خطر خاموشی‌های گسترده در داغ‌ترین تابستان آمریکا

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، گرمای بی‌سابقه در آمریکا در کنار مجموعه‌ای از عوامل دیگر موجب شده شرکت‌های تأمین برق در آمریکا با نگرانی برای تأمین برق در شهرها و روستاها مواجه باشند.

این در شرایطی است که تابستان تازه در آمریکا شروع شده و هوای ایالات متحده نیز امسال تاکنون حدود ۲۱ درصد گرم‌تر از سطح معمول ۳۰ ساله گذشته بوده است.

در شرایطی که تابستان سال جاری در ایالات متحده ۲۱ درصد گرم‌تر از سطح ۳۰ سال گذشته است روزنامه واشنگتن‌پست نوشته شبکه برق آمریکا بیشتر از هر زمان دیگر تحت فشار قرار گرفته و سازمان‌های متولی تأمین برق هشدار داده‌اند قطعی‌های برق که در کالیفرنیا و تگزاس اتفاق افتاده‌اند ممکن است در بخش‌های وسیع‌تری تکرار شوند.

همزمان خبرگزاری رویترز می‌گوید شدت گرفتن گرمای هوا مشکلات عدیده‌ای را برای شبکه تأمین برق به ویژه در بخش‌های غربی ایالات متحده پدید آورده و مقام‌ها را نگران کرده که ممکن است مجبور شوند از خاموشی‌های چرخشی در مناطق مختلف به ویژه ایالت‌های غربی کمک بگیرند.

در ایالت‌های غربی، عوامل مختلفی نظیر تعطیلی نیروگاه‌های زغال‌سنگ و هسته‌ای و همچنین برنامه‌‌ریزی برای تعمیرات و خاموشی‌های اجباری در کنار عوامل فصلی دیگری نظیر وزش اندک باد ظرفیت تولید برق در تابستان را در معرض تهدید قرار داده است. 

کارشناسان انرژی در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان بر نقش تغییرت جوی در این بحران تأکید می‌کنند. آنها می‌گویند در حالی که گرمای هوا در تابستان سال جاری بالاتر از حد معمول خواهد بود، ایالات‌ها فاقد توان لازم برای اجابت تقاضاها در چند ماه آینده هستند زیرا بسیاری از شرکت‌های تأمین برق، تغییرات جوی را در برنامه‌ریزی‌هایشان لحاظ نکرده‌اند.

این شبکه خبری در این خصوص نوشته است: «همه اینها به معنای آن است که خاموشی‌های بیشتر نه فقط در این تابستان بلکه در سال‌های آتی هم در راه است.»

«رامنی وب»، عضو مرکز تغییرات جوی در دانشگاه کلمبیا به سی‌ان‌ان می‌گوید: «واقعیت این است که سیستم برق آمریکا کهنه است و بخش زیادی از این زیرساخت‌ها بسیار قبل‌تر از آنکه ما به تغییرات جوی فکر کنیم ساخته شده‌اند.»

وی افزود: «شاهد بی‌میلی بسیاری از شرکت‌ها برای درنظر گرفتن تغییرات جوی در برنامه‌ریزی‌هایشان بوده‌ایم چون می‌گویند که اطمینان علمی چندانی به مسائل مربوط به تغییرات جوی وجود ندارد. اما واقعیت این است که ما اثرات تغییرات جوی را در قالب امواج شدید گرما، طوفان و خشکسالی شاهد هستیم و می‌دانیم که همه اینها بر سیستم برق اثر می‌گذارند بنابراین نادیده گرفتن این اثرات، مشکلات را وخیم‌تر خواهد کرد.»

جنگ اوکراین و بحران انرژی ایجادشده در نتیجه آن هم ماجرا را پیچیده‌تر کرده است. «کمیسیون فدرال تنظیم انرژی» بر همین اساس از یک ماه پیش، پیش‌بینی کرده بود که بهای برق ممکن است تا ۲۳۳ درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کند.  این جنگ، بعد از همه‌گیری ویروس کرونا باعث اخلال در زنجیره تأمین جهانی شده و به همین دلیل برخی شرکت‌های تأمین برق را با مشکل قطعات و تجهیزات روبرو کرده است.

در تگزاس، گرمای بی‌سابقه در اواسط ماه مه شرکت تأمین‌کننده شبکه برق را مجبور کرد از مشتری‌هایش در محدوده تحت پوشش خود درخواست کند در مصرف برق صرفه‌جویی کنند. پایگاه پولیتیکو نوشته ترکیبی از عوامل نظیر گرمای کم‌سابقه، تقاضای فراوان، وزش اندک باد و نقص فنی در ۶ ژنراتور تگزاس را با مشکلات عدیده‌ای برای تأمین برق روبرو کرده است.

انتهای پیام/