هرآنچه از خانواده گلکسی اس تب ۸ انتظار داریم

سال ۲۰۲۱ با تمام چالش‌های لجستیکی و سختی‌هایش به اتمام رسید و دنیای فناوری با ورود به سال جدید، خود را آماده‌ی عرضه‌ی انبوهی از محصولات جدید می‌کند. در این میان، پیش‌بینی می‌شود سامسونگ بنا به سنت سالیانه، از خانواده‌ی گلکسی اس در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۲ رونمایی کند؛ گوشی‌هایی که رقیب اصلی خانواده‌ی آیفون ۱۳ محسوب می‌شوند.

به‌نوعی می‌توان گفت که پاییز مترادف با رویدادهای سنتی اپل به‌منظور معرفی مدل‌های جدید آیفون محسوب می‌شود؛ درحالی‌که بهار گوشی‌های پرچم‌دار غول کره‌ای دنیای موبایل را یادآوری می‌کند؛ زیرا جدیدترین مدل گوشی‌های گلکسی اس (Galaxy S) در این بازه‌ی زمانی رونمایی و عرضه می‌شوند.

بااین‌حال، رویداد آنپکد ۲۰۲۲ تنها به معرفی گوشی‌های هوشمند خلاصه نمی‌شود، بلکه حضور محصولاتی همچون خانواده گلکسی تب اس ۸، گلکسی هوم و ایربادز پرو ۲ تقریباً قطعی به‌نظر می‌رسد؛ بنابراین، ما نیز در این مقاله به سراغ جدیدترین تبلت‌های پرچم‌دار سامسونگ می‌رویم تا چکیده‌ای از مشخصات و شایعات خانواده گلکسی اس ۸ را مورد بررسی قرار دهیم.

سه مدل گلکسی تب اس ۸

رندر منتسب به گلکسی تب اس ۸

گلکسی تب اس ۸

رندر منتسب به گلکسی تب اس ۸ پلاس

گلکسی تب اس ۸ پلاس

نمای جلویی گلکسی تب اس ۸ اولترا

گلکسی تب اس ۸ اولترا

مدتی است که جهان پذیرای میهمانی ناخوانده به نام کرونا (کووید-۱۹) است که به‌نوعی شیوه زندگی تمامی افراد را تغییر داد و تبعاتش را می‌توان در تمامی جوانب نظیر بسته‌شدن مراکز تولیدی و دورکاری افراد و آموزش از راه دور مشاهده کرد و این دقیقاً همان جایی است که اهمیت وسایل اکترونیکی به‌منظور تعامل و ارتباط جمعی دوچندان می‌شود. دانش‌آموازن برای حضور در کلاس‌های آنلاین یا کارمندان به‌منظور ارتباط با همکارانشان به دستگاهی نیاز خواهند داشت که قیمت مناسبی داشته و درعین‌حال، قابل‌حمل باشد و قطعاً تبلت‌ها یکی از بهترین گزینه‌های پیش‌ روی این افراد هستند.

بنابراین، شرکت‌های تولیدکننده‌ی تبلت نظیر اپل در دو سال گذشته سعی داشته‌اند تا این محصولات را برای عموم مردم با توجه به بودجه و نیازهایشان متنوع‌تر کنند. طبیعتاً سامسونگ نیز از این قاعده مستثنی نیست و به‌نظر می‌رسد شرکت کره‌ای امسال قصد دارد تبلت‌های بالارده‌ی خود را در سه مدل شامل «گلکسی تب اس ۸، گلکسی تب اس ۸ پلاس و گلکسی تب اس ۸ اولترا» رونمایی و روانه‌ی بازار کند.

مشخصات گلکسی تب اس ۸ اولترانمای پشتی گلکسی تب اس ۸ اولترا

تاکنون مشخصات و طرح‌های مفهومی و حتی رسمی متعددی از تبلت پرچم‌دار کهکشانی‌ها منتشر و به‌نوعی تقریباً طراحی و مشخصات آن چند ماه پیش از معرفی رسمی افشا شده است. در‌ واقع، گلکسی تب اولترا بزرگ‌ترین و گران‌قیمت‌ترین تبلت در این خانواده محسوب می‌شود که قصد دارد رقابت نزدیکی را با آیپدهای اپل آغاز کند. رندهای منتشرشده نشان می‌دهند که سامسونگ مانند سایر مدل‌ها، سخت‌افزار قدرتمندی را درون شاسی تراش‌خورده با لبه‌های تخت تعبیه کرده است.

با استناد به تصاویر فاش‌شده در وب‌سایت آمازون، در پشت دستگاه، دوربین دوگانه در ماژولی به‌شکل کپسول قرار گرفته و دقیقاً زیر آرایه‌ی دوربین، محل قرارگیری قلم هوشمند به چشم می‌خورد. در حقیقت، مهم‌ترین وجه‌ تمایز مدل اولترا به نمای جلویی آن باز می‌گردد؛ جایی که سامسونگ برای غوطه‌ور کردن کاربران در محتوای بصری، از یک نمایشگر غول‌آسای ۱۴٫۶ اینچی از نوع ارگانیک ال‌ای‌دی (OLED) با رزولوشن ۱۸۴۸ × ۲۹۶۰ پیکسل و قابلیت پشتیبانی از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بهره گرفته است.

اما تا بدین لحظه مشخص نیست که نمایشگر مبتنی بر فناوری LTPO خواهد بود یا خیر. این قابلیت به تبلت اجازه می‌دهد که نرخ نوسازی تصویر را تا ۱۲۰ هرتز به‌صورت متغیر و با توجه به نیاز تغییر بدهد و بهره‌وری از انرژی را بیشتر کند. به‌عبارتی دیگر، فناوری یادشده بدون کاهش شارژدهی می‌تواند برای پیمایش روان‌تر و بیشتر و حرکت روان انیمیشن‌ها و بهبود پاسخ‌دهی به فرامین، سرعت نوسازی ۱۲۰ هرتز را فراهم کند.

علاوه‌بر مشخصات نمایشگر، به‌نظر می‌رسد که حاشیه‌ها نیز به‌طور درخوتوجهی کاهش یافته‌اند و به همین منظور، سامسونگ در اقدامی غیر مرسوم از ناچ در قسمت جانبی نمایشگر برای پنهان کردن دوربین سلفی دوگانه استفاده کرده است؛ رویکردی که پیش‌تر در گوشی‌های آیفون و مک‌بوک پرو ۲۰۲۱ مشاهده کرده بودیم و از قضا مخالفان و منتقدان بسیاری نیز دارد.

در بخش سخت‌افزار، انتظار می‌رود قلب تپنده‌ی تبلت یادشده را تراشه اسنپدراگون ۸ نسل یک تشکیل دهد که قدرتمندترین تراشه کوالکام تا بدین لحظه محسوب می‌شود. اسنپدراگون ۸ نسل یک اولین تراشه از این خانواده محسوب می‌شود که از ریزمعماری آرم V9 بهره می‌گیرد.

اسنپدراگون ۸ نسل اول

واحد پردازنده مرکزی هشت‌هسته‌ای جدید که کوالکام تنها آن را Kryo می‌نامد، برای نخستین‌بار به یک هسته‌ی Cortex-X2 با فرکانس ۳٫۰ گیگاهرتز مجهز شده و در کلاسترهای بعدی به ترتیب از سه هسته‌ی کورتکس A710 با فرکانس ۲٫۵ گیگاهرتز و چهار هسته‌ی کم‌مصرف کورتکس A510 با سرعت ۱٫۸ گیگاهرتز بهره گرفته است. علاوه‌براین، تراشه جدید با توجه به فرایند چهارنانومتری ساخته شدهکه روی کاغذ بهره‌وری انرژی و قدرت بیشتری را نوید می‌دهد.

کوالکام ادعا می‌کند که اسنپدراگون ۸ نسل یک تا ۲۰ درصد عملکرد بهتر و ۳۰ درصد بازدهی انرژی بیشتری در مقایسه‌ با تراشه نسل گذشته ارائه می‌دهد. در همین حال، پردازنده گرافیکی جدید آدرنو (Adreno) حدود ۳۰ درصد قدرت پردازش بیشتر و تا ۲۵ درصد راندمان انرژی بهتر را به‌ارمغان خواهد آورد. البته باید به این نکته اشاره کرد که بنچمارک‌های منتشرشده تا حدودی خلاف ادعاهای کوالکام را نشان می‌دهند.

بااین‌حال، تبلت یادشده با بهره‌گیری از تراشه اسنپدراگون ۸ نسل یک تا سال‌ها اجرای سنگین‌ترین بازی‌ها و نرم‌افزاری‌های اندرویدی را تضمین خواهد کرد. از دیگر مشخصات سخت‌افزاری می‌توان به ۸ تا ۱۶ گیگابایت حافظه رم، ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی با قابلیت پشتیبانی از میکرو اس‌دی، Wi-Fi 6E و Bluetooth 5.2 اشاره کرد. به‌نظر می‌رسد که سامسونگ وظیفه تأمین انرژی این تبلت غول‌پیکر با سخت‌افزار قوی را به باتری ۱۱۲۰۰ میلی‌آمپرساعتی محول خواهد کرد.

البته باید به این نکته توجه داشت که اعداد و ارقام یادشده لزوماً نشان‌دهنده‌ی شارژدهی نهایی نخواهند بود و این امر به عوامل مختلفی از جمله نحوه‌ی استفاده کاربر از تبلت، نوع صفحه‌نمایش، مصرف مودم‌های ارتباطی و… مربوط می‌شود؛ اما این احتمال وجود دارد که تبلت مورد بحث در استفاده‌ی روزمره تا یک روز دوام داشته باشد.

شواهد نشان می‌دهد که تب اس ۸ اولترا فاقد جک هدفون خواهد بود؛ اما چهار اسپیکر استریو با پشتیبانی از دالبی اتموس تجربه‌ی گوش‌نوازی را از موسیقی به کاربران ارائه خواهند داد. دیگر ویژگی درخورتوجه می‌تواند کاهش نویز با استفاده از سه میکروفون باشد که حین تماس‌های ویدئویی می‌تواند نویز محیط را تا ۴۰ درصد کاهش دهد.

هر سه تبلت از خانواده گلکسی تب اس ۸ به دو دوربین ۱۳ مگاپیکسلی واید و اولتراواید در ماژولی به شکل کپسول مجهز خواهند شد.

در تبلت‌ معمولاً دوربین از اولویت کم‌تری در مقایسه با گوشی‌ هوشمند برخوردار است و شرکت‌ها تبلت‌ها را به دوربین سطح بالایی مجهز نمی‌کنند؛ اما این بخش می‌تواند برای عده‌ای از افراد که به‌دنبال ثبت وقایع، اسکن فایل‌ها و… هستند بسیار مفید و مهم باشد. همان‌طور که در بخش‌های پیشین اشاره شد، پیش‌بینی می‌شود که گلکسی تب اس ۸ اولترا به دوربین دوگانه مجهز شود.

نخستین دوربین مبتنی‌بر لنز واید با حسگر ۱۳ مگاپیکسلی و گشودگی دیافراگم f/2.0 خواهد بود؛ درحالی‌که دوربین دوم دارای لنز اولتراواید با حسگر ۶ مگاپیکسلی و گشودگی دیافراگم f/2.2 است. این دوربین می‌تواند ویدئو 4K با حداکثر سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه ثبت کند و به‌طورکلی، عملکرد قابل‌قبولی را در کلاس تبلت‌ها ارائه دهد. در نمای جلویی دستگاه دو دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی با لنز استاندارد و گشودگی دیافراگم f/2.2 و f/2.4 تعبیه خواهد شد که ظاهراً می‌تواند عمق سوژه را تشخیص دهد.

مشخصات گلکسی تب اس ۸ سامسونگ

با گذر از مدل اولترا، سامسونگ دو مدل استاندارد از تبلت مذکور را نیز معرفی خواهد کرد. مدل پایه از این خانواده، گلکسی تب اس ۸ نام دارد که در‌ واقع بر مؤلفه‌های طراحی مدل اولترا استوار است؛ با این تفاوت که نمای جلویی دستگاه به نمایشگر کوچک‌تر ۱۱ اینچی از نوع LCD با رزولوشن ۱۶۰۰ × ۲۵۶۰ پیکسل مهجز شده و ظاهراً از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز نیز پشتیبانی می‌کند.

در تصاویر فاش‌شده، حاشیه‌های نمایشگر نیز کاملاً متقارن به‌نظر می‌رسند و خوشبختانه بریدگی بحث‌برانگیز موسوم به ناچ را شاهد نیستیم. یکی دیگر از ویژگی‌های مهم این است که قدرت پردازشی هر سه تبلت جدید سامسونگ را تراشه اسنپدراگون ۸ نسل تأمین می‌کنند و در این بخش هیچ‌تفاوتی با یکدیگر ندارند. مدل پایه تب اس ۸ همچنین با پیکربندی ۸ گیگابایت حافظه رم، ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه ذخیره در‌ دسترس خواهد بود.

سایر مشخصات نیز تقریباً مشابه با مدل اولترا است و بدین ترتیب، چهار اسپکر استریو با پشتیبانی از فناوری دالبی اتموس در فریم بالا و پایین دستگاه جای گرفته‌اند تا تجربه صوتی دل‌پذیری را به مخاطلب القا کنند. از قرار معلوم، چینش و آرایه دوربین نیز دست‌نخورده باقی خواهد ماند و تنها تفاوت جزئی به دوربین سلفی باز می‌گردد که فقط به یک حسگر ۱۲ مگاپیکسلی با درچه دیافراگم f/2.4 مجهز شده است.

تبلت یادشده باتوجه به نمایشگر کوچک‌تر طبیعتاً انرژی کم‌تری نیز مصرف می‌کند و بنابراین سامسونگ باتری با ظرفیت ۸۰۰۰ میلی‌آمپرساعت را برای این دستگاه در‌ نظر گرفته است. به‌طور کلی، وزن دستگاه تقریباً ۵۰۷ گرم و ابعاد آن، ۶٫۳ × ۱۶۵٫۴ × ۲۵۳٫۸ میلی‌متر خواهد بود.

مشخصات گلکسی تب اس ۸ پلاس

همان‌طور که از نام آن پیدا است، گلکسی تب اس ۸ پلاس گزینه‌ای است که در میان مدل معمولی و اولترا قرار می‌گیرد و شاید بتوان تنها تغییر قابل‌ذکر آن در مقایسه ‌با مدل معمولی را نمایشگر آن دانست. تبلت یادشده به نمایشگر ۱۲٫۷ اینچی از نوع OLED با رزولوشن ۱۷۵۲ × ۲۸۰۰ پیکسل مجهز شده است و مانند دو برادر دیگر خود از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز نیز پشتیبانی می‌کند.

.twentytwenty-after-label:before{content:”Galaxy Tab S8 Plus”}.twentytwenty-before-label:before{content:”Galaxy Tab S8″}"

تفاوت اندک در زبان طراحی گلکسی تب اس ۸ و تب اس ۸ پلاس

سایر مشخصات نیز دقیقاً با مدل پایه در این خانواده یکسان است و تنها تفاوت جزئی آن به ظرفیت باتری و وزن دستگاه مرتبط می‌شود. Galaxy Tab S8 Plus دارای باتری لیتوم‌یونی تک سلولی با ظرفیت اسمی ۱۰۹۰۰ میلی‌آمرساعت است و در‌ نهایت استفاده باتری و نمایشگر بزرگ‌تر وزن دستگاه را به ۵۶۷ گرم و ابعاد آن را ۵٫۷ × ۱۸۵ × ۲۸۵ میلی‌متر می‌ساند.

به‌طورکلی، انتظار می‌رود که قدرت نرم‌افزاری هر سه مدل را رابط کاربری One UI 4.1 مبتنی‌بر سیستم‌عامل اندروید ۱۲ تأمین کند. این در حالی است که گوگل اخیراً «اندروید ۱۲ ال» را رونمایی کرده است که نسخه‌ای بهینه‌شده از اندروید ۱۲ برای استفاده در تبلت‌ها محسوب می‌شود. درحال‌حاضر، رابط کاربری One UI سامسونگ ویژگی‌هایی مانند تعامل چندپنجره‌ای و مولتی تسک اندروید را به خوبی مدیریت می‌کند؛ اما پشتیبانی بهتر از برنامه‌ها و بهینه‌بودن آن‌ها برای نمایشگر بزرگ، کلید اصلی استفاده از سخت‌افزار و نرم‌افزاری است که می‌تواند تبلت‌های جدید سامسونگ را گزینه‌های جایگزینی برای آیپدها تبدیل کند.

در حقیقت، این مسئولیت سامسونگ است که با شرکت‌های ثالث همکاری کند تا پشتیبانی بهتری از برنامه‌ها در دستگاه‌هایش و ویژگی‌های آن‌ها نظیر قلم S Pen ارائه دهد. تا جایی که می‌دانیم، جدیدترین نسخه از رابط کاربری سامسونگ گزینه‌های سفارشی‌سازی و شخصی‌سازی جدید، حالت کم نور برای استفاده آسان‌تر در شب و قابلیت راه‌اندازی سریع برنامه‌ها از استاتوس بار را اضافه می‌کند؛ بنابراین، در این مقطع مشخص نیست که تبلت سامسونگ تا چه اندازه می‌تواند در بحث هماهنگی نرم‌افزار و سخت‌افزار موفق باشد.

سایر مشخصات

انتظار می‌رود هر سه تبلت یادشده دارای گزینه‌های سلولار مبتنی‌بر نسل پنجم شبکه‌ی موبایل (5G) باشند و متعاقباً از فرکانس sub-6GHZ و mmWave پشتیبانی کنند. از مشخصات دیگر می‌توان به پشتیبانی از بلوتوث ۵.۱ و وای‌فای ۶ ای اشاره کرد. Wi-Fi 6E به تبلت اجازه می‌دهد با سایر سخت‌افزارهای تحت پوشش باند ۶ گیگاهرتز ارتباط برقرار کند و به‌طور بالقوه پهنای باند بیشتری برای اتصالات Wi-Fi داشته باشد.

پشتیبانی گسترده Wi-Fi می‌تواند یک پیشرفت محسوس تلقی شود؛ اما بیشتر یک اقدام برای سرمایه‌گذاری در آینده است و تا زمانی‌که سخت‌افزارهای بیشتری با پشتیبانی از Wi-Fi 6E منتشر شوند و مورد استفاده قرار بگیرند، این یک پیشرفت آکادمیک خواهد بود تا یک پیشرفت واقعاً مفید.

افزون‌براین، در جعبه هر سه مدل قلم هوشمند سامسونگ قرار خواهد داشت که گفته می‌شود تأخیر اجرای فرامین آن تنها ۲٫۸ میلی‌ثانیه است. در مقام مقایسه، نرخ تأخیر قلم تب اس ۷ پلاس ۵٫۶ میلی‌ثانیه بود.

زمان رونمایی و قیمت گلکسی تب اس ۸

بعد از انبوهی از شایعات مبنی‌بر زمان برگزاری نخستین رویداد سامسونگ در سال ۲۰۲۲، غول کره‌ای بالأخره اعلام کرد رویداد آنپکد را در ۹ فوریه (۲۰ بهمن ۱۴۰۰) برگزار خواهد کرد. احتمالاً طبق ادوار گذشته، محصولات رونمایی شده یک هفته بعد در بازارهای جهانی عرضه خواهند شد. طبق روال همیشگی، زومیت رویدادهای بزرگ فناوری را پوشش خواهد داد و قطعاً یکی از بزرگ‌ترین آن‌ها، یعنی رویدادهای آنپکد سامسونگ، از این قاعده مستثنا نخواهند بود؛ بنابراین، کاربران می‌توانند با حضور در وب‌سایت زومیت اخبار را دنبال و مراسم را به‌صورت زنده مشاهده کنند.

ناگفته نماند تحریریه‌ی زومیت سعی می‌کند که حین برگزاری رویداد، اخبار و حواشی محصولات معرفی‌شده را به‌خوبی پوشش دهد؛ ازاین‌رو، افرادی که به دیدن ویدئویی رویداد تمایل ندارند، می‌توانند اخبار لحظه‌به‌لحظه‌ی وب‌سایت را دنبال کنند.

طبق جزئیات افشاشده، قیمت مدل پایه‌ی Galaxy Tab S8 در ایالات متحده آمریکا از حدود ۸۰۰ دلار آغاز خواهد شد و مدل پلاس نیز با قیمت حدود ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار در‌ دسترس خریداران قرار خواهد گرفت. در‌ نهایت، مدل پایه‌ی گلکسی تب اس ۸ اولترا ۱۱۰۰ دلار قیمت‌گذاری شده است. افزون‌براین، به‌تازگی قیمت پیکربندی‌های مختلف تبلت‌های جدید سامسونگ در بازار بریتانیا نیز فاش شده که در ادامه می‌توانید قیمت‌های احتمالی را مشاهد کنید:

مدل ۱۲۸ گیگابایتی تب اس ۸: ۷۶۹ یورومدل ۲۵۶ گیگابایتی تب اس ۸: ۸۱۹ یورومدل ۲۵۶ گیگابایتی نسخه‌ی 5G تب اس ۸: ۹۶۹ یورومدل ۱۲۸ گیگابایتی تب اس ۸ پلاس: ۹۹۹ یورومدل ۲۵۶ گیگابایتی تب اس ۸ پلاس: ۱،۰۵۹ یورومدل ۱۲۸ گیگابایتی نسخه‌ی 5G تب اس ۸ پلاس: ۱،۱۵۹ یورومدل ۲۵۶ گیگابایتی نسخه‌ی 5G تب اس ۸ پلاس: ۱،۲۱۹ یورومدل ۲۵۶ گیگابایتی تب اس ۸ اولترا: ۱،۳۱۹ یورومدل ۵۱۲ گیگابایتی تب اس ۸ اولترا: ۱،۵۴۹ یورومدل ۲۵۶ گیگابایتی نسخه‌ی 5G تب اس ۸ اولترا: ۱،۵۴۹ یورومدل ۵۱۲ گیگابایتی نسخه‌ی 5G تب اس ۸ اولترا: ۱،۶۹۹ یورو

سامسونگ قصد دارد ۲۰ بهمن جدیدترین رویداد سالانه‌ی آنپکد را برگزار کند و طبق شایعات، خانواده گلکسی تب اس ۸ یکی از محتمل‌ترین رونمایی‌های این رویداد خواهد بود. در این مقاله، هرآنچه از این تبلت‌های پرچم‌دار انتظار داریم، برررسی خواهیم کرد.