استقبال انگلیس از تصمیم اوکراین برای عدم پیوستن به ناتو
به گزارش سرویس بینالملل خبرگزاری فارس، «جیمز هیپی» معاون وزیر دفاع انگلیس در امور نیروهای مسلح روز دوشنبه گفت، اگر اوکراین تصمیم بگیرد از درخواست برای عضویت در ناتو انصراف دهد، لندن استقبال خواهد کرد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، هیپی در مصاحبه با شبکه «اسکای نیوز» گفت: «اگر اوکراین تصمیم بگیرد که پیشنهاد کند قصد ندارد در ناتو عضو شود، ما از این تصمیم حمایت میکنیم. چنین تصمیمی به اوکراینیها بستگی دارد».
او با این حال افزود: «به طور مشابهی اگر اوکراین بخواهد موضع خود را حفظ کند و بگوید در آینده ممکن است بخواهد عضو ناتو شود، از این تصمیم نیز حمایت خواهیم کرد زیرا استقلال داشتن به همین معنی است و چیزی است که ما مورد حمایت قرار میدهیم».
این مقام انگلیسی با طرح این ادعا که به محض صدور دستور حمله به اوکراین از سوی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، بمبهای روسی بدون هشدار قبلی در اوکراین فرود خواهند آمد گفت، شهروندان انگلیسی هرچه سریعتر این کشور را ترک کنند.
او همچنین مدعی شد: «شمار نگرانکنندهای از نیروهای روس در مرزهای اوکراین مستقر هستند. نگرانی من این است که وقوع حمله بسیار قریب الوقوع است اما امیدوارم دیپلماسی پیروز شود».
اظهارات هیپی پس از آن بیان شده که «وادیم پریستایکو» سفیر اوکراین در لندن در مصاحبه با رادیو بی بی سی تاکید کرده که در صورت جلوگیری از وقوع جنگ با روسیه کییف ممکن است موافقت کند که به هیچ وجه به ناتو نخواهد پیوست.
وی در عین حال تاکید کرد که اوکراین در حال پیدا کردن بهترین راه برای خروج از بحران است و در صورت عدم وقوع جنگ گزینه عقب نشینی از پیوستن به ناتو در دستور کار قرار خواهد گرفت.
یکی از نگرانیهای امنیتی روسیه که بحران کنونی را پیش آورده است پیوستن اوکراین به ناتو است که میتواند یک تهدید برای روسیه در مرزهایش به وجود آورد، زیرا با پیوستن اوکراین به ناتو، این کشور در همسایگی روسیه میزبان موشکها و نیروهای رزمی ناتو خواهد شد.
طی هفتههای گذشته مقامات آمریکا و روسیه درباره مسائل امنیتی اروپا مذاکراتی داشتهاند که بدون نتیجه پایان یافته است. گمان میرود خارج شدن طرح پیوستن اوکراین به ناتو بتواند دوباره این مذاکرات در مسیر سازندهتری احیا کند.
هیپی همچنین امروز (دوشنبه) در یادداشتی در روزنامه «تایمز» نوشت، نباید از لفظ «توسعه طلبی» برای ناتو استفاده شود و «امنیت جمعی» این اتحاد نظامی را به کشورهای غیر عضو تعمیم داد، بهخصوص در زمانی که چنین اقدامی خطربسیار واقعی ایجاد «تفرقه» را در ناتو ایجاد کند.
معاون وزیر دفاع انگلیس در یادداشت خود آورده است، بازدارندگی در برابر روسیه باید فراتر از تحریمهای اقتصادی باشد اما ناتو «ماهیت دفاعی» داشته و امنیت جمعی کشورهای عضو را تأمین میکند و مدعی شد این اتحاد «به دیگران حمله نمیکند».
هیپی هشدار داد استفاده از لفظ توسعه طلبی برای ناتو «دقیقاً همان پیشزمینهای است که پوتین میخواهد تا ادعا کند در حال پاسخ به تهاجم غربیها در مرزهای خود است».
او در توجیه تجاوزات نظامی و غارتگری متحدان ناتو نوشت: «از زمان فرو ریختن دیوار برلین، ناتو فراتر از مرزهای خود در افغانستان مستقر شد تا به حمله علیه ایالات متحده پاسخ دهد و در عملیاتهای ضد شورش و ضد دزدی دریایی در صحرای آفریقا، عراق و اقیانوس هند بود و پس از فروپاشی یوگوسلاوی سابق، نقش مهمی در ایجاد ثبات در منطقه بالکان داشت».
انتهای پیام/