امضای چندین موافقت نامه و اسناد همکاری بین ایران و نیجریه

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سیدمحمدصادق قنادزاده امروز در ششمین ائتلاف جامع کمیسیون مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال نیجریه گفت:  کشورهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال نیجریه در دو قاره بزرگ دنیا قرار دارند. نیجریه به عنوان اقتصاد برتر قاره آفریقا یکی از شرکای ارزشمند برای کشور ایران است.

مدیرکل دفتر آفریقایی سازمان توسعه تجارت افزود: کشور ایران و نیجریه دارای مشترکات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هستند و هر دو کشور عضو سازمان همکاری‌‌های اسلامی هستند.

وی بیان داشت: هر دو کشور دارای منابع غنی نفت و گاز و عضو سازمان اوپک هستند و بیش از ۱۵ درصد از سهام بانک توسعه اسلامی متعلق به این دو کشور است و همچنین هر دو کشور عضو سازمان D8  هستند و مشترکات متعدد فرهنگی و سیاسی مختلفی دارند اما متأسفانه با وجود این حجم از مشترکات سطح مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور مناسب نیست.

قنادزاده بیان داشت: بر اساس آمار رسمی حجم تبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته حدود ۱۲۵ میلیون دلار بود که این عدد در مقایسه با حجم تجارت خارجی هر دو کشور که به صورت مجزا هر کدام حدود ۱۰۰ میلیارد دلار است عدد ناچیزی به شمار می‌رود.

مدیرکل دفتر آفریقایی سازمان توسعه تجارت بیان داشت: مقامات دو کشور مصر هستند که تمام اقدامات لازم را برای توسعه مناسبات اقتصادی در دستور کار قرار دهند و یکی از مهمترین اقدامات که در دستور کار قرار دارد فعال کردن کمیسیون‌های مشترک بین دو کشور است که امروز بعد از ۸ سال ششمین اجلاس جامع کمیسیون مشترک بین دو کشور برگزار می‌شود.

وی اظهار داشت: البته اقدامات دیگری نیز لازم است انجام شود که در جلسات با سفیر کشور نیجریه توافقاتی در مورد آن انجام شده که این اقدامات به سرعت در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی افزود: از جمله این کارها رفت و آمد هیأت‌های تجاری و شرکت در نمایشگاه‌های دو کشور است همچنین دو کشور معتقدند که شاید مهمتر از برگزاری این اجلاس پیگیری اقدامات و نتایج این کمیسیون‌ها باشد.

قنادزاده اظهار داشت:‌تعداد قابل توجهی موافقت‌نامه و اسناد همکاری بین دو کشور امضاء شده و در طی کمیسیون جاری نیز تعداد دیگری امضاء می‌شود و تحقق آنها را پیگیری خواهیم کرد.

وی افزود:‌معتقدم نتایج این قبیل کمیسیون‌ها باید خود را در سطح مناسبات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نشان دهد.

وی اظهار داشت: به همین جهت ارزیابی مستمر از توافقات این کمیسیون پس از پایان یافتن  کمیسیون امروز مورد نظر خواهد بود و پیشنهاد مشخص بنده این است که در یک سبد پروژه‌های مشترک بین دو کشور تعیین شود که این پروژه‌ها مورد حمایت دولت‌ها باشند اما توسط بخش خصوصی انجام شود.

قنادزاده اظهار داشت در این اجلاس تمام موضوع در سه دسته کلی تا حصول نتیجه مورد بررسی و مذاکره قرار خواهد، گرفت بیان داشت: بنابراین سه کمیته تشکیل شده است و  در بخش اقتصادی موضوعات صنعت، معدن و تجارت، مالی و بانکی، سرمایه‌گذاری، حمل و نقل، کشاورزی بررسی می‌شود و در بخش اجتماعی موضوعات آموزش جوانان، محیط زیست، ارتباطات مورد مذاکره قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/