تولید ۵ محصول وارداتی در حوزه ارتقای خوراک دام و طیور

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، صنعت دام و طیور با گردش مالی سالانه بالغ بر ۱۵۰ هزار میلیارد تومان یکی از صنایع مهم در امنیت غذایی کشور است به همین دلیل باید با کمک توانمندی‌های داخلی راهی برای تامین نیازهای این صنعت ایجاد شود. راهی که از مسیر زیست بوم فناوری و نوآوری می‌گذرد. همین هدف هم کمک کرد تا یک شرکت دانش بنیان با ورود به این حوزه ۵ محصول برای ارتقای خوراک دام و طیور تولید کند و بخشی از نیازهای این صنعت را پاسخ دهد.

این کار به کاهش واردات و رونق بازار داخلی این محصولات منجر می شود. شرکت مهندسی سروش سبز البرز با حمایت ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با اتکا به تخصص و توان جوانان ایرانی اقدام به تولید ۵ محصول در حوزه مکمل‌ها، کنسانتره و افزودنی‌های خوراک دام و طیور کرده است. محصولاتی که در روزهای اوج تحریم‌ها می توانند پاسخ‌گوی نیاز کشور باشد. محصولاتی چون توکسین بایندر، بلوس کلسیم، محرک رشد گیاهی، مکمل و کنسانتره های ویژه دام وطیور و  مکمل ضد کتوز.

 

توکسین بایندر

توکسین‌های موجود در اقلام خوراکی، علاوه بر کاهش ارزش غذایی خوراک سبب اثرات منفی بر عملکرد، تولید مثل و همپنین کاهش عمر اقتصادی دام‌ها می‌شوند. این سموم تخریب بافت‌های کبدی و کلیوی را به همراه دارن و باعث کاهش هضم و جذب غدا می شوند. به همین دلیل برای کاهش این اثرات، استفاده از توکسین بایندر ضروری است.

در ایران سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن خوراک دام و طیور مورد نیاز است و بیشتر این نیاز به صورت وارداتی تامین می شود. اما این شرکت برای کاهش این واردات گران قیمت، مطالعات خود را در زمینه شناسایی تمامی مواد و ترکیبات موثر بر کاهش اثرات توکسین انجام داد. سپس از بین ترکیبات موجود، بنتونیت، زغال فعال, دیواره مخمر، باکتری‌های اسید لاکتیک، بتایین، اسانس گیاهی و ویتامین E و سلنیوم را انتخاب کرد.

بلوس کلسیم

بیشتر گاوها در دوره شیردهی دوم یا بالاتر، تحت تاثیر هیپوکلسیمی گذرا قرار می گیرند. معمولا هیپوکلسیمی تحت درمانگاهی در مقایسه با موارد تب شیر درمانگاهی هزینه های بالاتری به دامداری های گاو شیری تحمیل می کنند.

توانایی مکمل‌های دهانی کلسیم در حمایت از غلظت کلسیم خون متفاوت هستند، اما همه اشکال آن مکمل‌های مناسبی برای گاوهای شیری نیستند. مکمل‌های دهانی کلسیم روش بهتری برای حمایت از گاوهایی است که علائم اولیه تب شیر را نشان می دهند، اما هنوز زمین گیر نشده اند.

درمان پیشگیرانه با استفاده از کلسیم دهانی پیرامون زایش می‌تواند خطر مشکلات پس از زایش را کاهش و تولید شیر را در گاهای شیری هدف افزایش دهد. این شرکت دانش بنیان با تولید این محصول به گاوداران کمک کرده است.

این محصول ۲۰۰ گرم وزن دارد و ۴۰ گرم کلسیم را در مدت کمتر از یک ساعت در اختیار گاو قرار می‌دهد. متعاقب مصرف این بلوس ظرف مدت کمتر از یک ساعت غلظت کلسیم خون به سطح طبیعی می‌رسد.

محرک رشد گیاهی

محجصول دیگر این شرکت دانش‌بنیان، محرک رشد گیاهی است. در صنعت طیور استفاده از جایگزین‌های آنتی بیوتیک و بخصوص گیاهان دارویی مورد توجه قرار دارد. اسانس‌های گیاهی فرار هستند و قیمت بالایی دارند اما شرکت سروش سبز البرز موفق به تولید اسانس‌ها نانو کپسوله شده است. این ترکیب مقدار مصرف اسانس را به میزان ۹۰ درصد کاهش می‌دهد و سبب کاهش تبخیر اسانس می شود.

این محصول در روده که محل هدف متخصصان تغذیه است، آزاد می شود و اثرات مثبت خود را اعمال می‌کند. محصولات متعددی در بازار از کشورهای مختلف وارد کشور شده اند ولی قیمت آنها بالا است. اما این محصول ایران‌ساخت، با کارایی تقریبا مشابه و قیمت پایین‌تری به بازار عرضه شده است.

مکمل و کنسانتره‌های ویژه دام وطیور

این شرکت با توجه به تیم تحقیق و توسعه خود اقدام به فرمولاسیون اقتصادی و ویژه بر اساس نوع مزارع و میزان تولید دام‌ها کرده است و در فصول مختلف با توجه به وجود استرس‌های محیطی سعی در حفظ پتانسیل تولیدی دام و طیور دارد. برای مثال در فصل گرم برای حفظ باروری دام‌ها مکمل‌های ویژه باروری تولید می‌کند.

مکمل ضد کتوز

یکی از ناهنجاری‌های متابولیکی رایج در گاوهای شیری پرتولید کتوز است. بخش تحقیق و توسعه این شرکت در حال تکمیل فرآیند تولید مکمل ویژه ضدکتوز است و به زودی محصول نهایی به زودی وارد بازار می شود.

 

انتهای پیام/