مقایسه شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو با نسل گذشته؛ چه چیزی تغییر کرده است؟

شیائومی سال ۲۰۲۱ را با معرفی جدیدترین پرچم‌داران خود به‌پایان رساند و خود را برای رقابتی تنگاتگ با سایر رقبا در سال ۲۰۲۲ آماده کرد. پرچم‌داران جدید این شرکت که اکنون آن‌ها را با نام شیائومی ۱۲ می‌شناسیم، قرار است با سخت‌افزار به‌روزشده و تازه‌نفس وارد عرصه‌ی رقابت با بزرگان دنیای گوشی‌های هوشمند شوند. در این مطلب، سعی می‌کنیم به مشخصات گوشی‌های شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو را با نسل قبل، یعنی می ۱۱ و می ۱۱ پرو مقایسه‌ کنیم.

عملکرد

گوشی‌های شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو امسال به تراشه‌های اسنپدراگون ۸ نسل یک مجهز شده‌اند. شیائومی برخلاف پارسال موفق نشد اولین شرکتی باشد که از جدیدترین تراشه‌ی پرچم‌دار کوالکام در پرچم‌داران خود استفاده می‌کند؛ اما قرار نیست که از مزایا و بهبود‌های تراشه‌ی جدید بی‌نصیب بماند. تراشه‌ی جدید اسنپدراگون براساس لیتوگرافی ۴ نانومتری و معماری Armv9 ساخته شده است و ۳۰ درصد توانایی رندر گرافیکی را افزایش و مصرف انرژی را تا ۲۵ درصد کاهش می‌دهد. موتور هوش مصنوعی نسل هفتم پنج برابر از نسل قبل عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد و ظرفیت نمونه‌برداری موتور پردازنده‌ی تصویر (ISP) سه‌مداره ۱۸ بیتی این تراشه نیز ۴۰۹۶ برابر افزایش یافته است.

سیستم خنک کننده شیائومی 12

هر دو گوشی شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو به رم LPDDR5 با پهنای باند ۶۴۰۰ مگابیت‌برثانیه مجهز شده‌اند و نرخ انتقال داده‌ی حافظه‌ی ذخیره‌سازی UFS 3.1 این گوشی‌ها به ۱۴۵۰ مگابایت‌‌برثانیه می‌رسد که درمقایسه‌با نسل قبلی افزایش درخورتوجهی یافته است. برای اطمینان از پایداری عملکرد، شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو از سامانه‌ی خنک‌کننده‌ی محفظه‌ی بخار (VC soaking plate) برای کاهش دمای تراشه بهره می‌برند.

نمایشگر

شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو به نمایشگر AMOLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز مجهز شده‌اند که از DisplayMate امتیاز +A دریافت کرده است. نمایشگر هر دو گوشی با Gorilla Glass Victus محافظت می‌شوند و از استانداردهای +HDR10 و دالبی‌ویژن پشتیبانی می‌کنند و درضمن با حسگر اثرانگشت زیرنمایشگر نیز یکپارچه شده‌اند. مدل استاندارد شیائومی ۱۲ در‌مقایسه‌با نسل قبل خود نمایشگر کوچک‌تری دارد؛ به‌طوری‌که اندازه‌ی آن از ۶٫۸ به ۶٫۲۸ اینچ کاهش یافته است. این می‌تواند اتفاق خوبی برای دوست‌داران گوشی‌های کامپکت و جمع‌وجور در روزهایی باشد که اکثر سازندگان به اندازه‌های زیر ۶٫۷ اینچ اکتفا نمی‌کنند. وضوح نمایشگر این مدل ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است که درمقایسه‌با وضوح نمایشگر ۳۲۰۰ در ۱۴۴۰ پیکسلی نسل قبل افت کرده است؛ اما به‌‌دلیل کاهش ابعاد نمایشگر چشم‌پوشیدنی است.

نمایشگر شیائومی 12

آنچه شیائومی ۱۲ پرو را از مدل استاندارد در نمایشگر متمایز می‌کند، استفاده از نسل دوم پنل LTPO E5 ساخت سامسونگ با وضوح ۳۲۰۰ در ۱۴۴۰ و نرخ‌نمونه‌برداری لمسی ۴۸۰ هرتز و مصرف انرژی کمتر است. روشنایی نمایشگر ۶٫۷۳ اینچی این گوشی درصورت فعال‌کردن HBM (بیشینه‌ی روشنایی)، ۱۰۰۰ نیت است؛ اما شیائومی گفته است روشنایی این گوشی تا ۱۵۰۰ نیت هم می‌رسد.

حاشیه‌های بسیار کم نمایشگر مدل ۱۲ پرو شیائومی را به‌ آن واداشته است تا از فناوری جدیدی برای حسگر نور در این گوشی استفاده کند و برای اولین‌بار حسگر نور زیر نمایشگر ساخت شرکت Goodix برای کنترل میزان نور صفحه‌نمایش در شرایط نوری مختلف راه خود را به پرچم‌داران شیائومی پیدا کرده است. فناوری به‌کاررفته در این حسگر امکان سنجش نور را با مکانیزم تشخیص دمای رنگ نور محیطی میسر می‌کند و افزون‌براین با به‌حداقل‌رساندن تداخل نور نمایشگر با لنز دوربین، به بهبود کیفیت تصاویر کمک می‌کند. این حسگر قابلیت‌های دیگری نظیر امکان اندازه‌گیری بسیار دقیق درجه‌ی دمای رنگ و روشنایی محیط را در سطح سخت‌افزار ارائه می‌دهد و نقش حسگر مجاورت را نیز ایفا می‌کند.

دوربین

دو مدل شیائومی ۱۲ از چینش دوربین سه‌گانه در پنل پشتی بهره می‌برند؛ اما تفاوت آن‌ها در نوع سنسور و لنز‌های به‌کار‌رفته مشخص می‌شود. در مدل استاندارد، یک دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با سنسور IMX766 و قطر ۱/۱٫۲۸ اینچی همراه با لرزش‌گیر اپتیکال و یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی فوق‌عریض و یک دوربین ۵ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر ماکرو استفاده شده است.

در مدل پرو نیز، از سه دوربین استفاده شده است: یکی دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی مجهز به سنسور IMX707 سونی به‌ قطر ۱/۱٫۲۸ اینچ و گشودگی f/1.9 با اندازه‌ی هر پیکسل ۱٫۲۲ میکرومتر همراه با لرزش‌گیر اپتیکال و دیگری دوربین ۵۰ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر فوق‌عریض با زاویه‌ی دید ۱۱۵ درجه‌ای و گشودگی f/2.2 و آخری دوربین تله‌فوتو ۵۰ مگاپیکسلی با گشودگی f/1.9 برای ثبت تصاویر پرتره. گفتنی است که این گوشی‌ها از یک دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی بهره می‌برند.

دوربین شیائومی ۱۲

افزون‌بر پیشرفت‌های سخت‌افزاری، شیائومی قابلیت‌ها و عملکرد‌های این سری را در حوزه‌ی عکاسی نیز ارتقا داده است. در شیائومی ۱۲ با استفاده از الگوریتم محاسباتی جدیدی، سرعت عکس‌برداری افزایش و تأخیر شاتر کاهش چشمگیر یافته است. افزون‌براین در حوزه‌ی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، این گوشی‌ها به قابلیت ردیابی بصری هوشمند مجهز شده‌اند که می‌تواند هم‌زمان روی چندین سوژه متمرکز شود و به‌سرعت ویژگی‌های سوژه را ازنظر شکل و زاویه و رنگ تجزیه‌و‌تحلیل کند و سوژه‌های متحرک را نیز به‌سرعت شناسایی کند.

باتری

شیائومی در مدل ۱۲ پرو این‌بار از باتری تک‌سلولی ۴۶۰۰ میلی‌آمپر‌ساعتی با قابلیت پشتیبانی از شارژ سریع سیمی ۱۲۰ واتی و بی‌سیم ۵۰ واتی استفاده کرده است. دلیل این کار بهبود فناوری شارژ سریع بوده است تا آسیب‌های وارده به باتری هنگام شارژ با سرعت‌های زیاد کمتر شود. برای این کار، شیائومی تراشه‌ای جدید به‌ نام Surge P1 را در مدل ۱۲ پرو به‌کار گرفته است که امکان بهره‌گیری از معماری تک‌سلولی را امکان‌پذیر می‌کند.

در‌حقیقت، شیائومی به‌جای تکیه بر پنج پمپ باد با مدارهای سری یا موازی که درنهایت به افزایش حرارت کل دستگاه منجر می‌شود، از دو عدد از این تراشه برای تأمین جریان لازم به‌منظور شارژ این دستگاه در حداکثر توان و کاهش حرارت خروجی تا ۳۰ درصد بهره جسته است. بااین‌حال، شیائومی امکان غیرفعال‌کردن شارژ سریع را نیز فراهم کرده است تا از نگرانی‌های کاربران پیرامون عمر باتری بکاهد. درکنار این مزیت، تک‌سلولی‌بودن باتری ۱۲ پرو منجر می‌شود که در‌مقایسه‌با باتری‌های دوسلولی با ابعاد یکسان، ۴۰۰ میلی‌آمپرساعت ظرفیت بیشتر داشته باشد.

شیائومی به استفاده از باتری تک‌سلولی در مدل استاندارد اشاره‌ای نکرده است؛ اما با‌‌توجه‌به اینکه مدل استاندارد از شارژ سریع تا حداکثر ۶۷ وات پشتیبانی می‌کند، احتمالا به استفاده از باتری تک‌سلولی و تراشه‌ی مذکور نیازی ندیده است.

رنگ‌بندی و پیکربندی‌ و قیمت

شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو در سه نسخه‌ی متفاوت ازنظر پیکربندی با ۸ یا ۱۲ گیگابایت حافظه‌ی رم و ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی و در رنگ‌های سیاه و آبی و صورتی به‌همراه یک رنگ سبز اختصاصی عرضه خواهند شد.

رنگ های شیائومی 12

قیمت شیائومی ۱۲ بسته به پیکربندی از ۳،۶۹۹ یوان (۵۸۱ دلار) آغاز می‌شود و تا ۴،۳۹۹ یوان (۶۹۱ دلار) ادامه می‌یابد. در مدل ۱۲ پرو شروع قیمت از ۴،۶۹۹ یوان (۷۳۸ دلار) است و به ۵،۳۹۹ یوان (۸۴۸ دلار) ختم می‌شود. طبق روال همیشگی، باید مدتی را برای مشخص‌شدن قیمت و زمان عرضه‌‌ی نسخه‌ی جهانی این گوشی‌ها صبر کنیم. درحال‌حاضر، این سری برای فروش در بازار چین در تاریخ ۳۱ دسامبر برنامه‌ریزی شده است؛ اما در آینده احتمالا جزئیات بیشتری از زمان رونمایی و عرضه‌ی نسخه‌ی جهانی منتشر شود.

دیروز گوشی‌های شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو معرفی شدند؛ اما این گوشی‌ها در‌مقایسه‌با نسل قبلی خود چه تغییراتی به خود دیده‌اند؟