مسکو: اروپا ۴۰۰ میلیارد یورو به دلیل تحریم منابع انرژی روسیه ضرر کرد

به گزارش گروه اقتصاد بین المل خبرگزاری فارس به نقل از روسیا الیوم، «الکساندر نواک» معاون نخست‌وزیر روسیه امروز در مجمع بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ درباره ضررهای اتحادیه اروپا به دلیل تحریم نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه و تلاش‌هایش برای کنار گذاشتن گاز طبیعی از روسیه صحبت کرد.

 نواک با اشاره به اینکه اروپا در سایه گرانی منابع انرژی حدود ۴۰۰ میلیارد یورو ضرر کرده است، توضیح داد: اروپا در سال ۲۰۲۱ بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد یورو برای منابع انرژی پرداخت کرد و در سال جاری به دلیل تصمیمات خود در مورد تحریم نفت و فرآورده‌های نفتی  روسیه و به دلیل اظهاراتش مبنی بر کنار گذاشتن تدریجی گاز روسیه که باعث شد قیمت‌ها افزایش یابد، ۴۰۰ میلیارد یورو بیشتر پرداخت خواهد کرد.

معاون نخست وزیر روسیه همچنین با اشاره به اینکه بیشتر شرکت های اروپایی در پرداخت پول گاز روسیه به روبل روی آورده اند، گفت: حدود ۹۵ درصد از گاز عرضه شده به اروپا به روبل پرداخت می‌شود.

نواک که پیش‌تر وزیر انرژی روسیه بوده درباره بازار جهانی نفت هم گفت: بازار جهانی نفت در شرایط کنونی همچنان متعادل است، اما در معرض خطرات سیاسی قابل توجهی قرار دارد.

این مقام روسی افزود: آنچه برای بازار نفت رخ خواهد داد به تنظیم مجدد زنجیره‌های تأمین بستگی دارد و این امر مستقیماً بر بازار نفت تأثیر می‌گذارد.

وی با اشاره به اینکه توسعه بازارهایی مانند اروپا، آسیا، آمریکای لاتین و آمریکای شمالی چندین دهه به طول انجامید و اکنون این بازارها در انتظار تحول در عرضه و تقاضا هستند، گفت: ممنوعیت عرضه (نفت) به کشورها چالش بزرگی را برای کل صنعت نفت از نظر تعادل مجدد نشان می‌دهند.

نواک در حالی این سخنان را در مجمع بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ بیان داشت که مصر هم که دیروز خبر امضای توافقنامه آن با رژیم صهیونیستی برای انتقال گاز این رژیم به اروپا  رسید، به عنوان مهمان افتخاری در مجمع حضور دارد.

کمیسر انرژی اتحادیه اروپا با همتایان صهیونیست و مصری‌‌ خود روز چهارشنبه در قاهره توافقی را امضا کردند که بر اساس آن از سال ۲۰۲۳ گاز رژیم صهیونیستی ابتدا به مصر ارسال می‌شود و سپس در این کشور به گاز مایع تبدیل شده و توسط کشتی‌های انتقال گاز LNG از طریق دریایی به ترمینال‌های اروپایی حمل می‌شود و در نهایت از طریق شبکه خط لوله داخل اروپا در کشورهای اتحادیه پخش می‌‌شود.

کشورهای اروپایی از زمان آغاز جنگ روسیه در اوکراین به منظور تامین منابع انرژی دست به تلاش‌های زیادی زده‌اند و رژیم صهیونیستی هم با وجود اینکه به دنبال روانه کردن بخشی از تولیدات گاز خود به بازار اروپاست، اما  با چالش‌های فنی نظیر کمبود زیرساخت‌های انتقال گاز و نیز معضل اختلاف بر سر میادین گازی با لبنان روبه رو است.

انتهای پیام/