گام عملیاتی دانشگاه تبریز برای تولید ثروت از دانش با کمک کارگزارها

به گزارش سرویس علم و پیشرفت خبرگزاری فارس؛ به علت نبود مدل همکاری مناسبی میان دانشگاه­‌های کشور و صنعت، سرعت دانشگاه‌های کشور در حرکت به سمت صنایع و حل مسائل کشور بسیار کند شده است و این وضعیت نامطلوب تا جایی ادامه پیدا کرده که در طول چهار سال گذشته، رتبه ارتباط دانشگاه و صنعت ایران، از عدد ۸۹ به ۱۲۰ رسیده و ۳۱ پله افت کرده است. اما از یکسال پیش با شروع فعالیت شرکت‌های کارگزاری، روحی تازه در جسم دانشگاه‌ها دمیده شده است.

گام بلند دانشگاه تبریز برای بهبود وضعیت ارتباط دانشگاه با صنعت

یکی از نمونه‌­های موفق ارتباط شکل گرفته میان دانشگاه و بخش خصوصی (کارگزاری­‌ها) را می­‌توان در استان آذربایجان شرقی و با محوریت «دانشگاه تبریز» و کارگزاری «پیشگامان علم و فناوری عصر تدبیر» جست­وجو کرد.

در ابتدای امر و با همکاری مناسب حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز و شرکت کارگزار، تفاهم­نامه‌­ای میان طرفین امضاء و شرایط تعامل میان آن­‌ها فراهم شد. در گام بعدی با هدف شناسایی ظرفیت‌های استان و دانشگاه توسط کارگزار، مدل­‌هایی میان آن­ها برقرار شده است که می‌­توانند سرآغاز تحول و پیشرفت در  همکاری بین دانشگاه‌ها و صنایع منطقه شوند.

حاصل این همکاری، شکل‌گیری و تولد طرح‌­های بسیار موثری است که مورد توجه و حمایت دستگاه­‌های استانی و به خصوص استاندار آذربایجان شرقی قرار گرفته است. یکی از این طرح‌­ها، ایجاد «قطب (هاب) خدمات اشتغال و توسعه کارآفرینی» است که با عضویت چندین اداره کل و انجمن­‌های صنفی در دانشگاه تبریز تشکیل شده است؛ این هاب با ایجاد ارتباط میان دستگاه­های مختلف دولتی و صنایع استان، نقش بسیار موثری را در ایجاد اشتغال و کارآفرینی در منطقه ایفا خواهد کرد.

رفع نیاز صنایع استان به صورت مسئله محور

 برنامه­‌ریزی برای برگزاری ۵۰۰ دوره آموزشی تخصصی برای افزایش مهارت دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی یکی از برنامه‌­های این هاب منطقه‌­ای است. حل مشکل نیروهای متخصص مورد نیاز صنایع استان به صورت مسئله‌محور و ایجاد اشتغال پایدار برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه از مهمترین اهداف آن است.

از دیگر طرح­‌های در دست اجرای حوزه معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه، برنامه‌­ریزی برای  برگزاری همایش سالانه  صنعت و دانشگاه با محوریت دانشگاه‌­ها و صنایع بزرگ شمال­‌غرب کشور است که این رویداد با گردهم‌آوری بیش از ۳۰۰ نفر از نمایندگان دانشگاه‌­ها، صنایع بزرگ، شرکت‌­های دانش‌بنیان و مدیران دولتی و خصوصی و با هدف هم­رسانی و باز تعریف ارتباط صنعت و دانشگاه (اعتماد و آشتی صنعت و دانشگاه) با ارائه نمونه‌­های موفق و تعریف برنامه­‌های کاری فیمابین دانشگاه و صنعت در نیمه اول سال ۱۴۰۱ در دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد. همکاری در ایجاد پارک‌های تخصصی، تجاری‌سازی محصولات دانشگاهی و … از دیگر طرح‌های در دست اقدام این دانشگاه به همکاری کارگزار است.

به جرأت می‌توان گفت مدلی که در دانشگاه تبریز با همت و حمایت مدیران این دانشگاه شکل گرفته است از نمونه‌های موفق ارتباط صنعت و دانشگاه با محوریت کارگزار بخش خصوصی است که دانشگاه‌­های سایر استان‌­ها نیز می‌توانند از این مدل جهت توسعه ارتباط با صنعت استفاده کنند.

بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که به رسمیت شناختن کارگزار در دانشگاه، رصد فعالیت کارگزارها در دانشگاه و یافتن نمونه‌های موفق مانند دانشگاه تبریز توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، می‌تواند شتاب توسعه کارگزارها در دانشگاه‌ها و ارتباط با صنعت را بیشتر کند.

انتهای پیام/