اذعان شورای آتلانتیک به کاهش‌ نابرابری توزیع ثروت‌‌ پس از انقلاب‌ اسلامی/رشد چند برابری تولید ناخالص داخلی ایران‌

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، از زمان پیروزی انقلاب اسلامی کشورمان در چندین شاخص اقتصادی روند رو به بهبودی را‌‌‌‌‌‌‌‌ با وجود همه فشارها و تحریم‌های اعمال‌شده طی کرده است و در حوزه‌های مختلف شاهد بهتر شدن شرایط عمومی هستیم.

به گزارش بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی کشورمان در زمان حکومت پهلوی و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۵،‌رقم ۶۸ میلیارد دلار، سال ۵۶، رقم ۸۰ میلیارد دلار و سال ۵۷، رقم ۷۷ میلیارد دلار بوده است. اما از زمان پیروزی انقلاب اسلامی شاهد چند برابر شدن تولید ناخالص داخلی کشورمان هستیم.

بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۶۱ تولید ناخالص داخلی کشورمان از مرز ۱۰۰ میلیارد دلار عبور کرد و تا سال ۶۶ با وجود جنگ تحمیلی و مشکلات جدی در صادرات نفت کشورمان با رسیدن به رقم ۲۰۹ میلیارد دلار نسبت به سال ۶۱ دو برابر و نسبت به سال ۵۷ سه برابر شد.

* اقتصاد ایران‌ بزرگ‌تر از مصر، نروژ و آفریقای جنوبی

در حال حاضر ایران دومین اقتصاد بزرگ منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است و هنوز اقتصادش بزرگ‌تر از مصر، نروژ و آفریقای جنوبی است.

حوزه سرانه تولیدات ناخالص داخلی هم از زمان پیروزی انقلاب تاکنون ایران رشد بیش از چهار برابری را‌‌‌‌‌‌‌‌ تجربه کرده است، جمعیت کشورمان در زمان پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ چیزی حدود ۳۵ میلیون نفر بوده و حالا به بیش از ۸۵ میلیون نفر رسیده است.

به گزارش نشریه شورای آتلانتیک، در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی در سال‌های نخست سرانه تولید ناخالص داخلی کشورمان ۲۳۷۴ دلار بود، به عبارت دیگر، به ازای هر شخص ایرانی در آن زمان کشورمان ۲۳۷۴ دلار تولید ناخالص داخلی داشت، اما حالا و باوجود دو و نیم برابر شدن جمعیت، تولید ناخالص داخلی کشورمان بر اساس آخرین آمارها و بنا به گزارش تری‌دینگ اکونومیکس، در سال ۲۰۲۰ به ۴۸۰۲ دلار رسیده است. درواقع سرانه تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس آماری که گفته شد بیش از ۵ برابر شده است.

* اذعان شورای آتلانتیک به بهبود شرایط توزیع ثروت و از بین رفتن فقر در ایران

به گزارش شورای آتلانتیک، شرایط توزیع ثروت و از بین بردن فقر هم در کشورمان بهبود یافته است.

بر همین اساس نرخ ضریب جینی کشورمان نسبت به ابتدای انقلاب کاهش نسبتا خوبی را‌‌‌‌‌‌‌‌ به ثبت رسانده که نشان‌دهنده بهبود توزیع درآمد و ثروت میان مردم ایران نسبت به دوران قبل از انقلاب است. این مسأله نشان می‌دهد که در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در زمینه توسعه عدالت اقتصادی با وجود مشکلات اما روند رو به بهبودی را‌‌‌‌‌‌‌‌ طی کرده‌ایم.

آمار بانک جهانی از نرخ ضریب جینی در ایران نشان می‌دهد که اگرچه طی چند سال اخیر کمی ضریب جینی افزایش یافته اما نسبت به سال‌های قبل از انقلاب بهبود چشمگیری را‌‌‌‌‌‌‌‌ به ثبت رسانده است.

* شورای آتلانتیک: نمودار ضریب جینی در ایران در سال‌های پس از انقلاب کاهشی است

شورای آتلانتیک در یکی از گزارش‌های خود آورده که نمودار ضریب جینی در ایران در سال‌های پس از انقلاب روندی کاهشی بوده و توزیع درآمد در این کشور بهبود یافته است و از سال‌های ۱۳۷۰ به بعد سه دهک پایین جامعه ایران سرعت بیشتری را‌‌‌‌‌‌‌‌ در بهبود اوضاع تجربه کرده‌اند.

این موسسه تاکید کرده که در دوران پس از انقلاب فقر مطلق در ایران به شکل قابل توجهی پایین آمده و درواقع هم اکنون ایران یکی از کمترین نرخ‌های فقر مطلق در منطقه و جهان را‌‌‌‌‌‌‌‌ دارد.

* اذعان شورای آتلانتیک به رشد سریع سوادآموزی در ایران پس از انقلاب اسلا‌می

در حوزه نرخ باسوادی هم ایران پیشرفت خوبی را‌‌‌‌‌‌‌‌ به ثبت رسانده است. پیش از انقلاب اسلامی نرخ باسوادی در جمعیت ایران حدود ۴۰ درصد بود، اما سال ۱۳۵۹ نرخ رشد باسوادی در ایران بالاتر از رشد جهانی بوده است و بنا به گفته شورای آتلانتیک به بالای ۸۵ درصد رسیده است. ۱۵ درصد مربوط به قشر بی‌سواد ایران هم افرادی هستند که در دوران پهلوی از سوادآموزی جا مانده‌اند.

بر اساس گزارش منابع انسانی مجمع جهانی اقتصاد که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد به قدری نرخ فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در ایران افزایش یافته که این کشور به یک کشور برجسته در حوزه استعداد تبدیل شده است.

شورای آتلانتیک می‌گوید بر اساس آمارهای موجود تعداد افراد فارغ‌التحصیل در ایران یک میلیون نفر بیشتر از فارغ‌التحصیل ایتالیات و ۷۵۰ هزار نفر بیشتر از ترکیه است.

در واقع با وجود همه فشارها و کاستی‌های احتمالی و تلاش‌ها برای محدود کردن رشد اقتصادی ایران از سوی کشورهای غربی و به بهانه‌های مختلف اما شاهد آن هستیم که در بسیاری از شاخص‌های اقتصادی کشورمان شرایط رو به رشدی را داشته است.

در حالی ایران طی چند دهه گذشته در حوزه عدالت در توزیع ثروت و درآمد پیشرفت کرده که در بسیاری از کشورهای اروپایی و غربی این روند برعکس بوده است.

در آمریکا به عنوان یکی از اقتصادهای بزرگ جهان، در همین بحران کرونا و در حالی که بخش قابل توجهی از مردم توان اقتصادی خود را از دست دادند و برای گذران زندگی به کمک‌های دولتی وابسته شدند پولدارهای این کشور صدها میلیارد دلار به ثروت‌های خود اضافه کردند.

CNN اخیرا گزارش داده موسسه اوکسفام اعلام کرده که در طول بحران کرونا ۵ هزار میلیارد دلار به ثروت پولدارهای جهان اضافه شده و همین امر نابرابری اقتصادی با توجه به اینکه ده‌ها میلیون نفر در همین مدت در جهان به زیر خط فقر رفته‌اند را تشدید کردند.

در همین مدت دارایی ۱۰ ثروتمند برتر جهان که اغلب آنها نظیر ایلان ماسک، جف بزوس، بیل گیتس، مارک زوکربرگ، و لری پیج یا  آمریکایی هستند یا در آمریکا زندگی می‌کنند در همین مدت دو برابر شده و روزانه ۱.۳ میلیارد دلار افزایش یافتند.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌