فراخوان جمع سپاری طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه کشور

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، این دبیرخانه در نظر دارد علاوه بر تلاش های پیشین دبیرخانه «طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه» با دعوت از کارشناسان دستگاه های اجرایی و تخصصی، حلقه های میانی، کانون های تفکر و اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی و عموم مردم، از طریق «سامانه هم اندیشی» از مشارکت های فکری و ایده های آنان در تصحیح و تکمیل این طرح استفاده کند.
پیرو تأکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت بازسازی انقلابی ساختار فرهنگ و رسانه کشور در نخستین دیدار با هیئت دولت سیزدهم، به تاریخ ۶ شهریورماه ۱۴۰۰، دبیرخانه طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه کشور با همکاری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، به‌منظور ارائه طرح بازسازی ساختار فرهنگ و رسانه تشکیل شد.
این دبیرخانه بهره‌گیری از سازوکار مشارکتی و تجمیع نظرات طیف وسیعی از نخبگان و صاحب‌نظران را خط‌مشی اصلی خود قرار داد. لذا از مسیرهای مختلف اقدام به تأمین محتوا از میان نظرات مردمی با فراخوان عمومی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، نخبگان استانی، دستگاه‌های رسمی کشور، متخصصان و اهالی فرهنگ و رسانه، کتاب‌ها، مقالات و پژوهش‌ها و سرانجام رسانه‌های رسمی و شبکه‌های اجتماعی کرد. به جهت تسهیل اخذ نظرها و مشارکت، محورهایی نیز تعریف و منتشر شد.
در گام بعد، محتوای تأمین‌شده، مورد تحلیل و نظام‌مندسازی ذیل محورهای اعلامی قرار گرفت. تاکنون با اخذ نظر حدود ۹۰۰ نفر از اهالی علم، فرهنگ و رسانه، بیش از ۱,۹۰۰ گزاره راهبردی استخراج شده است. با بررسی این گزاره‌ها، در گام نخست پیش‌نویس بخش اول این طرح تهیه و منتشر شده است.
ضرورت تکمیل محورهای با مشارکت کم و اهمیت نقد و بررسی نظرات قبلی، دبیرخانه را بر آن داشت که محتوای گردآوری شده را در سامانه‌ای به اشتراک بگذارد. از این‌رو از فرهیختگان، دانشجویان، طلاب، اساتید حوزه و دانشگاه و فعالان فرهنگی دعوت می‌شود تا با مراجعه به «سامانه هم‌اندیشی» شورای عالی انقلاب فرهنگی به نشانی https://hamandishi.sccr.ir به بررسی، ارزیابی و نقد نظرهای قبلی و ارائه دیدگاه‌های خود بپردازند.
گسترش مشارکت در جمع‌سپاری، علاوه بر اصلاح و تکمیل این طرح مهم، مشوق مدیران و مسئولان جهت ارجاع موضوعات بعدی حائز اهمیت به فرآیند هم‌اندیشی ملی نیز خواهد بود.

انتهای پیام/