حمایت ۵۰۰ میلیارد تومانی از شرکت‌های دانش بنیان حوزه تجهیزات پزشکی

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، علی وحدت در مراسم افتتاح کارخانه نوآوری تجهیزات پزشکی «تپش» که با حمایت ۱۰ میلیارد تومانی صندوق نوآوری و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به بهره‌برداری رسیده است، با تشکر از توجه سازمان اوقاف نسبت به نیازهای جوانان و حوزه دانش‌بنیان به عنوان حوزه اقتدار کشور، اظهار کرد: طی سه سال اخیر اکوسیستم نوآوری در حوزه‌های فناوری‌های سلامت و تجهیزات پزشکی در کشور شکل گرفته و امروز از شتابدهنده‌های تخصصی، چهار صندوق پژوهش و فناوری تخصصی در حوزه سلامت و صندوق جسورانه بورسی و سرمایه‌گذران علاقمند به این حوزه برخورداریم.

وی با بیان اینکه حوزه فناوری‌های تجهیزات پزشکی و صنایع مرتبط، از مولفه‌های مهم نظام سلامت هر کشور است، عنوان کرد: مطالعات گسترده‌ای در کشورهای توسعه‌یافته پیرامون چشم‌انداز نوآوری‌ در حوزه سلامت و تجیهزات پزشکی و اثربخشی اقتصادی آن‌ صورت پذیرفته است که نشان می‌دهد تنوع و سطح بالای نوآوری در تجهیزات پزشکی سهم به‌سزایی در افزایش کیفیت و اثربخشی نظام سلامت کشورها دارد.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه کرد: در آمریکا و اروپای غربی به عنوان پایگاه‌های اولیه توسعه فناوری‌های پزشکی و سلامت، این حوزه تبدیل به پیشران اقتصادی مهم شده است، اما شواهدی جدی از حرکت این پایگاه‌های توسعه فناوری به آسیا و به ویژه چین مشاهده می‌شود. توسعه شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی در کشورهای در حال توسعه باعث افزایش اثربخشی ساخت و کاهش قیمت این محصولات و خدمت‌رسانی بهتر در این بازارها شده است.

وحدت در بخش دیگری از سخنان خود در مورد توسعه فناوری‌های مرتبط با تجهیزات پزشکی در کشور طی دو سال اخیر به واسطه همه‌گیری کرونا، گفت: در دو سال اخیر، ضرورت پرداختن به توسعه فناوری‌های مرتبط با تجهیزات پزشکی و افزایش ظرفیت تولید این تجهیزات بیش از پیش عیان شد و نه‌تنها برای کشورهای در حال توسعه مشکلات بزرگی ایجاد کرد که در کشورهای توسعه‌یافته نیز به‌طور محسوس ضعف‌های این بخش از نظام سلامت کشورها مشهود شد.

وی افزود: در کشور ما در کنار بحران‌های ناشی از موج‌های کرونا، فشار ناشی از تحریم‌های اقتصادی نیز ضرورت توسعه فناورهای بومی و تقویت نوآوری در فناوری‌های حوزه سلامت را هرچه بیشتر آشکار کرد و اگر قابلیت اتکاء به اقدامات شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه و نیز تقویت و تسهیل حمایت‌های اکوسیستمی از آنها وجود نداشت، می‌توانست تبعات سنگینی برای نظام سلامت کشور به همراه داشته باشد.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: در ایام کرونا حمایت‌های مستقیم و سریع صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدکننده تجهیزات پزشکی،’ به ویژه تولیدکنندگان تجهیزاتی نظیر ونتیلاتور که در امر مدیریت بحران کرونا حیاتی بودند، نقش کلیدی و مهمی در تثبیت جایگاه شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های فناور محور حوزه تجهیزات پزشکی ایفا کرد به طوریکه شاهد بودیم که حتی یک دستگاه ونتیلاتور هم وارد نشد و تمامی نیاز کشور از داخل تامین شد.

وحدت با بیان اینکه صندوق نوآوری با طیف وسیعی از ابزارها در تمام چرخه عمر در کنار کسب ‌وکارهای حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی قرار دارد، گفت: ارایه انواع خدمات به شتابدهنده‌های تخصصی از جمله هم‌سرمایه‌گذاری، اعطای تسهیلات لیزینگ به شرکت‌های بزرگ برای خرید از محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه، هم‌سرمایه‌گذاری با صندوق‌های پژوهش و فناوری در کسب‌وکارهای حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی و مشارکت در تشکیل صندوق جسورانه بورسی تخصصی از خدمات این صندوق است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه کرد: طبق آمار، حدود ۲۵۰ شرکت دانش بنیان با اخذ مجوز از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کنند و ما در صندوق نوآوری حمایت بیش از ۵۰۰ میلیارد تومانی بطور خاص از این شرکت‌ها داشته‌ایم.

وی در پایان در مورد افزایش نفوذ حوزه دانش بنیان در سازمان اوقاف و امور خیریه، اظهار امیدواری کرد. 

گفتنی است صندوق نوآوری و شکوفایی تاکنون ۴۲ میلیارد تومان هم‌سرمایه‌گذاری با شتابدهنده‌ها داشته و ۱۵ شتابدهنده نیز به عنوان عامل سرمایه‌گذاری صندوق، تایید صلاحیت شده‌اند.

انتهای پیام/