فارس من| مطالبه تغییر سقف برداشت وجه نقد از عابربانک‌‌/ چرا سقف برداشت تغییر نمی‌کند

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروزه روش‌های مختلفی برای انتقال و دریافت وجه و همچنین خرید اینترنتی وجود دارد، یکی از اصلی‌ترین تراکنش‌ های بانکی که باید به صورت حضوری انجام شود، برداشت وجه است، البته با شکل‌گیری و نفود سامانه‌‌ها و خدمات اینترنتی، نیاز به پول نقد کم شده و در نتیجه حجم این تراکنش در چند سال گذشته به شدت کاهش یافته است.

حداکثر مبلغ دریافت وجه از دستگاه‌‌های خودپرداز در طول روز برای هر کارت بانکی ۲ میلیون ریال است. هرچند این محدودیت در شبکه بین بانکی شتاب وجود دارد‌ یعنی اگر برداشت وجه درون بانکی و از خودپرداز بانک صادرکننده کارت باشد، ممکن است سقف آن بالاتر رود.

در برخی محدود زمان‌هایی در گذشته مانند اعیاد که نیاز به پول نقد در میان افراد افزایش پیدا کرده بود طبق نظر بانک مرکزی سقف برداشت وجه نقد از بانک‌ها به ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافت که دیگر تکرار نشد‌.

به نظر بسیاری از کارشناسان، نگه داشتن پول نقد با توجه به توسعه بانکداری الکترونیکی اشتباه است؛ اما در برخی روزها و ماه‌های سال نیاز به پول نقد افزایش پیدا می‌کند.

در این‌باره علی مومنی، کارشناس اقتصادی، در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، می‌گوید: افزایش نیافتن سقف پرداخت وجه نقد از عابربانک‌ها به سیاست‌های کلان اقتصادی کشور مربوط است، سیاست‌گذار به دلیل دریافت مالیات از تراکنش‌های دستگاه‌های کارت خوان، تمایل چندانی به انجام معاملات خرد به صورت نقدی ندارد.

وی ادامه داد: فروشندگان نیز خیلی راغب به دریافت پول از خریداران از طریق کارتخوان‌ها ندارند، انجام هر تراکنش بانکی به دلیل پرداخت مالیات به اذعان فروشندگان برای آنا چندان خوشایند نیست.

بنابراین گزارش روزهای گذشته پویشی در سامانه فارس من با عنوان «مبلغ برداشت وجه از دستگاه‌های خودپرداز افزایش یابد» به ثبت رسیده است و مخاطبان درخواست افزایش سقف برداشت وجه نقد از عابربانک‌ها را خواستار شده اند.

انتهای پیام/ ت ۲۱