بسته‌های دانشگاه آزاد برای حمایت از تشکل‌های دانشجویی

مدیر کل تشکل‌های اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: توزیع عادلانه بودجه از سیاست‌های معاونت فرهنگی دانشجویی در قبال تشکل‌هاست.

به گزارش روابط عمومی اداره از ساری، سیدحمید مهدیون  مدیرکل تشکل های اسلامی دانشگاهیان دانشگاه آزاد در مراسم تکریم و معارفه نماینده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تشکل‌های دانشگاه آزاد استان مازندران درباره برنامه‌های این اداره کل در سال ۱۴۰۱ عنوان کرد: ساماندهی تشکل‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده و با وجود اینکه بیماری کرونا فراگیر بوده و حضور دانشجو امکانپذیر نبود با تلاش همه همکاران در استان‌های مختلف با راه‌اندازی سامانه امتداد توانستیم نسبت به سال گذشته شاهد افزایش برگزاری انتخابات و تشکیل تشکل‌های فعال در واحدهای دانشگاه آزاد باشیم.

وی افزود: از لحاظ کیفیت هم با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۱ به لطف خدا دانشجویان در واحدهای دانشگاهی حضور دارند، در کارهای تشکیلاتی نسبت به زمان فعلی با افزایش فعالیت مواجه هستیم و ظهور و بروز فعالیت‌ها در سال ۱۴۰۱ پرشورتر است.

مدیرکل تشکل‌های اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: انتخابات تشکل‌ها در واحدها به صورت گسترده انجام نمی‌شود، یعنی واحدها در انتخابات تشکل‌ها اشتیاق فراوان از خود نشان نمی‌دهند؛ بنابراین شرکت‌کنندگان در انتخابات بسیار کم هستند.

مهدیون درباره برنامه‌های تشکل‌ها برای جذب دانشجو اظهار کرد: کیفیت نیروی تشکیلاتی بسیار مهم است، ما اعتقاد داریم که افراد تشکیلاتی در دانشگاه می‌توانند به اندازه ۱۰۰ نفر مؤثر باشند و نقش‌آفرینی کنند، به عنوان مثال اگر در یک دانشگاه ما ۱۰ تا ۲۰ نفر عضو تشکیلاتی داشته باشیم خیلی از کارهای زمین‌مانده را به پایان می‌رسانیم و اتفاقات خوبی را رقم می‌زنیم، یکی از برنامه‌ها که به منظور حمایت از بحث تشکیلاتی در معاونت فرهنگی و دانشجویی شروع شده است، سیاست مداخله نکردن در تصدی‌گری است.

وی بیان کرد: با حمایتی که معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه از حوزه تشکل‌ها کرده، اگر برنامه فرهنگی انجام شود که در آن تشکل‌ها و کانون‌های دانشجویی و استادی مشارکت داشتند از امتیاز بالایی برخوردار می‌شوند و در کارنامه این واحد دانشگاهی امتیاز مثبت ثبت می‌شود، اما اگر توسط معاونت فرهنگی دانشجویی اجرا شود و تشکل‌ها در آن نقش نداشته باشند؛ نه تنها امتیازی به آن واحد دانشگاهی داده نمی‌شود، بلکه ۳۰۰ امتیاز منفی هم برای آنها لحاظ می‌شود.

مهدیون اضافه کرد: یعنی ممکن است یک واحد دانشگاهی ۲۰ یا ۱۰۰ برنامه فرهنگی اجرا کند اگر این برنامه‌ها بدون استفاده از تشکل‌ها برگزار شود امتیاز منفی می‌گیرند.

مدیر کل تشکل‌های اسلامی دانشگاه آزاد عنوان کرد: توزیع عادلانه بودجه از سیاست‌های معاونت فرهنگی دانشجویی در قبال تشکل‌هاست، یعنی به حمایت از بسیج دانشجویی و حمایت از همه قسمت‌هایی که در حوزه فرهنگی مشغول فعالیت هستند می‌پردازیم، حتماً هم باید به تشکل‌ها توجه ویژه داشت و با کمک سامانه امتداد و پایش فعالیت‌های تشکل‌ها باید بودجه مناسب تخصیص داده شود و مورد ارزیابی هم قرار بگیرند.

مهدیون اضافه کرد: با توجه به اینکه سیاست کلی حمایت از تشکل‌ها تعریف شده، نظارت و پیگیری ما از فعالیت تشکل‌ها به صورت باغبانی است، یعنی امور واحدها را جداگانه پی‌گیری و شورای دبیران همه تشکل‌ها را هر ماه برگزار می‌کنیم که البته در شرایط فعلی به صورت مجازی برگزار می‌شود، ما تلاش می‌کنیم در راه‌اندازی امور تشکل‌ها با رؤسای واحدها تماس بگیریم و در روند تسریع کار، آنان را یاری کنیم.

وی گفت: ما در اداره کل تشکل‌ها واحدها را حمایت و یاری می‌کنیم؛ چرا که اگر اینگونه عمل نکنیم مطمئناً پیشرفتی حاصل نمی‌شود؛ سیاست حمایت از تشکل‌ها در این دوره تقویت شده و همان‌گونه که اطلاع دارید در گذشته هیئت نظارت مرکزی در دانشگاه آزاد وجود نداشته، اکنون با ریاست دکتر طهرانچی جلسات هیئت نظارت برگزار می‌شود و فعالیت‌های واحدها و استان‌ها در این هیئت پایش می شود.

مدیر کل تشکل‌های اسلامی دانشگاه آزاد درباره بسته‌های حمایتی از تشکل‌ها گفت: ما چند بسته حمایتی داریم که یکی از این موارد حمایت از تشکل‌های دانشجویی برای عضویت در اتحادیه‌هاست، نسبت به گذشته همه اتحادیه‌ها چه اتحادیه سراسری و اتحادیه مجمع اسلامی دانشگاه آزاد تعداد اعضای آنها در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش داشته است؛ بنابراین باتوجه به تعداد دفاتر اتحادیه‌ها در کشور، میزان بودجه آنها مصوب می‌شود؛ هر چقدر تعداد دفاتر بیشتر باشد، میزان بودجه افزایش پیدا می‌کند، یعنی اگر اتحادیه جامعه اسلامی در دانشگاه آزاد دفتر بیشتری راه‌اندازی کند و فعالیت داشته باشد، ما بودجه این اتحادیه را افزایش می‌دهیم.

مهدیون افزود: اگر تشکل‌ها در واحدهای دانشگاه آزاد در ذیل این اتحادیه‌ها فعالیت داشته باشند، هم از حمایت دانشگاه و هم از حمایت اتحادیه کشوری خود برخوردار می‌شوند.

وی بیان کرد: حمایت بعدی ما در بحث محتوا و ارائه بستر مناسب برای برگزاری جلسات و نشست‌ها چه در سامانه وادانا و چه در سامانه دان است.

مدیر کل تشکل‌های اسلامی دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: یکی دیگر از بسته‌های حمایتی این اداره کل از تشکل‌های واحدهای دانشگاهی اعزام سخنران است که از طریق سایت تبیین انجام می‌شود که لینک این سایت در اداره کل تشکل‌ها قرار داده شده است، همچنین برنامه‌ای که در تشکل‌های استان برگزار می‌شود اگر چنانچه به مشکلی و یا مانعی برخورد کنند ما ورود می‌کنیم تا این مشکل برطرف شود.

این مسئول بیان کرد: اگر سطح برنامه یک تشکل در سطح کشوری باشند، توسط اتحادیه کشوری درخواست آن به اداره کل ارائه می‌شود و ما برای آن برنامه، بودجه تصویب می‌کنیم، اگرچه مشکلات و موانع در روند حرکت تشکل‌ها وجود دارد، لیکن با سیاست جدید دانشگاه آزاد موانع بسیار کاهش یافته است و ما به آینده بهتر امیدوار هستیم.

به گزارش روابط عمومی اداره کل تشکل های اسلامی دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم از عبدالرضا بابایی قدردانی و مجتبی اسفندیاری استاد گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران به عنوان نماینده جدید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درتشکل‌های این استان معرفی شد.