آمارهای دستگاه‌ها از زنان سرپرست خانوار متضاد و متناقض است

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، سیدکریم حسینی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۵ بهمن) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی کمیسیون اجتماعی در حوزه زنان سرپرست خانوار اظهار داشت: در لایحه بودجه ۱۴۰۰ توانستیم برای نخستین بار ۵۰۰ میلیارد تومان و ۱۳ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات اشتغال‌زایی آنان در نظر گرفته شود.

وی افزود: اعتبارات قابل توجهی نیز در حوزه زنان سرپرست خانوار تخصیص داده شد اما چون متولی واحدی ندارد و هیچ‌یک از دستگاه‌ها مسئولیت تکالیف قانونی را عهده‌دار نمی‌شوند، شاهد سیاست‌گذاری واحدی در این حوزه نیستیم و تعداد آنها رو به رشد است لذا اعتبارات اختصاص یافته تأثیری نکرده است.

نماینده اهواز در مجلس تصریح کرد: بانک اطلاعاتی مناسبی در خصوص زنان سرپرست خانوار وجود ندارد و آمارهای دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها متفاوت و در تضاد با هم است، از سوی دیگر سامانه جامع اطلاعات رفاه ایرانیان تکمیل نشده و برخط نیست لذا وزارت تعاون باید نسبت به تکمیل آن اقدام کند.

حسینی با بیان اینکه وزارت کشور و شورای اجتماعی آن مسئولیت آن مسئولیت مستقیم زنان سرپرست خانوار را دارد اظهار داشت: با این حال شورای اجتماعی جز چند جلسه محدود، هیچ خروجی نداشته است ضمن اینکه برای تقویت حوزه زنان سرپرست خانوار باید لایحه توانمندسازی زنان سرپرست خانواده توسط معاونت زنان ریاست جمهوری با جدیت پیگیری و به مجلس داده شود.

وی افزود: بیمه زنان سرپرست خانوار نیز باید از سوی سازمان تأمین اجتماعی پیگیری شده و مجلس و کمیسیون تلفیق در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ اعتبارات مستقلی درباره بیمه زنان سرپرست خانوار اختصاص دهند چرا که تا سال ۹۸ اعتبارات مختص بیمه‌ای این قشر از زنان در قانون بودجه مشخص بود اما در سال‌های بعد تصریح نشد و هر سال کمرنگ‌تر شد.

نماینده اهواز در مجلس خاطرنشان کرد: لازم است ارائه تسهیلات اشتغال‌زایی که در تبصره ۱۶ قانون بودجه آمده و بر عهده بانک‌های عامل کشور است، با جدیت پیگیری شود.

انتهای پیام/