پردازنده رپتور لیک اینتل احتمالاً حداکثر ۳۲ ترد خواهد داشت
انتظار میرود اینتل تا پیش از پایان سال جاری میلادی پردازندههای نسلسیزدهمی سری رپتور لیک (Intel Raptor Lake) را دردسترس مشتریان قرار دهد. بهنظر میرسد تیم آبی و شرکای تجاریاش در حال آمادهشدن برای رونمایی رپتور لیک هستند؛ زیرا نمونههایی از پردازندههای جدید در دنیای واقعی دیده شدهاند.
بهنوشتهی تامز هاردور، فردی ناشناس که به پردازندهای از خانوادهی رپتور لیک اینتل دسترسی داشته است، بنچمارک این تراشه را در بازی Ashes of the Singularity ثبت کرده تا امتیاز آن به دیتابیس بنچمارکهای بازی اضافه شود. نتایج بنچمارک شماری از مشخصات فنی منتسب به پردازندههای رپتور لیک را تأیید میکند. یکی از شایعههای جذابی که با محوریت رپتور لیک دستبهدست میشود، توانایی این پردازنده برای پردازش همزمان حداکثر ۳۲ ترد است.
بنچمارک اشارهشده Ashes of the Singularity در حالی ثبت شده است که بازی با تنظیمات پیشفرض Min_1080p اجرا میشد تا عملکرد پردازندهی گرافیکی سیستم روی نتیجه اثرگذار نباشد (در سیستم از کارت گرافیک GeForce RTX 3090 استفاده شده است).
شایعههای پیشین ادعا میکنند پردازندههای رپتور لیک اینتل ۸ هستهی پرقدرت با پشتیبانی از SMT دومسیره و ۱۶ هستهی کممصرف خواهند بود. بنچمارک جدید تا حد زیادی مهر تأیید روی این ادعا میزند.
نتایج بنچمارک Ashes of the Singularity چندان تحسینبرانگیز نیست. پردازندهی رپتور لیک اینتل توانسته است امتیاز ۱۳٬۴۰۰ را کسب کند؛ درحالیکه سیستمی با قطعات مشابه و پردازندهی Intel Core i9-12900K موفق شده است امتیاز ۱۳٬۳۰۰ را در همین بنچمارک بهدست آورد. البته شاید بتوان توضیحی منطقی برای این موضوع ارائه داد.
مقالههای مرتبط:پردازندههای رپتور لیک اینتل تا ۶۸ مگابایت حافظه کش ارائه میکنندپردازندههای رپتور لیک اینتل احتمالاً پس از آلدر لیک از راه خواهند رسید
Ashes of the Singularity بازی بسیار قدیمی است و بهندرت میتواند بیش از ۸ هسته را درگیر کند. برهمیناساس، بهنظر میرسد بازی مذکور از مزایای ارائهشدهب هستههای کممصرف اینتل استفاده نمیکند. تعداد هستههای پرقدرت پردازندههای رپتور لیک با آلدر لیک برابری میکند؛ اما رپتور لیک هستهی کممصرف بیشتری دارد و ازآنجاکه Ashes of the Singularity هستههای کممصرف را وارد معادله نمیکند، شاید این بنچمارک معیار مناسبی برای مقایسهی عملکرد دقیق پردازندههای نسلسیزدهمی و نسلدوازدهمی اینتل نباشد.
فراموش نکنید با پردازندهای مواجه هستیم که فعلا با نام Genuine Intel(R) 0000 شناخته میشود که البته اتفاقی طبیعی است؛ چون با نسخهی نهایی تراشه مواجه نیستیم. با درنظرگرفتن این موضوع احتمال دارد اینتل بتواند بهمرورزمان اصلاحاتی برای بهبود رپتور لیک اعمال کند. مهمتر از نتیجهی بنچمارک، تأیید ضمنی این ادعا است که رپتور لیک از پیکربندی جدیدی شامل ۸ هستهی پرقدرت و ۱۶ هستهی کممصرف استفاده میکند.
بنچمارک منتسب به پردازندهی نسلسیزدهمی اینتل بهطور ضمنی تأیید میکند تراشههای خانوادهی رپتور لیک ۸ هستهی اصلی و ۱۶ هستهی کممصرف خواهند داشت.