نخبگان ایران در جمع ۸ کشور صاحب فناوری/ پانسمان‌هایی که خونریزی را متوقف می‌کند

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، تصادفات جاده‌ای هر ساله میلیون ها نفر را در دنیا به کام مرگ می‌کشاند، چرا که از زمان وقوع حوادث تا رساندن مصدوم به مراکز درمانی برای کنترل اساسی خونریزی به دلیل اتلاف زمان، بسیاری از افراد فوت می‌کنند و در کنار آن برخی از بیماران نیز هنگام عمل جراحی به علت خونریزی فراوان جان خود را از دست می‌دهند.

در این میان منعقدکننده های موضعی خون که به‌ واسطه مکانیسم‌های متفاوتی منجر به قطع خونریزی در کوتاه‌ترین زمان ممکن و کمترین میزان تخریب بافت می‌شوند، در معدود کشورهای جهان تولید می شوند. پیش از تولید در داخل ایران، مجبور به تهیه آن ها به قیمت های گزاف از کشورهای خارجی بودیم؛ حال یکی از شرکت های دانش بنیان در استان فارس توانسته منعقدکننده های موضعی خون با کیفیتی به مراتب بالاتر و ارزان تر از محصولات خارجی تولید کنند. 

محمود ناصری، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در گفتگو با خبرنگار فارس، با توضیح مزایای منحصر به‌فرد این محصول گفت:  این ترکیبات منعقدکننده، با سرعت زیاد از خونریزی جلوگیری می‌کند و خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی دارد و برای بدن هیچ عارضه ای ندارد. همچنین بعد از متوقف شدن خونریزی جذب بدن شده و در ادامه نیز باعث تسریع روند بهبود زخم می شود که در مقایسه با نمونه خارجی ۱۲ برابر کارکرد بهتری دارد. استفاده از  این محصولات نیز می تواند خون مصرفی مورد نیاز بیمارستان های سطح کشور را به شدت کاهش دهد.

مدیرعامل «زیست بسپار هیلدا» افزود: تنها ۷ کشور در دنیا دارای این تکنولوژی است. نمونه آمریکایی که نسل اول این محصول است هر گرم از این ماده ۱۰ سی سی در نسل دوم، نمونه آلمانی هر گرم ۳۴ سی سی  خون را منعقد می کند، اما در نسل سوم که تولید کشور ماست هر یک گرم از این ماده ۱۲۰ سی سی خون را بلافاصله منعقد می کند که ما نیز به عنوان نسل سوم محصولات هموستاز در دنیا معرفی شده ایم و از همه کشورها در تولید این محصول جلوتر هستیم.

وی با اشاره به اینکه این محصولات می توانند ارزآوری زیادی برای کشور داشته باشد افزود: هر پک ۵ گرمی نمونه آلمانی ۵۰۰دلار است، و درحال حاضر و با وجود  تحریم های موجود در کشور  تولید این محصول در جهت رفع نیاز داخل می تواند بسیار کمک کننده باشد. از نظر قیمت نیز این محصول یک سی ام نمونه خارجی است.

ناصری در ادامه گفت: ما در حال حاضر توانایی تولید انبوه این پانسمان ها منعقدکننده خون را داریم اما متاسفانه به دلیل روند کند کسب مجوز از سمت معاونت غذا و دارو  وقفه طولانی در ادامه خدمات ما صورت گرفته است. 

 وی در پایان افزود: شرکت ما در این فاصله بیکار ننشسته است و به تقویت زیرساخت ها ، گسترش واحد تحقیق و توسعه و افزایش سبد محصولات از قبیل تولید ، پد، ژل و فوم و… کرده است.

انتهای پیام/