وزیر اقتصاد: باید به دنبال نظامات مالی و پولی مقاوم در مقابل تحریمها باشیم
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی صبح امروز (دوشنبه ۴ بهمن ) در افتتاحیه همایش ملی ایران و همسایگان که در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه برگزار شد با بیان اینکه به رغم فشار اقتصادی آمریکا شکل گیری ائتلافهای بین المللی فرصت خوبی برای مقابله با هژمونی آمریکا ایجاد کرده است، افزود: بر خلاف گذشته نظام بین الملل به سیاست های یکجانبه آمریکا در مقابل ایران اعتراض دارند.
خاندوزی با اشاره به رویکرد دولت در افزایش همکاریهای منطقهای گفت: گشایش روابط اقتصادی ایران با جهان آغاز شده است و با نظر به جایگاه سیاست همسایگی این موضوع مورد توجه است.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی در مقابل تکانههای اقتصادی آسیب ناپذیر است. برون گرایی یکی از اصول آن است که برای بهره برداری از ظرفیت فرصت ها است. ما منافع اقتصادی را شناسایی و از آن به نفع مردم استفاده خواهیم کرد.
خاندوزی ادامه داد: درون زایی و برون گرایی در عمل بر واقعیت های اقتصادی لازم و ملزومند چرا که یکی ثبات ایجاد می کند. اقتصاد مقاومتی اقتصادی تعاملی، فوق فعال و برون گرا است. توسعه پیوندهای راهبردی و استفاده از ابزار دیپلماسی منطقه ای مورد تأکید بوده است.
وزیر اقتصاد افزود: اگر قرار است سهم اقتصاد نفتی کاهش یابد باید به سمت صادرات غیر نفتی با استفاده از سرمایه گذاری صادرات محور حرکت کنیم. اگر به صادرات غیر نفتی تکیه کنیم مزایای بسیاری برای ما خواهد داشت.
وی گفت: با استفاده از راهبرد همسایگی میتوانیم وزن و منزلت خود را عمیق تر کنیم.
وی گفت: تولید ناخالص کشورهای همسایه ایران بیش از ۵ هزار میلیارد دلار بوده و با در نظر گرفتن جمعیت ۸ درصدی این کشورها و سهم خوب اقتصادی آنان ما در موقعیت ویژهای در همسایگی آنان هستیم.
خاندوزی ادامه داد: تمام همسایگان ایران در دو دهه اخیر رشد اقتصادی بالاتری نسبت به جهان داشته آمد که این موضوع نشان می دهد بازار این کشورها رونق خوبی داشته است.
خاندوزی بیان داشت: از مجموع تجارت ۲۳۰۰ میلیاردی ۱۵ کشور همسایه ما سهمی بسیار اندک داشته ایم.
وزیر اقتصاد ادامه داد: در سیاست همسایگی باید فعالان اقتصادی ما به قدری قدرتمند باشند که با تحولات سیاسی و نوسانات آن پیوندهای ریشه دار اقتصادی را متأثر کند.
وی گفت: در برخی کشورهای همسایه، با وجود سیاست های دولتی، بخش خصوصی در بازارهای آن کشورها تقویت شده است که نشان از ارتباطات تجاری بازرگانان این کشورها است.
خاندوزی بیان داشت: دغدغه ما در محافل سیاست گذاری این است که با وجود همه ظرفیت هایی که داریم چرا تا این اندازه روابط اقتصادی ما عقب افتاده است.
وی با بیان اینکه هیچ پایگاهی در کشور برای ارایه خدمات به تجار و بازرگانان ایرانی وجود ندارد، بیان داشت: نگاه و رویکرد غلطی که وجود داشته این است که نگاه به عرصه های بالادستی برای ما منفعت ایجاد میکند که این نگاه ناقص است و اتفاقا بیشترین منافع از نظر اقتصادی با کشورهای پایین دست ما ایجاد شده است.
وزیر اقتصاد گفت: اگر از بُعد انتقال تکنولوژی نگاه کنیم باید به کشورهای بالادستی و اگر به نفوذ اقتصادی توجه کنیم باید به بازارهای منطقه ای توجه ویژه ای انجام شود.
وی به راهبردهای استفاده از ظرفیت همسایگان اشاره کرد و گفت: تجارت در عصر امروز به تعاملات بانکی و ارزی باز می گردد. تا زمانی که نظام مالی و بانکی قابل تحریم باشد به موفقیت نمی رسیم و باید به دنبال نظامات مالی و پولی مقاوم در مقابل تحریمها باشیم.
وی اضافه کرد: باید نظامات تسویه ارزی و مالی ما به گونه ای طراحی شود که در عصر جنگ افزارهای مالی نظام مالی و ارزی ما از تجارت پشتیبانی کند.
وی توضیح داد: در وزارت اقتصاد و بانک مرکزی جلساتی برگزار شده است و امیدواریم در رفع این مشکل به راهکارهای خوبی برسیم.
به گفته وی، تسهیل روادید در حوزه کشورهای پیرامونی و تسریع در فرآیندهای اقتصادی از برنامه های است وزارت اقتصاد برای بهبود روابط با همسایگان در دستور کار خود دارد.
انتهای پیام/