رایزنیهای علی باقری با هیأتهای مذاکره کننده در وین
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، امروز (دوشنبه) ۲۰ دی ماه و بعد از گذشته هشت روز از آغاز ادامه دور هشتم مذاکرات وین به منظور رفع تحریمها، رایزنیها با حضور هیأتهای ایران و گروه ۱+۴ و هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام، در فرمتها و سطوح مختلف در جریان بود.
در همین راستا علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و هیأت همراه نشستی دوجانبه با میخائیل اولیانوف نماینده روسیه و مذاکره کننده این کشور در وین داشت.
معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین با انریکه مورا هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام به صورت دوجانبه به گفتوگو نشست. علی باقری با نمایندگان سه کشور اروپایی و انریکه مورا نیز در نشستی چند جانبه شرکت کرد.
از سوی دیگر علی باقری با نماینده چین در مذاکرات وین نیز دیداری دوجانبه داشت.
روز گذشته (یکشنبه) نیز در ادامه رایزنیهای دور هشتم مذاکرات وین، دیدارهایی بین انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مذاکرهکنندگان ارشد سه کشور اروپایی و علی باقری مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در هتل کوبورگ وین برگزار شد. علاوه بر این، رایزنیهای کارشناسی نیز در فرمتهای دو و چندجانبه برگزار شد.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره مذاکرات جاری در وین گفت به دنبال یک توافق پایدار و قابل اتکا در وین هستیم و در پاسخ به فارس تصریح کرد ما هیچ تاریخ ساختگی را قبول نداریم و از سرعت پیشرفت مذاکرات راضی نیستیم. (اینجا بخوانید)
به گزارش فارس، شهر وین پایتخت اتریش در دور هفتم مذاکرات نیز ۱۴ روز میزبان هیأتهای مذاکره کننده بود. مذاکراتی که هشتم آذر ماه آغاز و ۱۲ آذر برای مشورت طرفهای اروپایی درباره دو پیشنهاد طرف ایرانی با تنفسی چند روزه متوقف شد و دوباره ۱۸ آذر ماه از سر گرفته شد. نیمه دوم مذاکرات نیز از ۱۸ آذر ماه آغاز و جمعه ۲۶ آذر ماه با برگزاری نشست اختتامیه کمیسیون مشترک برجام پایان یافت و مقرر شد که هیأتها به پایتختها مراجعت کنند و بزودی به وین بازگردند که این دور از مذاکرات ششم دی ماه شروع و تا نهم دی ماه ادامه یافت و بعد از تنفسی سه روزه به مناسبت سال نو میلادی مجددا روز دوشنبه ۱۳ دی ماه از سر گرفته شد. «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه بعد از این نشست اعلام کرد که در دور هفتم مذاکرات به دو سند جدید مذاکراتی در موضوع تحریمها و هستهای دست یافتیم که اینها دیگر سند پیشنویس مذاکرات ۲۰ ژوئن نخواهند بود، بلکه دو سند جدید است که بر اساس مواضع ایران مبنای مذاکراتی خواهد بود که در آینده نزدیک در وین آغاز میشود.
انتهای پیام/