توصیه محققان درباره واکسن کرونا در بارداری
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت به نقل از سیجیتیان، محققان آمریکایی روز سه شنبه گزارش دادند که واکسیناسیون زنان باردار در برابر ویروس کرونا ممکن است به جلوگیری از بستری شدن نوزادان پس از تولد کمک کند، به خصوص اگر مادران باردار در اواخر بارداری خود این واکسن را دریافت کرده باشند.
این یافتهها مزایای واکسیناسیون در دوران بارداری را به خوبی نشان میدهد که شامل حال نوزادان تازه متولد شده که برای دریافت واکسن بسیار کوچک هستند نیز میشود.
محققان چندین بیمارستان اطفال و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC)، کودکان زیر شش ماه را بین ژوئیه ۲۰۲۱ و ژانویه ۲۰۲۲ بررسی کردند.
در این مطالعه دادههای ۳۷۹ نوزاد بستری در بیمارستان، ۱۷۶ نوزاد مبتلا به کووید-۱۹ و ۲۰۳ نوزاد بستری برای سایر مشکلات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که واکسنهای کووید-۱۹ به طور کلی در پیشگیری از بستری شدن در بیمارستان در کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری واکسینه شدهاند، ۶۱ درصد مؤثر است.
دادهها همچنین نشان داد، زمانی که مادران ۲۱ هفته تا ۱۴ روز قبل از زایمان واکسینه شدند، این محافظت به ۸۰ درصد افزایش یافت. اثربخشی واکسیناسیون برای نوزادانی که مادران آنها زودتر در دوران بارداری واکسینه شده بودند به ۳۲ درصد کاهش یافت.
دانا مینی دلمن از CDC به خبرنگاران گفت: «در حال حاضر، ما میخواهیم اطمینان حاصل کنیم که با واکسیناسیون هم از مادر و هم از نوزاد محافظت میکنیم».
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، زنان باردار در معرض افزایش خطر ابتلا به بیماری شدید ناشی از کووید-۱۹ هستند و ابتلا به کووید در دوران بارداری میتواند خطر زایمان زودرس، مردهزایی و احتمالاً سایر عوارض بارداری را افزایش دهد.
CDC توصیه می کند زنانی که باردار هستند، شیر میدهند، در حال تلاش برای باردار شدن هستند یا ممکن است در آینده باردار شوند، واکسینه شوند و در جریان واکسنهای کووید قرار بگیرند.
مطالعات قبلی نشان داده است که واکسیناسیون کووید در دوران بارداری با زایمان زودرس یا تولد نوزادان کم وزن مرتبط نیست.
انتهای پیام/