افزایش مخالفتها با ریاست جمهوری «رجب طیب اردوغان» در ترکیه
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، بر اساس نظرسنجی یک مرکز تحقیقاتی در ترکیه ، ۶۰ درصد شهروندان این کشور بر این باورند که سیستم ریاست جمهوری در ترکیه ناموفق است.
به نوشته وبگاه «احوال» بر اساس نظرسنجی انجام شده اخیر در ۲۰ استان از ۸۱ استان ترکیه، تنها ۲۴.۳ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که ریاست جمهوری ترکیه موفق بوده است.
«رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه در سال ۲۰۱۸ پس از برگزاری همه پرسی سراسری که با اتهامات مخالفان مبنی بر تقلب در آرا خدشه دار شد، مجدداً به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد. مخالفان سیاسی او او را به دور زدن پارلمان از طریق احکام ریاست جمهوری، تضعیف استقلال قوه قضاییه و تلاش برای سرکوب همه مخالفان حکومتش متهم می کنند. احکام اردوغان به سیاستهای اقتصادی نیز تسری یافته است. نرخ تورم بالا در ترکیه که قیمتها سالانه ۳۶.۱ درصد در سال گذشته افزایش یافت به معیارهای زندگی ضربه میزند و باعث افزایش فقر میشود.
این نظرسنجی که بر اساس مصاحبه حضوری و تلفنی با ۱۸۷۶ نفر انجام شد، همچنین نشان داد که افراد رده سنی ۱۸ تا ۲۴ سال که بسیاری از آنها برای اولین بار در انتخابات سال آینده رای خواهند داد، بیشترین نگرش منفی را نسبت به ریاست جمهوری داشتند.
حدود دو سوم از پاسخ دهندگان در این نظرسنجی گفتند که بحران اقتصادی و بیکاری مهمترین مشکلات ترکیه است. بر اساس این نظرسنجی، فقدان دموکراسی، وضعیت قوه قضاییه و مسئله کردها از دیگر مشکلات مبرم در کشور بودند.
این در حالی است که رئیس جمهور ترکیه اخیرا در یک سخنرانی گفت در صورتیکه مخالفان دولت برای اعتراض به خیابانها بیایند، حامیان او درس بزرگی به آنها خواهند داد. رئیس جمهور ترکیه در نشست حزب حاکم عدالت و توسعه (AKP) گفت که حامیان او با مخالفان همان برخوردی را خواهند داشت که با کودتاچیان ۱۵ جولای سال ۲۰۱۶ داشتند.
رئیس جمهور ترکیه از انتقاد فزاینده احزاب مخالف از دولت وی در پی بحران اقتصادی در کشور ابراز نارضایتی کرد.
اردوغان احزاب اپوزیسیون را متهم کرد که فقط در آستانه انتخابات با مردم در ارتباط هستند تا بدین طریق رای کسب کنند و سپس آنها را فراموش میکنند. وی در عین حال از حزب خود به خاطر ارتباط نزدیک با مردم، گوش دادن به مشکلات و یافتن راه حل تمجید کرد.
اردوغان گفت: «آنها میگویند به خیابانها میآیند. آیا ندیدید که در ۱۵ جولای چه اتفاقی افتاد؟ مهم نیست کجا بروید، همانطور که این ملت در ۱۵ جولای به کودتاچیان درس داد، ما نیز با شما همین کار را خواهیم کرد. ما شما را هر کجا که بروید تعقیب خواهیم کرد».
احزاب اپوزیسیون ترکیه خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام هستند. طی چند سال گذشته، ترکیه از رکود در اقتصاد خود با تورم بالا و بیکاری رنج برده است. معترضان مدعی هستند که اردوغان به دلیل مدیریت نادرست اقتصاد، خالی کردن خزانه دولت و ایجاد حکومت تک نفره در کشوری که مخالفان سرکوب میشوند و مخالفان به اتهامهای انگیزههای سیاسی زندانی میشوند مورد انتقاد قرار میگیرد. منتقدان میگویند که کاهش حمایت از دولت اردوغان، اپوزیسیون را دوباره تقویت کرده است.
انتهای پیام/ص