هزینه‌ انرژی خانوارهای انگلیسی ۵۴ درصد افزایش می‌یابد/ پیش‌بینی ثبت رکورد تورم انگلستان

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، پس از اینکه سازمان تنظیم کننده انرژی انگلیسی (Ofgem) اعلام کرد، قیمت انرژی ۵۴ درصد افزایش خواهد یافت، هزینه‌ انرژی برای میلیون‌ها خانوار انگلیسی از ماه آوریل افزایش می‌یابد.

به نوشته نیویورک تایمز، این افزایش ناشی از افزایش قیمت گاز در جهان است و دقیقا در ماهی انجام می‌شود که مالیاتها نیز افزایش می‌یابد و پیش بینی می‌شود که نرخ تورم نیز رکورد ثبت کند.

Ofgem اعلام کرد، هزینه سالانه انرژی ۵۴ درصد افزایش می یابد و به ۱۹۷۱ پوند (معادل ۲۶۰۰ دلار) می‌رسد.

جاناتان برلی، مدیر ارشد اجرایی Ofgem گفت بازار انرژی شاهد افزایش بی سابقه قیمت گاز در جهان بوده است.

به نوشته این گزارش، افزایش قیمت گاز در جهان، بر شرکت های تامین کننده انگلیس نیز تاثیر گذاشته است، به طوری که از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون بیش از ۲۵ شرکت تعطیل شده‌اند.

«یونیت»، بزرگترین اتحادیه انگلیس، اعلام کرد، قیمت جدید، بحران هزینه های زندگی را به فاجعه‌ای برای میلیون‌ها نفر تبدیل می‌کند. «این امر حداقل یک خانواده از هر چهار خانواده در انگلیس را در فقر سوخت فرو می‌برد.»

این سازمان توضیح داد قیمت جدید ناشی از افزایش بی سابقه قیمت جهانی گاز طی ۶ ماه گذشته بوده و قیمت‌های عمده فروشی در سال گذشته ۴ برابر شده است.

پیش از این، راشاتودی طی گزارشی نوشته بود انجمن صنایع فراساحل انگلیس اعلام کرده است در صورتی که میادین گازی فراساحلی جدید در انگلیس توسعه پیدا نکنند، این کشور بسیار بیش از شرایط کنونی نسبت به شوک ‌های قیمتی و رخدادهای ژئوپلتیکی در حوزه انرژی آسیب ‌پذیر خواهد شد.

در حال حاضر انگلیس ۴۷ درصد نیاز خود به گاز را‌‌‌‌‌‌‌‌ تامین کرده و ۳۱ درصد آن را‌‌‌‌‌‌‌‌ نیز از طریق خط لوله از اروپا و غالبا از نروژ از طریق واردات تامین می کند. ۲۱ درصد دیگر نیز گاز مایع طبیعی LNG وارداتی است. در سال ۲۰۲۰ روسیه ۳.۴ درصد گاز مورد نیاز این کشور اروپایی را‌‌‌‌‌‌‌‌ تامین کره است.

گفته می‌شود، با بالا رفتن قیمت گاز اوضاع مصرف‌ کنندگان انگلیسی بسیار بد خواهد شد و بسیاری از افراد مجبور خواهند شد بین پرداخت پول گاز یا خرید غذا فقط یکی را‌‌‌‌‌‌‌‌ انتخاب کنند.

به نوشته خبرگزاری رویترز، آمارهای رسمی ماه پیش نشان داد که نرخ تورم انگلیس در ماه دسامبر به بالاترین میزان ۳۰ سال گذشته رسیده ، با این حال دولت جانسون با زهم می‌خواهد قیمت سبد انرژی خانوارهای انگلیسی را افزایش دهد.

از طرفی، خبرگزاری اسپوتینک نوشت، اتحادیه فولاد انگلیس هم اعلام کرده است، ادامه بحران در انگلیس ممکن است، کارخانه های فولاد این کشو را مجبور کند تا تاسیسات خود را تعطیل کنند و این امر می‌ تواند به تجهیزات آنها صدمه زده و هزینه‌ها را بالا ببرد و در نهایت به «عملکرد زیست محیطی ضعیف تر با انتشار بیشتر گازهای گلخانه‌ای» منجر شود.

این اتحادیه هشدار داد، افزایش قیمت برق می‌‌تواند انتشار گازهای گلخانه ‌ای را به شدت افزایش دهد و به هرج و مرج در زنجیره تامین منجر شود.

 مشکل افزایش هزینه های انرژی، معضل بیشتر کشورهای اروپایی است؛ روزنامه اشپیگل آلمان نیز چند روز پیش گزارش داد که هزینه گاز و گرمایش خانوارهای آلمانی در سال ۲۰۲۱، رشد ۱۰۷ درصدی را ثبت کرده و هزینه برق هم در این مدت ۴۱ درصد افزایش داشته است.

انتهای پیام/ب