مقابله با جنگ روایتها، نیازمند کار کارشناسی دقیق، شبکهای و فعال است
به گزارش حوزه تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، ششمین نشست هماندیشی نمایندگان رئیس دانشگاه در هیأت نظارت بر تشکلهای دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی در تالار حافظ واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.
* مقابله با جنگ روایتها، نیازمند کار کارشناسی دقیق، شبکهای و فعال است
محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست گفت: انقلاب اسلامی بزرگترین جریانی بود که در مقابل جریان جهانیسازی و یکپارچگی جهان شبکهای به مقابله برخاست. این وجهه تمدن غرب که از ۳۰۰ سال پیش آغاز شده، در قرن بیستم شتاب یافت و راه خود را با نوعی سیطره فناورانه و اقتدار حاصل از علم در پیش گرفت و در قرن حاضر جلوه خاصی پیدا کرد.
وی ادامه داد: مقابله جریان انقلاب اسلامی با این جریان جهانیسازی، باعث شد رئیسجمهور وقت آمریکا به عنوان نماد استکبار و رهبری جریان یکپارچگی جهان شبکهای در دی ماه ۱۳۹۸ فرمان تجاوز به حقوق یک ملت را صادر کند که حاصل آن شهادت حاج قاسم سلیمانی ابرمرد مبارزه با تروریست بود. آیندگان خواهند نوشت که انقلاب اسلامی ایران مدافعانی به عرصه جهانی تقدیم کرد که برای آنها شیعه، سنی، ایزدی و مسیحی تفاوت نداشت و برای آنان در دورهای که شعار حقوق بشر در جهان مطرح بود، حق واقعی بشر اهمیت داشت.
طهرانچی خاطرنشان کرد: در این دنیای سیاه و سفید که امروز بشر با آن مواجه است، افتخار ما این است که تحت زعامت ولی حق زندگی میکنیم، در حالی که نسلها و سدههای گذشته از چنین نعمتی محروم بودند، بنابراین براساس آیه قرآن کریم که میفرماید «وَ إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ وَ لَئِنْ کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابِی لَشَدِیدٌ»، باید شکرگذار و قدردان این نعمت باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اهمیت بیان دقیق و صحیح روایتهای تاریخ معاصر، گفت: اکنون دوره «جنگ روایت» هاست و اگر غفلت کنیم، دشمنان این سرزمین در فضای مجازی روایتها را آن طور که میخواهند، تعریف میکنند و جوان ایرانی را به سمت خود میکشند. نباید بدون هوشیاری از کنار این قضایا بگذریم.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید شبکه امانتداران فضای انقلابی در کشور باشد، اظهار داشت: اکنون در دانشگاه با نسل دانشجویانی مواجه هستیم که وقایع معاصر برای آنها روایت تاریخی است. به همین دلیل بحث «تبیین» و «تحریف» بسیار حائز اهمیت است، چرا که اکنون با جنگ روایتها روبرو هستیم. وقایع مربوط به انقلاب اسلامی و حوادث پس از آن، قرار است به نسلی منتقل شود که آن دوره را ندیده و تجربه نکرده و شناخت او از وقایع تاریخی و سیاسی تنها مربوط به یکی دو دهه اخیر است و با انقلاب اسلامی از طریق روایتهای فضای مجازی آشنا شده است.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: در مواجهه با جنگ روایتها، نیازمند کار کارشناسی دقیق، شبکهای، فعال و استفاده از روشهای نو برای گسترش فضای انقلابی هستیم و این پروژهای است که معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی مسئولیت آن را برعهده دارد.
طهرانچی با اشاره به لزوم توجه به هویت جوان ایرانی، گفت: دشمن میخواهد هویت جوانان ما را بگیرد و از این نظر با یک «جنگ هویتی» نیز روبرو هستیم. شهید حججی نماد هویت جوان برآمده از انقلاب اسلامی است و باید در حفظ و معرفی این نمادها کوشید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه یکی از وظایف دانشگاه آزاد اسلامی تبدیل شدن به دانشگاه پرورشگر و توسعهدهنده فضای انقلابی است، تصریح کرد: در این محور راهبردی، تعلیم و تربیت و مهارتافزایی متخصصان متعهد، روزآمد، خلاق و توسعه سبک زندگی اسلامی، فرهنگ عفاف و خانواده به همراه پرورش اخلاقی منابع انسانی دانشگاه و تلفیق آموزش با پژوهش از اهمیت بسزایی برخوردار است و ارتقای تربیت اخلاقی، فرهنگی و هویتی یکی از مقصودهای این محور راهبردی است.
طهرانچی، «ارتقای بینش تمدنی، روحیه انقلابی، تعلق به آرمانهای انقلاب و هویت ایرانی اسلامی» را یکی از وظایف نمایندگان ریاست دانشگاه در هیأت نظارت بر تشکلهای دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد و گفت: در این مسیر، دو راهکنش «تقویت و حمایت از شبکههای کارآمد و نهادهای دانشجویی برای تحقق الگوی شیوع و انتشار درونزا در بستر فعالیتهای خودجوش فرهنگی و تربیتی» و «تعمیق روحیه انقلابی و ارتقای بینش تمدنی» باید در محیط دانشگاه و محیط فرهنگ سازمانی در دستور کار قرار گیرد.
وی به اقدامات محورهای راهکنش «تقویت و حمایت از شبکههای کارآمد و نهادهای دانشجویی برای تحقق الگوی شیوع و انتشار درونزا در بستر فعالیتهای خودجوش فرهنگی و تربیتی» اشاره کرد و افزود: تدوین اصول و معیارهای مشارکت فرهنگی و حمایت از نهادهای دانشجویی، شناسایی نهادهای دانشجویی فعال و تحلیل رویکردها و قابلیت آنها در انجام فعالیتهای مؤثر فرهنگی و تربیتی، طراحی راهکارها و سازوکار حمایت اثربخش از این نهادها، برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و مناظره با محوریت نهادهای دانشجویی و موضوعات روز جامعه و همچنین تشکیل کانونهای دینی و معرفتافزا از جمله اقدامات این راهکنش است که در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی مورد تأکید قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه امروز با جنگ دیگری به نام «جنگ شبکهای» نیز مواجه هستیم، بر لزوم شبکهسازی در تشکلهای دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد.
طهرانچی در ادامه این نشست دوساعته، به سؤالات نمایندگان ریاست دانشگاه در هیأت نظارت بر تشکلهای دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی پاسخ گفت.
* انسانها باید تصمیمات خود را عالمانه، بصیرانه و هوشمندانه اتخاذ کنند
حجتالاسلام والمسلمین محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی هم در ابتدای این نشست با تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، گفت: انسان در طول حیات و مقاطع مختلف زندگی خود تصمیمات گوناگونی می گیرد که در تعیین سرنوشت او بسیار تأثیرگذار است.
وی با تأکید بر اینکه انسانها باید تصمیمات خود را عالمانه، بصیرانه و هوشمندانه اتخاذ کنند، اظهار داشت: به طور کلی تصمیمات افراد گاهی منفعت طلبانه، از روی ترس، متعصبانه، تقلیدگونه و آگاهانه و عالمانه است.
وی گفت: باید در نظر داشته باشیم، تنها تصمیماتی که متناسب با شرایط باشد و از روی علم و آگاهی گرفته شود، نتایج مثمرثمری خواهد داشت.
* اتحادیههای سراسری دانشجویی می توانند در دانشگاه آزاد دفاتر دانشجویی تاسیس کنند
مهدیون رئیس اداره کل تشکلهای سیاسی اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی هم در این نشست گفت: اتحادیهها و تشکلهای دانشجویی باید به صورت مستقل و آزاد فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه در گذشته مجوز فعالیت به اتحادیههای ذیل وزارت علوم در دانشگاه آزاد اسلامی داده نمیشد، گفت: در حال حاضر این رویکرد تغییر کرده است و این اتحادیهها، دفاتر دانشجویی در واحدهای مختلف تاسیس کردهاند.
مهدیون با تاکید بر اینکه تشکلهای دانشجویی مستقل با عضویت در اتحادیهها فعالیت هدفمندتری دارند، گفت: در این راستا این تشکلها تشویق میشوند تا به عضویت اتحادیههای دانشگاه آزاد اسلامی یا سراسری در آیند.
رئیس اداره کل تشکلهای سیاسی اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به استقلال عملکرد دانشجویان افزود: در گذشته فعالیتهای دانشجویی تحت نظارت شدید مسئولان قرار داشت؛ اما در حال حاضر تمامی امور مربوط به دورهها و فعالیتهای تشکیلاتی بر عهده خود دانشجویان است.
وی با تاکید بر ارتباط بین تشکلهای دانشجویی واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: این ارتباط در قالب شبکه انجام شده است و به تشویق دانشجویان برای فعالیت بیشتر و موثر تر کمک میکند.
مهدیون با بیان اینکه تشکلهای دانشجویی میتوانند هم ذیل اتحادیه دانشجویی و هم به صورت مستقل فعالیت کنند عنوان کرد: ما به تشکلهای دانشجویی مستقل توصیه میکنیم عضو اتحادیهها شوند تا فعالیت آنها محدود به استان نشود.
این مسئول ادامه داد: در حال حاضر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نسبت به سایر اتحادیهها دفاتر بیشتر و فعالتری در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی دارد. به عنوان مثال دفتر جاد واحد قم به اندازه یک اتحادیه دانشجویی مستقل فعالیت اثرگذار دارد.
وی گفت: در حال حاضر ۱۱۸ تشکل دانشجویی و ۸۶ تشکل استادی در دانشگاه آزاد اسلامی در حال فعالیت هستند. همچنین تقریباً نیمی از تشکلهای دانشجویی به صورت مستقل فعالیت کرده و ذیل هیچ اتحادیهای نیستند.
انتهای پیام/