توسعه سامانه‌های پرتودهی از اولویت‌های سازمان انرژی اتمی است

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی ایران، «سید پژمان شیرمردی» معاون سازمان و مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها  در خصوص توسعه فعالیت‌های سازمان در حوزه کاربرد پرتوها و تاثیر آن در زندگی مردم که بر مبنای عدالت محوری انجام می شود، به طرح آمایش سرزمینی کشورمان اشاره کرد و اظهار داشت: در این طرح اطلاعات و داده‌های مربوط به تولیدات محصولات کشاورزی ۳۱ استان کشور  را از وزارت جهاد کشاورزی جمع‌آوری کردیم و با داده‌های موجود در وزارت راه و شهرسازی که از سند آمایش مراکز لجستیک کشور استخراج شده است، تلفیق کردیم. در نتیجه این کار به روابطی رسیدیم که بر اساس آن توانستیم ۱۱ منطقه کشور را برای ‌توسعه سامانه‌های پرتودهی معرفی کنیم. البته اگر جزایر خلیج فارس را جداگانه یک منطقه حساب کنیم، ۱۲ منطقه می‌شود.  
وی افزود: تولید محصولات کشاورزی، وجود مراکز لجستیک در استان و کشت محصولات استراتژیک همچون خرما، پسته و زعفران مبنای اولویت بندی مناطق ۱۱ گانه این سند قرار خواهد گرفت.  
شیرمردی با اشاره به استخراج داده‌های منطقه آذربایجان که یکی از مناطق ۱۱ گانه آمایش است، گفت: این منطقه به خاطر شرایط ویژه و امتیاز بالایی که آورد، به عنوان یکی از مناطق شایسته توسعه کاربرد پرتوها یا سامانه های پرتودهی شناخته شد. البته در شهرهای مختلف این استان می‌توانیم سامانه داشته باشیم. اینکه در هر شهری سامانه ثابت یا پرتابل داشته باشیم، بستگی به ظرفیت و موقعیت لجستیکی آن شهر دارد.  
وی در خصوص ظرفیت سامانه‌های پرتابل گفت: این ظرفیت وجود دارد که در هر کارخانه بسته بندی محصولات کشاورزی مانند حبوبات یکی از این دستگاه‌ها نصب بشود. محدودیتی در این حوزه نداریم و می‌توانیم گسترش بدهیم. در مورد سامانه‌های ثابت نیز قطعاً اولویت ما گسترش مرکز بناب است. چون در این مرکز تاسیسات و نیروی انسانی کافی داریم و تجهیزات آزمایشگاهی خوبی هم دارد. بنابراین چشم انداز فعلی توسعه این مرکز است.  
شیرمردی درخصوص سرمایه گذاری در این حوزه گفت: نمونه سامانه‌های پرتابل در آذرشهر موجود است. درخواست‌هایی نیز از شهرهای اطراف مثل بستان آباد آمده که در اسرع وقت به همه درخواست ‌ا رسیدگی می‌کنیم. 
وی درباره توسعه مرکز بناب گفت: از سال گذشته برنامه شهرک پرتودهی را در این مجموعه داشتیم که به دلایل مختلفی از جمله مشکل مالکیت زمین، پروژه مسکوت ماند. همکاری استانداری می تواند کمک بزرگی به گسترش همه جانبه این مرکز کند. همانگونه که خبری شد، ساخت اولین سامانه پرتابل با حضور آقای اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژ ی اتمی ایران در هفته گذشته در این مرکز آغاز شد. قطعاً تعداد زیادی از این سامانه‌ها تولید خواهد شد.  
معاون توسعه کاربرد پرتوهای سازمان در ادامه در خصوص خدماتی که مرکز بناب به شهروندان ارائه می‌دهد، گفت: از جمله خدماتی که می‌توانیم در حوزه کاربرد پرتوها به مردم ارائه دهیم، پرتودهی مواد غذایی، پودرهای غذایی، داروهای گیاهی و موارد مشابه است که با استفاده از چشمه کبالت ۶۰ انجام می‌شود. همچنین در صورتی که بخواهیم تجهیزات پزشکی را در این مرکز از طریق پرتودهی استریل کنیم، این ظرفیت در سایت وجود دارد. در کنار چشمه کبالت بزرگ این مجموعه، می‌توانیم با نصب سامانه‌های پرتابل گاما، پرتودهی حبوبات، سیب زمینی، پیاز و سیر را انجام بدهیم.  
وی افزود: این موارد ظرفیت‌های خوبی هستند و با توجه به اینکه منطقه حاصلخیز است، می توان با پرتودهی کشمش به منظور کاهش بار میکروبی، منطقه مورد نظر را به قطب صادرکننده کشمش تبدیل کرد.

انتهای پیام/