نویسنده کانادایی: دموکراسی آمریکا ممکن است تا ۲۰۲۵ دچار فروپاشی شود
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، یک نویسنده و استاد دانشگاه کانادایی پیشبینی کرده «دموکراسی آمریکا» ممکن است تا سال ۲۰۲۵ دچار فروپاشی شده و باعث ایجاد بیثباتیهای سیاسی و خشونتهای گسترده در آن کشور شود.
«توماس هومر-نیکسون»، مدیرعامل اندیشکده «کاسکید» در دانشگاه «رویال رودز» در مقالهای در پایگاه «گلوباندمیل» مینویسد: «دموکراسی آمریکا ممکن است تا ۲۰۲۵ دچار فروپاشی شود و این ایجاد بیثباتیهای شدید سیاسی و از جمله خشونت گسترده داخلی را به همراه خواهد داشت. تا سال ۲۰۳۰ و شاید زودتر از آن، این کشور ممکن است تحت حاکمیت یک دیکتاتوری راستگرا درآید.»
نیکسون در ادامه با اشاره به کسانی که ممکن است چنین استدلالی را «مضحک» بپندارند یادآوری کرده که ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا نیز دو سال قبل از به واقعیت پیوستنش، واکنش مشابهی را برمیانگیخته است.
او مینویسد: «ما نباید این احتمالات را صرفاً به دلیل آنکه مضحک به نظر میرسند یا آنکه تصور آن وحشتناک است کنار بگذاریم. در سال ۲۰۱۴ هم این احتمال که دونالد ترامپ روزی رئیسجمهور خواهد شد به نظر هر آدمی مضحک مینمود، اما امروز ما در جهانی زندگی میکنیم که رویدادهای مضحک رنگ واقعیت به خود میگیرند و اتفاقات وحشتناک به اتفاقات عادی تبدیل میشوند.»
نیکسون خاطرنشان کرده «دانشگاهیان برجسته در آمریکا اکنون احتمال تضعیف مرگبار دموکراسی آمریکا را به صورت جدی مورد بررسی قرار میدهند.»
این دانشمند کانادایی در بخش دیگری از یادداشت با یادآوری حوزههای مورد علاقه پژوهش خود در ۴۰ سال گذشته تصریح کرده که نشانههای بروز بحران در آمریکا را مشاهده میکند.
وی تصریح میکند: «من پژوهشگر حوزه درگیریهای خشونتبار هستم و به مدت بیش از ۴۰ سال بر روی دلایل جنگ، فروپاشی اجتماعی، انقلاب، خشونتهای قومیتی و نسلکشی مطالعه کردهام و اکنون دو دهه است که هدایت مرکزی برای انجام مطالعات بر روی صلح و درگیریها را در دانشگاه تورنتو بر عهده دارم.»
او میافزاید: «امروز من شاهد شکلگیری بحران در ایالات متحده آمریکا هستم و میبینم که بستر سیاسی و اجتماعی این کشور، علامتهای هشدار ارسال میکند.»
نیکسون در بخش دیگری از یادداشت خود نوشته آمریکا «به نحو فزایندهای غیرقابل حکمرانی میشود و برخی کارشناسان معتقدند ممکن است وارد جنگ داخلی شود.»
چه عواملی آمریکا را به نزدیک پرتگاه از دست دادن دموکراسی کشانده است؟ نیکسون در پاسخ به این سوال به برهمکنش «نقائص زیربنایی [آمریکا] و تغییرات اخیر در ویژگیهای مادی جامعه» این کشور اشاره میکند.
او در ادامه درباره تغییرات مادهگرایانهای که اخیراً در جامعه آمریکا اتفاق افتاده اینطور توضیح میدهد: «این تغییرات، مواردی نظیر رکود درآمدهای طبقه متوسط، ناامنی مزمن اقتصادی و افزایش نابرابری را شامل میشود که همزمان با چرخش اصلیترین منابع ایجاد ثروت در اقتصاد آمریکا از قدرت بدنی، صنایع سنگین و تولیدات به سمت قدرت ایده، فناوری اطلاعات، تولیدات نمادین و مسائل مالی رخ دادهاند.»
او تصریح میکند: «همزمان با آنکه عایدی بر کار دچار رکود و عایدی بر سرمایه دچار افزایش شده بخش اعظمی از جمعیت آمریکا [از لحاظ اقتصادی] دچار عقبماندگی شدهاند.»
به نوشته این دانشمند کانادایی، «دستمزدهای تعدیلشده بر حسب تورم برای میانه جمعیت کارگران مرد در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۹ کمتر از سال ۱۹۷۹ بوده است؛ در همین حال، درآمد مدیران عامل شرکتهای بزرگ بین سالهای ۱۹۷۸ تا ۲۰۱۶ از ۳۰ برابر یک کارگر متوسط به ۲۷۱ برابر آنها افزایش یافته است. نابرابری اقتصادی در بخشهای گستردهای از داخل این کشور نمایان است، در حالی که رشد اقتصادی، به طرز فزایندهای در حدود ۱۲ مراکز شهری متمرکز شده است.»
انتهای پیام/