انتقاد انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی به یک مصوبه مالیاتی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس محمدرضا تاجدار امروز در نشست خبری در واکنش به مصوبه کمیسیون تلفیق درخصوص تصویب مالیات نخی برای سیگار، گفت: در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، مالیات نخی هر کارتن سیگار برای تولیدات داخلی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و مالیات نخی هر کارتن سیگار تولیدات شرکتهای بینالمللی ۳ میلیون تومان تعیین شده است.
وی افزود: مالیات نخی مصوب برای سال ۱۴۰۰ به ازای هر کارتن سیگار تولید داخلی ۲۵۰ هزار تومان و برای هر کارتن سیگار تولیدات شرکتهای بینالمللی نیز ۵۰۰ هزار تومان بود که این موضوع نیز پیش از این اعلام شد که به زیان تولیدکنندگان داخلی است زیرا بازار را در اختیار کالاهای قاچاق و شرکتهای بینالمللی قرار میدهد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی اظهار داشت: براساس گزارشات ۳ ماه، ۶ ماهه و ۹ ماهه از مرکز برنامهریزی و مطالعات کشور، عمده تولیدکنندگان سیگار داخلی با برندهای ایرانی داخلی با کاهش تولید ۱۰ تا ۲۰ درصدی مواجه بودهاند و شرکتهای بینالمللی نه تنها کاهش تولید را جبران کردهاند بلکه ۱۰ تا ۱۵ درصد نیز رشد تولید و فروش را داشتهاند.
تاجدار بیان داشت: ۱۳ تیر امسال به دولت ابلاغ شد که باید قانون مصوب ارزش افزوده را عملیاتی کند و ۶ ماه به دولت فرصت داده شد تا زیرساختهای لازم را فراهم سازد و از تاریخ ۱۳ دی ۱۴۰۰ مقرر شد تا قانون ارزش افزوده اجرایی و عملیاتی شود، در این قانون دائمی مقرر شده بود که تکلیف دخانیات برای ۵ سال مشخص شود.
وی تصویب مجدد مالیات نخی در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی بدون توجه به تجمیع عوارض و مالیات در قالب قانون دائمی ارزش افزوده و پیش بینی افزایش پنج واحد درصدی سالانه در آن که به تازگی و از سیزدهم دی ماه اجرایی شده انجام شده است را به ضرر تولید کنندگان خواند.
تاجدار اظهار داشت: به علت تعدد وصول مالیات از تولید سیگار، قانونگذار تصمیم گرفت به استناد بند ۶ ماده ۲۶ قانون ارزش افزوده که از ۱۳ دی ۱۴۰۰ اجرایی شده است تکلیف مالیات محصولات دخانی مشخص شود و اعلام شد که تولیدکننده داخلی باید ۲۵ درصد و برندهای بینالمللی ۴۰ درصد وارداتیها ۶۵ درصد مالیات بپردازند و مقرر شد تا ۵ سال آینده هر سال ۵ واحد درصد به این اعداد اضافه شود لذا این قوانین تجمیع و در قالب ارزش افزوده مصوب و ابلاغ شد اما با گذشت چند روز از ابلاغ آن مصوبه جدیدی برای مالیات نخی سیگار وضع میشود.
وی با بیان اینکه با این شیوه نمیتوان سرمایهگذاری و از تولید حمایت کرد اظهار داشت: دولت، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مرکز برنامهریزی و وزارت صمت با افزایش مالیات جدید در این حوزه مخالف هستند و مکاتبه رسمی نیز در این رابطه داشتهاند.
تاجدار اظهار داشت: در حال حاضر و با توجه به شرایط تولید واحدهای تولیدکننده همان مالیات ۲۵۰ هزار تومانی را نمیتوانند پرداخت کنند و بدهی به سازمان امور مالیاتی دارند بنابراین چگونه مالیات نخی سیگار حدود ۱۰ برابر افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه با این مصوبه جایگاهی برای تولیدات داخلی وجود نخواهد داشت، گفت: البته در مورد تولیدات بینالمللی از آنجایی که تولیدکنندگان آنها در کشورهای همسایه مانند عراق، امارات، عمان حضور دارند اجازه ورود کالاهای قاچاق را تقریبا نمیدهند اما کالاهای جعلی تولید میشود و حتما دچار آسیب میشوند.
وی افزود: این پیشنهاد با هماهنگی وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت در کمیسیون تلفیق مطرح شده است و از نظرات انجمنهای تخصصی نیز استفاده نشده است و از هیچ نهادی نیز مشورت گرفته نشده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی اظهار داشت: مبارزه اقتصادی اصلی ترین روش برای مبارزه با قاچاق است. الان تنها برندی که در درجه A و B به کشور وارد میشود که اگر تکلیف این برند را در کشور مشخص کنیم و اجازه واردات قانونی به این برند داده شود بخش قابل توجهی از قاچاق را کاهش خواهیم داد.
وی افزود: برخی تولیدکنندگان سیگار معتقدند که با مصوبه کمیسیون تلفیق در رابطه با مالیات سیگار تولیدات ممکن است تعطیل و یا به نصف برسد.
تاجدار اظهار داشت: البته ممکن است برخی نیز تخلف کنند و ۵ تا ۱۰ درصد از تولیدات خود را اظهار کنند و بقیه تولید خود را در یک کشور ثالث انجام دهند و بعد از تولید آن را به کشور وارد کنند.
وی اظهار داشت: با مصوبه کمیسیون تلفیق قیمت هر پاکت سیگار تولیدات داخلی ۴ هزار و ۶۰۰ تومان و قیمت هر پاکت سیگار تولیدات بینالمللی ۶ هزار تومان افزایش خواهد یافت.
رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی بیان داشت: سال ۹۵ چنین مصوبهای در بودجه بود اما براثر تبعات آن در سال ۹۶ حذف شد اما سال ۹۷ دوباره در قالب دیگر چنین مصوبهای در بودجه وجود داشت که تبعات آن به این صورت بود واردات دخانیات از سایر کشور در سال ۹۷ تقریبا صفر بود اما آنچه که صادرات سایر کشورها نشان میداد اینکه بالغ بر ۵۰ میلیارد نخ سیگار از کشورهای دیگر به مقصد ایران صادر شده است.
وی افزود: این صادرات نشان داد که سیگار از مبادی غیررسمی وارد کشور شد و لذا مصوبه در سالهای ۹۸ و ۹۹ اصلاح شد اما دوباره در تلاش هستند تا این موضوع مصوب شود.
انتهای پیام/