فرود خطرناک اف-۳۵ کره جنوبی و زمین گیرشدن ناوگان اف-۳۵ این کشور

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رسانه‌ها روز چهارشنبه از فرود اضطراری یک فروند جنگنده «اف-۳۵» نیروی هوایی کره جنوبی به دلیل نقص فنی خبر دادند.

 به گزارش، وبگاه «ارفورس مگزین» به دنبال بروز نقص فنی در سیستم اویونیک(الکترونیک هوانوردی) این جنگنده گرانقیمت ساخت آمریکا، خلبان   نیروی هوایی کره جنوبی مجبور به فرود شد. مقامات نیروی هوایی کره جنوبی گفتند که این حادثه ناشی از مشکلات سیستم اویونیک بود که باعث خرابی ارابه فرود و منجر به فرود خلبان با شکم باند فرودگاه شد. وضعیت جسمانی این خلبان سالم گزارش شده است.

مقامات کره جنوبی افزودند که قبل از فرود، یک خودروی آتش نشانی فوم مخصوصی را روی باند فرودگاه مستقر کرد که از آسیب جدی به بدنه جت جلوگیری کرد. هنوز میزان کامل خسارت گزارش نشده است.

این فرود اضطراری حوالی ساعت ۱۳ روز سه شنبه به وقت محلی در یک پایگاه کره جنوبی در «سئوسان» در ۷۰ کیلومتری پایگاه هوایی اوسان صورت گرفت. از زمانی که ایالات متحده شروع به فروش جنگنده نسل پنجم به کشورهای دیگر کرد، این اولین نوع از فرود با شکم از سوی جنگنده اف-۳۵ در جهان است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که مقامات نیروی هوایی کره جنوبی اعلام کرده‌اند که پروازهای تمام جنگنده‌های اف-۳۵ این کشور به حالت تعلیق درآمده و تحقیقات در زمینه علت دقیق این سانحه در حال بررسی است.

این در حالی است که خدمه نیروی هوایی ژاپن  نیز دستکم ۷ فرود اضطراری را با اف-۳۵ داشتند. همچنین در آوریل ۲۰۱۹ یک سانحه هوایی شبانه در اقیانوس رخ داد که طی آن  یک خلبان ژاپنی کشته شد.اخیراً، یک جنگنده اف-۳۵ انگلیس درست پس از برخاستن از یک ناو هواپیمابر در نوامبر ۲۰۲۱ در دریای مدیترانه سقوط کرد.

خلبانان نیروی هوایی ایالات متحده نیز با مشکلاتی برخورد کرده اند. در ماه مه ۲۰۲۰، یک خلبان در پایگاه هوایی «اگلین، در فلوریدا، هنگام فرود به دلیل سرعت بیش از حد و همچنین مشکلات در نمایشگر نصب شده روی کلاه ایمنی، سیستم اکسیژن و آموزش ناکارآمد شبیه ساز سقوط کرد. یک ماه بعد، یک فروند دیگر از جنگنده اف-۳۵ در پایگاه هوایی «هیل» در یوتا سقوط کرد.

علاوه بر کره جنوبی و ژاپن، استرالیا نیز از اف-۳۵ ای در اقیانوس آرام هند استفاده می‌کند و سنگاپور نیز قرار است اف-۳۵ بی را از سال ۲۰۲۶ دریافت کند.

انتهای پیام/م