۴۸ درصد درآمد دولت در بهار از مالیات تامین شد/ موارد مصرف مالیات در کشور
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بر اساس سیاستهای کلی اصل ۴۴ قرار بر این بود که کل هزینههای جاری دولت از محل مالیات و عوارض تامین شود و درآمد حاصل از فروش داراییهای سرمایهای یعنی نفت و گاز صرف سرمایهگذاری و پروژههای عمرانی شود.
سازمان امور مالیاتی در طرحی ابتکاری اعلام کرده است که در فصل اول سال جاری ۴۸ درصد درآمدهای دولت از محل مالیات و بقیه از سایر منابع درآمدی تامین شده و برای فرهنگسازی طرح ابتکاری تهیه کرده است که هر ۱۰۰ هزار تومان مالیات در چه بخشهایی هزینه میشود.
کارشناسان اقتصادی معتقدند؛ اگر مردم به عنوان پرداختکننده مالیات اطلاع پیدا کنند که مالیات پرداختی آنها در چه مواردی صرف میشود، انگیزه بیشتری به مشارکت در پرداخت مالیات پیدا میکنند.
بر این اساس طبق اعلام سازمان امور مالیاتی از هر ۱۰۰ هزار تومان مالیات پرداختی، ۲۸ هزار و ۹۰۰ تومان صرف صندوقهای بازنشستگی و پرداخت مستمری و حقوق بازنشستگان کشوری میشود. همچنین ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان صرف امنیت در اشکال مختلف میشود که طبق تعریف اقتصاددانان از وظایف مهم دولتها ایجاد امنیت، ایجاد عدالت و ایجاد زیرساختها و مواردی که بخش خصوصی انگیزهای برای ورود به آن ندارد، برشمرده شده است.
همچنین از مبلغ ۱۰۰ هزار درآمد مالیاتی، ۵۰۰ تومان صرف هزینههای صدا و سیما، ۱۶ هزار و ۶۰۰ تومان صرف حقوق کارمندان دستگاههای ملی و اجرایی و ادارات، ۷۸۰۰ تومان صرف هزینه دستگاههای ملی، ۱۱۰۰ تومان صرف پرداخت سهم دولت از بازنشستگی کارمندان، ۴۰۰۰ تومان به بنیاد شهید و خانواده شهدا اختصاص مییابد. همچنین ۲۹۰۰ تومان صرف پرداخت حقوق استانها، ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان صرف آموزش و پرورش در استانها و وزارت آموزش و پرورش میشود و ۱۱۰۰ تومان نیز صرف سایر هزینهها میشود.بنابراین پرداختکنندگان مالیات به راحتی میتوانند پی ببرند که درآمدهایی که آنها به عنوان مالیات به دولت میپردازند صرف چه مواردی میشود.
البته این نکته هم قابل ذکر است؛ در گذشته رسم بر این بوده است و هنوز آثار آن در شهر به وضوح یافت میشود که مثلا مدرسهای ساخته شده و در آن بر روی کاشیها نوشته شده که این مدرسه از محل درآمد یک در هزار آموزش و پرورش و سهم آموزش و پرورش از مالیاتها ساخته شده و اکنون این مدارس با قدمت بیش از ۵۰ سال هنوز برای خدماترسانی برای تحصیل دانشآموزان استفاده میشود و وقتی مردم ساختمان این مدارس را میبینند که از محل مالیات آنها ساخته شده است، در پرداخت مالیات با طیب خاطر اقدام میکنند.
یا برخی اتوبوسهایی برای حمل و نقل عمومی در سالهای قبل تهیه شده بود که بر روی آنها نوشته شده بود که این دستگاه اتوبوس از محل عوارض تبصره ۱۶۶ خریداری شده و متعلق به بیتالمال است، بنابراین در حفظ و نگهداری آن کوشا باشید. وقتی مردم احساس کنند اموال عمومی متعلق به خودشان است، در نگهداری آن بیشتر دقت میکنند.
کارشناسان این نکته را هم یادآور شدند؛ البته دولت باید بهرهوری خود را افزایش داده و تعداد کارمندان متناسب با وظایفی که برای دولت تعریف شده تعیین شود تا مردم احساس نکنند مالیات آنها صرف پرداخت حقوق کارمندانی میشود که تعداد آنها بیش از نیاز است. بنابراین در پرداخت مالیات ممکن است کمی مقاومت به خرج دهند.
انتهای پیام/