکید بر اینکه برای صادرات باید دیپلماسی اقتصادی قوی داشت، بیان داشت: باید با کشورهای هدف صادراتی تعاملات سیاسی و اقتصادی مناسب داشته باشیم و تا این مسائل نباشد، نمی‌توان بصورت پایدار صادرات داشت و صادرات در این بخش همواره جسته و گریخته خواهد بود. 

وی بیان داشت: تولید کننده و فروشنده مواد اولیه در کشور عمدتا شرکت‌های دولتی و شبه دولتی هستند و در نتیجه  انحصاری در این بخش وجود دارد و بخش خصوصی و صنایع پایین دستی همیشه دستشان زیر گیوتین صنایع بالادستی است. 

انتهای پیام/ب