انقلاب، تکریم مقام زن، تحکیم بنیاد خانواده| اعتباربخشی به زنان از دلایل مهم شکلگیری نهضت اسلامی بود
زکیه شعبانی فعال دانشجویی و از اعضای ادوار سازمان اسلامی دانشجویان ایران دانشگاه آزاد در گفتوگو با خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به نامگذاری هفتمین روز از دهه فجر امسال با عنوان «انقلاب اسلامی، تکریم مقام زن، تحکیم بنیاد خانواده» گفت: شکل گیری انقلاب شکوهمند اسلامی ایران ریشه در نادیده گرفتن شان و جایگاه والای انسان در جهان به عنوان خلیفه الله بودن و به طور اخص در کشورمان به ویژه نسبت به زنان جامعه دارد.
وی با اشاره به نگاهی که قبل انقلاب به حوزه زنان وجود داشت، ادامه داد: هدف انقلاب رساندن زنان به جایگاه واقعیشان است. تورّقی در تاریخ ایران، آنچه که قبل انقلاب بر سرِ زنان این سرزمین آمده است را، بر پرده دیده جسم و عقل مان به تصویر می کشد.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: فلسفه ایجاد انقلاب اسلامی، هویت بخشی به انسان به عنوان نماینده خداوند در زمین است، از این رو اعتباربخشی به زنان به مصداق رهرو و پیرو زنان نمونه عالم بودن نظیر حضرت خدیجه(س)، حضرت زینب(س)، حضرت مریم(س)، … و سرسلسله زنان هستی حضرت زهرا (سلام الله علیها) که در حدیث قدسی تعبیر ارزشمند “بانوی عترت؛ علت خلقت” را از این شخصیت نادره جهان هستی به کار برده است، از دلایل مهم شکل گیری انقلاب اسلامی می توان به شمار آورد.
وی ادامه داد: حکومت پهلوی که الگوی تمام نمای غربی را مسیر تعالی و ترقی خودش کرده بود با اجرای فرمان هایی مانند استفاده زنان از کلاه به جای روسری، کشف حجاب و … از بانوان اجتماع صرفاً به عنوان یک کالای لوکس و زیبای زندگی مادی و وسیله ای برای تبلیغات، جهت کسب درآمد، استفاده می کرد و اعتبار اجتماعی زنان در جامعه، با الفاظی مانند ضعیفه، ناقص العقل و … خلاصه میشد و کمتر در صدد بهره مندی از توانایی های ذاتی بالفعل و بالقوه این انسان های واجب الاحترام بودند و برای ارتقای آنها تلاش و برنامهریزیهای صحیح و مناسبی نداشتند و روز به روز اساس و بنیان خانواده سستتر و شکنندهتر می شد.
شعبانی یادآور شد: در چنین شرایط اسفناکی که زنان جامعه ایران عزیز ما به سر می بردند، نور هدایت و کشتی نجات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شروع به تلاءلو کرد و با اراده و عزم همه ملت ایران به ویژه زنان مجاهد، غیور، شجاع، آگاه به مسائل زمان، دوش به دوش مردان و گوش به فرمان بنیانگذار فقید انقلاب حضرت امام خمینی(ره)، در چنین روزهایی بوی خوش رهایی از اسارت استعمار غرب و ورود به یک حیات انسانی اسلامی را برای کشور عزیزمان ایران به ارمغان آوردند.
وی ادامه داد: امروز زنان جامعه ما مانند مردان، در جایگاههای مختلف خدمتی و در تصمیم سازی و تصمیم گیری های کلان کشور مانند مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه، قوه مجریه، دانشگاه ها، حوزه ها، آموزش و پرورش، وزارت خانه ها، سازمان ها، و در کسوت رشتههای مختلف ورزشی، هنری، علمی، فرهنگی و اجتماعی و … در حال خدمت رسانی و خدمتگزاری به هم وطنان عزیز خود هستند.
این فعال دانشجویی گفت: زنان بعد از انقلاب در عرصه های بین المللی هم در ابعاد مختلف، بارها نام زنان ایرانی را بلند آوازه کرده و هویت و شخصیت واقعی زن ایرانی را در مجامع، میادین، محافل و … بین المللی به رخ جهانیان کشیده اند.
وی افزود: از سویی زنان با حفظ بنیان اصیل خانواده؛ فرزندانی سالم، صالح، عالم، شجاع، متخصص و متعهد را تربیت کردند، فرزندانی که در برهه ای از انقلاب که تحریم ها از هر سو کشور را احاطه کرده و خنجر اقتصاد گلوی مردم را فشرده با تکیه بردانش بومی، ذکاوت و هنرمندی ایرانی، چشم جهانیان را به تحیّر واداشته اند و امروز با اقتدار و با افتخار با دانش، تقوا و حفظ بنیان خانواده به عنوان یکی از قدرت های بزرگ دنیا در معادلات بینالمللی میباشند.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: بخشی از نتایج تحکیم خانواده ایرانی را می توانیم در تقدیم شهدای والامقامی چون سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، دانشمند شهید فخری زاده، همت ها، باکری ها، شیرودی ها، حججی ها، شهدای هسته ای و … دانست که هر کدام به سهم خود نقش عمده ای در تغییر معادلات جهانی به نفع ایران را برای این کشور عزیز با اهدای جان ارزشمندشان به یادگار گذاشته اند و این شعر حماسه سرای بزرگ ایران را در عمل به منصه ظهور رسانده اند که «چو ایران نباشد تن من مباد».
انتهای پیام/