تشخیص کرونا در کمتر از ۲۰ ثانیه /توسعه فناوری کیت‌های تشخیصی توسط دانش‌بنیان‌ها

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، طاهره روحانی، رئیس هیات‌مدیره یکی از شرکت دانش‌بنیان ایرانی، با اعلام تولید این کیت تشخیص کرونا که دقت و حساسیت بالایی دارد، گفت: این کیت تشخیصی با توانمندی داخلی طراحی و تولید شده است که می‌توان با استفاده از آن، آلودگی به ویروس کرونا را به سرعت تشخیص داد.  این کیت در دو بسته‌بندی تکی و ده‌تایی تولید شده که می‌توان از آن برای آزمایش‌های شخصی و خانگی استفاده کرد.

حساسیت ۹۶ درصدی

این کیت دارای حساسیت ۹۶ درصد و اختصاصیت ۹۸ درصد بوده و نمونه‌برداری آن نیز از بزاق انجام می‌شود. زمان تشخیص در این کیت بین ۱۰ تا ۲۰ ثانیه است.

در این فناوری، از نانوحسگرهای شیمیایی با پایه طلا استفاده شده است که روی آن گیرنده‌های ویژه قرار گرفته که با پروتئین اسپایک ویروس کرونا برهمکنش دارد. در صورت وجود ۱ نانوگرم بر میلی‌لیتر از این ویروس در نمونه، شناسایی با تغییر رنگ محلول انجام می‌شود. با توجه به سطح پایین تشخیص، آلودگی‌ در روزهای اول به ویروس کرونا با استفاده از این کیت قابل انجام است. این حد به گونه‌ای است که گاهی تست PCR نیز در این حد کم از حضور ویروس کرونا، جواب منفی کاذب می‌دهد.

کیت اختصاصی کرونا

این کیت‌ها روی ویروس آنفولانزا نیز آزمایش شده و مشخص شد که حضور ویروس آنفولانزا موجب مثبت شدن جواب تست نمی‌شود، بنابراین این کیت به صورت اختصاصی برای ویروس کرونا جواب می‌دهد. هرچند فناوری ساخت این کیت به گونه‌ای است که می‌توان با کمی تغییر در ساختار حسگر، از آن برای تشخیص اختصاصی آنفولانزا نیز استفاده کرد.

تولید ۱۰ هزار کیت در هفته

این پروژه به صورت مشترک و با همکاری دانشگاه صنعتی قوچان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پارک علم و فناوری سلامت مشهد انجام شده است. در حال حاضر تولید نیمه‌صنعتی این کیت‌ها آغاز شده و ظرفیت فعلی تولید، ۱۰ هزار کیت در هفته است.

این محصول با حمایت مرکز فناوری‌های همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تولید و در مسیر توسعه قرار گرفته است.

انتهای پیام/