شولتز: پوتین در جنگ اوکراین پیروز نخواهد شد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «اولاف شولتز» صدر اعظم آلمان امروز (پنجشنبه) در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد در «داووس» تصریح کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه اجازه ندارد شروط صلح در اوکراین را دیکته کند.
بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، وی تصریح کرد که غرب مخالف تحمیل صلح به اوکراین بر اساس شرایط دیگران است و گفت: «هیچ صلح تحمیلی وجود نخواهد داشت، اوکراینی ها آن را نمی پذیرند و ما نیز آن را نمی پذیریم. باید پوتین را متقاعد کنیم که نمی تواند صلحی را که میخواهد تحمیل کند، زیرا اوکراین آن را نمیپذیرد.».
وی سپس در ادامه با انتقاد از عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین گفت: «پوتین نباید در جنگ خود در اوکراین پیروز شود و من مطمئن هستم که پیروز نخواهد شد».
صدر اعظم آلمان با دفاع از جایگاه ایالات متحده در جهان گفت: «ایالات متحده یک عامل حاکم در جهان باقی خواهد ماند و چین یک بازیگر جهانی است. ما شاهد ظهور نیروهای جاهطلب در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین هستیم که همگی از فرصتهای جهانی شدن استفاده میکنند».
شولتز در ادامه افزود: «روسیه در تلاش است تا اهمیت خود را از طریق نیروی نظامی تضمین کند بنابراین امروز شاهد عواقب ناگواری هستیم. چالش پیش روی ما ایجاد سیستمی است که به تعامل نیروهای مختلف به نفع همه منجر شود. پاسخ قوی و روشن به تخلفات آشکار روسیه بسیار مهم است».
وی بحران غذا را یکی از پیامدهای جنگ اوکراین بیان کرد و گفت: «جنگ در اوکراین ممکن است از برخی کشورها دور باشد اما گرسنگی قریب الوقوع از آنها دور نیست».
صدر اعظم آلمان در ادامه با تأکید بر تقویت روابط کشورش با منطقه هند و اقیانوس آرام گفت: «تصمیمی در آلمان برای تقویت روابط با مناطق هند و اقیانوس آرام گرفتهایم. اولویت ما تقویت همکاریهای بینالمللی و کار در چارچوب پلورالیسم (تعددگرایی) بینالمللی است. ما مشتاق جهانیسازی پایدار و انعطاف پذیر هستیم که از منابع به شیوه ای عادلانه استفاده میکند».
وی ادامه داد: «جهان در یک نقطه عطف قرار دارد. ما اقداماتی را انجام نخواهیم داد که ناتو را به یک طرف درگیری تبدیل کند. همچنین ما باید دائماً برای (ولادیمیر) پوتین رئیس جمهور روسیه روشن کنیم: صلح تحمیلی وجود نخواهد داشت، اوکراینی ها آن را نخواهند پذیرفت و ما آن را نخواهیم پذیرفت.»
روسیه در اواخر فوریه، به دنبال عدم پایبندی اوکراین به اجرای مفاد توافقنامههای مینسک که برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ امضا شد و در نهایت به رسمیت شناختن جمهوریهای دونتسک و لوهانسک از سوی مسکو، به کشور همسایه حمله کرد. مسکو از همان زمان از اوکراین خواسته که رسماً خود را یک کشور بیطرف اعلام کند که هرگز به ائتلاف نظامی ناتو نخواهد پیوست و از طرف دیگر، کییف تأکید دارد که حمله روسیه به اوکراین بیدلیل بوده است و برخی گزارشها را مبنی بر این که کییف قصد دارد با توسل به زور، جمهوریهای دونباس را بازپس گیرد، رد کرده است.
از طرف دیگر، کشورهای غربی به خصوص ایالات متحده آمریکا و انگلیس با تشدید فشار تحریمها و عرضه تسلیحات سبک و سنگین به اوکراین نه تنها کمکی به خاموش شدن درگیریها در اوکراین نکردهاند بلکه به آتش جنگ اوکراین نیز دامن زدهاند.
انتهای پیام/ص