تشکیل کارگروه تخصصی فقهی ذیل شورای فقهی/ استقرار ناظر شرعی در همه بانک‌ها

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در هفتمین همایش مالی اسلامی با اشاره به تصویب دستورالعمل رمز پول ملی در شورای پول و اعتبار، اظهارداشت: به‌زودی رمز‌پول ملی عرضه خواهد شد.

وی در ادامه به ایجاد نهادها و ساختارهای جدید در نظام تصمیم‌گیری بانک مرکزی پرداخت و گفت: خوش‌بختانه حدود سه سال است که شورای فقهی بانک مرکزی به موجب قانون برنامه ششم توسعه به صورت رسمی راه‌اندازی شده است و ما باید برای نظام‌سازی در حوزه بانکداری اسلامی اقدامات زیادی انجام دهیم.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: یادی کنیم از مرحوم سید عباس موسویان چرا که ایشان از افراد بسیار خوش‌فکر و خوش‌نام و موسسان شورای فقهی بانک مرکزی بودند. اخیرا دستورالعمل شورای فقهی بانک مرکزی اصلاح شده به‌طوری که مصوبات این شورا لازم‌اجرا است و همچنین کارگروه تخصصی شورای فقهی در قم راه‌اندازی شده است.

وی ادامه داد: موضوعاتی که شورای فقهی ارجاع می‌دهد در آن کارگروه تخصصی بررسی می‌شود و موضوعات آمده طرح در شورای فقهی بانک مرکزی می‌شود. قبلا در شورای فقهی چندین جلسه صرف بحث و بررسی کارشناسی یک موضوع می‌شد اما با تشکیل این کارگروه تخصصی این کارگروه به بازوی کارشناسی شورای فقهی تبدیل می‌شود.

صالح آبادی افزود: دبیرخانه شورای فقهی بانک مرکزی فعال شده و دستورکارها و موضوعاتی که شورای فقهی می‌خواهد درباره آن تصمیم‌‌گیری کند، مشخص شده و برای بررسی کارشناسی به کارگروه تخصصی ارسال شده است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به نظارت بر عملکرد بانک‌ها در حوزه اجرای مصوبات شورای فقهی گفت: مصوبات شورا در قالب چک لیست تنظیم و حوزه نظارت بانک مرکزی داده می‌شود تا این بخش علاوه بر نظارت بر سایر موارد بر اجرای مصوبات و ضوابط فقهی شورای فقهی بانک مرکزی نظارت کند.

وی همچنین از تعیین یک نفر به عنوان ناظر بر عملکرد بانک‌ها در حوزه فقهی خبر داد و گفت: با معرفی هیات مدیره و تایید بانک مرکزی یک نفر در هر بانک ناظر شرعی خواهد بود و در کمیته تطبیق مقررات بانک حضور خواهد داشت.

به گفته وی با حضور این افراد در بانک‌ها کمک می‌شود تا بانک‌ها به سمت موازین بانکداری اسلامی حرکت کنند.

صالح آبادی آموزش و ترویج را از دیگر برنامه‌های بانک مرکزی در این حوزه عنوان کرد و افزود: آموزش بانکداری اسلامی به کارکنان بانک‌ها در دستور کار قرار دارد و در همین راستا گواهی‌نامه حرفه‌ای بانکداری اسلامی تعریف می‌‌شود. به‌تدریج این کارها را توسعه می‌دهیم و تلاش می‌کنیم یکی از دغدغه‌های مراجع تقلید و علما که همان تطبیق علیات بانکی با موازین شرعی است، عملیاتی شود و این مسیری است که با کمک همه عزیزان دنبال می‌کنیم.

انتهای پیام/