مقایسه گلکسی اس ۲۲ و اس ۲۲ پلاس سامسونگ با رقبا
سامسونگ بهعنوان سردمدار سازندگان گوشیهای اندرویدی، هرساله محصولات زیادی روانه بازار میکند که یکی از بهترین آنها سری گلکسی S است که در واقع گوشیهای پرچمدار این غول کُرهای محسوب میشوند. سری گلکسی اس درواقع نهتنها از بهترین گوشیهای سامسونگ هستند؛ بلکه بیشتر مواقع از بهترینهای اندرویدی بازار نیز محسوب میشوند.
حالا که شاهد عرضهی جدیدترین پرچمداران سامسونگ در سال ۲۰۲۲ بودیم، بد نیست مقایسهای بین بهترین گوشیهای بازار از اپل، شیائومی، گوگل، وانپلاس و سامسونگ داشته باشیم تا ببینیم کُرهایها امسال چگونه در عرصهی رقابت با سازندگان چینی و آمریکایی حاضر شدهاند.
گلکسی اس ۲۲ و گلکسی اس ۲۲ پلاس بهعنوان نسخهی پایه و میانی پرچمداران سامسونگ، فهرست بلندبالایی از اشتراکات دارند و میتوان گفت تنها در اندازه، ظرفیت باتری، وزن، سرعت شارژ و قاعدتاً قیمت، کمی متفاوت هستند.
گلکسی اس ۲۲ پلاس درمقابل رقبا؛ آیفون ۱۳ پرو، شیائومی ۱۲ پرو و وان پلاس ۱۰ پرو
Galaxy S22+ 5G سامسونگ، با طراحی زیبا و البته آشنا و بهره بردن از بهترین امکانات ممکن رقابت بسیار سختی با رقبای خود دارد. در ساخت این گوشی سامسونگ، از فلز و شیشه استفاده شده است که فریم دستگاه آلومینیومی است و قاب پشتی و جلویی که توسط گوریلا گلس ویکتوس نیز محافظت میشوند، از شیشه ساخته شدهاند. ابعاد اس ۲۲ پلاس در حدود ۱۵۷/۴ × ۷۵/۸ × ۷/۶ میلیمتر است و وزن آن نیز به ۱۹۵ گرم میرسد. دو گوشی وانپلاس ۱۰ پرو و شیائومی ۱۲ پرو کمی درازتر از S22 پلاس هستند؛ اما حدود دو میلیمتر عرض کمتر و ۱۰ گرم وزن بیشتری نسبت به نماینده سامسونگ دارند. آیفون ۱۳ پرو نیز باوجوداینکه کوچکترین ابعاد را بین این گوشیها دارد، ولی همزمان با گوشی شیائومی، سنگینترین وزن را دارند.
نمایشگر اس ۲۲ پلاس ۶/۶ اینچ است و از پنل داینامیک AMOLED 2X با وضوح FHD+ و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز استفاده میکند. گفته میشود حداکثر روشنایی این صفحهنمایش به ۱۷۵۰ نیت میرسد. شیائومی ۱۲ پرو با ۶/۷۳ و وانپلاس ۱۰ پرو با ۶/۷ اینچ بهترتیب بزرگترین نمایشگرها را دارند. در گوشی وان پلاس از نسل دوم پنلهای LTPO آمولد استفاده شده است که وضوح ۳۲۱۶ × ۱۴۴۰ پیکسل و نرخ نوسازی پویا ۱۲۰ هرتزی برای آن در نظر گرفته شده است. آیفون ۱۳ پرو کوچکترین نمایشگر را بهاندازهی ۶/۱ دراختیار دارد. این نمایشگر که از پنل سوپر رتینا XDR OLED بهره میبرد، وضوح ۲۵۳۲ × ۱۱۷۰ پیکسلی و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی دارد.
گلیکس اس ۲۲ پلاس سامسونگ در برخی بازارها با تراشه اسنپدراگون و در برخی دیگر با تراشهی اگزینوس عرضه خواهد شد که در ساخت هر دو تراشه از معماری ۴ نانومتری سامسونگ استفاده شده است. این دو تراشه ساختاری سه کلاستره دارند که قدرتمندترین هسته، Cortex-X2 است که از فرکانس کاری ۲/۸ در اگزینوس ۲۲۰۰ و ۳/۰۰ گیگاهرتز در اسنپدراگون ۸ نسل اول بهره میبرد. در دو گوشی اندرویدی دیگر نیز از تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل اول استفاده شده است و انتظار میرود عملکردی نسبتاً یکسان را تجربه کنند. در آیفون ۱۳ پرو نیز تراشه پنج نانومتری A15 بایونیک اپل به کار رفته است. حداقل میزان رم سه گوشی اندرویدی ۸ گیگابایت است که البته وان پلاس ۱۰ پرو و شیائومی ۱۲ پرو، نسخهای با ۱۲ گیگابایت رم نیز دارند. نماینده آیفون هم با ۶ گیگابایت رم کمترین میزان حافظهی رم را به خود اختصاص میدهد.
گوشی سامسونگ S22 پلاس، ماژول دوربین سهگانهای را در قاب پشتی دارد. دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی و تلهفوتو ۱۰ مگاپیکسلی با قابلیت بزرگنمایی سه برابری اپتیکال، این سه دوربین را تشکیل میدهند. و=ظیفهی عکاسی و فیلمبرداری سلفی نیز برعهده یک دوربین ۱۰ مگاپیکسلی است. گوشی شیائومی ۱۲ پرو از سه دوربین ۵۰ مگایپکسلی واید، اولترا واید و تلهفوتو (دو برابر اپتیکال) و گوشی وان پلاس ۱۰ پرو نیز از سه دوربین اصلی ۴۸ مگایپکسلی، تلهفوتو ۸ (زوم ۳/۳ برابری اپیتکال) و اولتراواید ۵۰ مگاپیکسلی بهره میبرند. دوربین سلفی هر دو گوشی شیائومی و وانپلاس، ۳۲ مگاپیکسلی است. اپل نیز چهار حسگر ۱۲ مگاپیکسلی متفاوت برای دوربینهای گوشی آیفون ۱۳ پرو در نظر گرفته است. سه دوربین واید، اولترا واید و تلهفوتو (زوم سه برابری اپتیکال) با چیدمان معروف اپل و در قاب پشتی و یک دوربین سلفی هم در ناچ بالای نمایشگر قرار داده شدهاند؛ البته رزولوشن سنسور در کیفیت نهایی عکس تأثیر چندانی ندارد و این موضوع نیازمند بررسی دقیقتری است.
باتری S22+ از ۴۵۰۰ میلیآمپرساعت ظرفیت بهره میبرد و از شارژ سریع ۴۵ وات نیز پشتیبانی میکند. در بین رقبای این گوشی سامسونگ، وانپلاس ۱۰ پرو با ۵۰۰۰ میلیآمپرساعت بیشترین ظرفیت باتری را دارد و شیائومی ۱۲ پرو نیز با پشتیبانی از شارژ ۱۲۰ وات سیمی، سریعترین سرعت شارژ را تجربه میکند. آیفون ۱۳ پرو هم با داشتن ظرفیت باتری ۳۰۹۵ میلیآمپرساعت و پشتیبانی از توان شارژ ۲۰ واتی، همزمان کمترین ظرفیت باتری و کُندترین سرعت شارژ را دراختیار دارد؛ ضمناً نکتهای که شاید حائز اهمیت باشد، این است که درگاه شارژ گوشی سامسونگ از جدیدترین استاندارد یواسبی؛ یعنی USB 3.2 با رابط تایپ C بهره میبرد. درگاه شارژ وانپلاس ۱۰ پرو از USB-C 3.1، درگاه شارژ گوشی آیفون ۱۳ پرو اپل از استاندارد قدیمی USB 2.0 و رابط قدیمی لایتنینگ و گوشی شیائومی ۱۲ پرو نیز از استاندارد USB-C 2.0 استفاده میکنند که بااینحساب گوشی سامسونگ از استاندارد بهروزتری بهره میبرد.
قیمت گوشی سامسونگ حدود ۱٬۲۰۰ دلار است؛ درحالیکه آیفون ۱۳ پرو ۱٬۰۰۰ دلار به فروش میرسد و قیمت گوشی وانپلاس ۱۰ پرو به حدود ۱٬۰۵۹ دلار میرسد، شیائومی ۱۲ پرو نیز با ۹۰۰ دلار ارازنترین گوشی بین رقبای خود خواهد بود.
گلکسی اس ۲۲ درمقابل رقبا؛ آیفون ۱۳، پیکسل ۶ و شیائومی ۱۲نسخهی پایهی پرچمداران چهار شرکت سامسونگ، اپل، گوگل و شیائومی رقابت بسیار جذابی را دنبال میکنند که در ادامه این محصولات را با هم مقایسه میکنیم. گلکسی اس ۲۲ سامسونگ با داشتن ابعاد ۱۴۶ × ۷۰/۶ × ۷/۶ میلیمتر و وزن ۱۶۷ گرمی، یک گوشی حوشدست و سبک بهحساب میآید. شیائومی ۱۲ و پیکسل ۶ گوگل، حدود ۶ تا ۱۰ میلیمتر درازتر از گوشی سامسونگ هستند و آیفون ۱۳ اپل نیز همقدوقوارهی S22 است. از نظر سنیگینی نیز پیکسل ۶ گوگل با ۲۰۷ گرم وزن، سنگینترین و گلکسی اس ۲۲ سامسونگ نیز با ۱۶۷ گرم سبکترین گوشی بین رقبای خود هستند؛ البته دلیل وزن بسیار کم گوشی سامسونگ احتمالاً به استفاده از پلاستیک در ساخت پنل پشتی گوشی بر میگردد.
نمایشگر ۶/۱ اینچ داینامیک AMOLED 2X با وضوح ۱۰۸۰ × ۲۳۴۰ پیکسل و پشتیبانی از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و بیشینه روشنایی ۱۵۰۰ نیت برای اس ۲۲ در نظر گرفته شده است. آیفون ۱۳ اپل نمایشگری دقیقاً هماندازه با گوشی سامسونگ دارد که از پنل سوپر رتینا XDR OLED با دقت ۲۵۳۲ × ۱۱۷۰ پیکسل و بیشینه روشنایی ۱٬۲۰۰ نیتی استفاده میکند. نمایشگر شیائومی ۱۲ کمی بزرگتر از دو گوشی اپل و سامسونگ است و اندازهی آن به ۶/۲۸ اینچ میرسد که با داشتن پنل OLED از وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز به همراه بیشینه روشنایی ۱٬۱۰۰ نیتی بهره میبرد. بزرگترین نمایشگر متعلق به گوشی گوگل است که از صفحهی نمایش ۶/۴ اینچی AMOLED با نرخ نوسازی ۹۰ هرتز و وضوح FHD+ به همراه بیشینه روشنایی ۹۰۰ نیت بهره میبرد. کُندترین نمایشگر متعلق به آیفون ۱۳ با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز است؛ البته از انیمیشنهای بسیار روان iOS نیز نباید غافل شد.
S22 نیز مانند دو برادر بزرگتر خود در دو نسخهی اگزینوس و اسنپدراگون عرضه میشود. همانطور که بالاتر هم گفتیم اگزینوس ۲۲۰۰ و اسنپدراگون ۸ نسل اول هر دو تراشههایی چهار نانومتری هستند؛ همچنین امسال نیز گوگل به تبعیت از رقیب و همسایهی خود، اپل، گوشیهای هوشمندش را با تراشهی اختصاصی خودش عرضه کرده است. تنسور اولین تراشهی اختصاصی گوگل سیلیکون است که از لیتوگرافی پنج نانومتری و ترکیبی سه کلاستره از هستههای پرمصرف، میانی و کممصرف بهره میبرد. آیفون ۱۳ باوجوداینکه در پردازندهی گرافیکی یک هستهی کمتر نسبت به آیفون ۱۳ پرو دارد؛ اما همچنان قدرتمندترین گوشی بین رقبای خود محسوب میشود. شیائومی ۱۲ و اس ۲۱ نیز از از قدرت پردازشی مشابهی بهره میبرند.
به بحث جذاب دوربین میرسیم؛ روی کاغذ گلکسی S22 سامسونگ، ترکیب دوربینی مشابه نسخهی پلاس سری اس ۲۲ دارد. دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، فوقعریض ۱۲ مگاپیکسلی و تلهفوتوی ۸ مگاپیکسلی (زوم سه برابری اپتیکال) به همراه یک سلفی ۱۰ مگاپیکسلی چهار دوربین موجود در این گوشی سامسونگ هستند. گوشی شیائومی ۱۲ با داشتن دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسل، فوقعریض ۱۳ مگاپیکسل و دوربین تلهماکرو ۵ مگاپیکسل به همراه سلفی ۳۲ مگاپیکسلی، ترکیب دوربین چندان درخوری برای یک پرچمدار ندارد. دو سازندهی آمریکایی نیز مجوعهاً سه دوربین برای دو گوشی خود در نظر گرفتهاند؛ آیفون ۱۳ سه دوربین ۱۲ مگاپیکسلی واید، اولتراواید و سلفی دارد و پیکسل ۶ گوگول نیز از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسل، اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی و یک سلفی ۸ مگاپیکسلی استفاده میکند. بااینحساب گوشی سامسونگ S22 حداقل روی کاغذ، مجموعاً مشخصات و ترکیب بهتری را در بخش دوربین ارائه میدهد.
ترکیب باتری ۳٬۷۰۰ میلیآمپرساعتی با پشتیبانی از شارژ ۲۵ وات برای نسخهی پایهی گوشی پرچمدار سامسونگ در نظر گرفته شده است؛ درحالیکه شیائومی ۱۲باتری ۴٬۵۰۰ میلیآمپرساعتی با سرعت شارژ ۶۷ وات، گوشی گوگل باتری ۴۶۱۴ میلیآمپرساعت باتری و توان شارژ ۳۰ وات و گوشی آیفون ۱۳ اپل نیز باتری ۳۲۴۰ میلیآمپرساعت و سرعت شارژ ۲۰ وات را ارائه میدهند. از روی اعداد آیفون ۱۳ کمترین ظرفیت باتری و شارژ ۶۷ وات شیائومی نیز پرسرعتترین شارژ ممکن هستند؛ البته حتماً میدانید که میزان مصرف باتری به پردازنده، بهینهبودن نرمافزار، دمای محیط، دمای گوشی و عواملی از این دست ربط دارد و صرفاً از روی اعداد نمیتوان رأی صادر کرد. درگاه شارژ گوشیهای شیائومی، سامسونگ و اپل مانند برادران بزرگترشان است که پیشتر در این متن ذکر شد؛ همچنین درگاه شارژ گوشی پیکسل ۶ از نوع تایپ C است که از استاندارد USB 3.1 نیز استفاده میکند.
درحال بهروزرسانی…
در این مقاله گلسکی اس ۲۲ و اس ۲۲ پلاس سامسونگ را درمقابل رقبا قرار دادهایم تا یک مقایسهی اجمالی بین پرچمداران پایه و میانی سازندگان مطرح دنیای موبایل داشته باشیم.