ویزای ترانزیت چیست و پس از خرید چه بلیط هواپیمایی به آن نیاز داریم؟

در این مطلب به بررسی ویزای ترانزیت خواهیم پرداخت و خواهیم گفت که پس از خرید چه بلیط هواپیمایی به آن نیاز داریم.

سلب‌ مسئولیت: تحریریه‌ کجارو در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

ویزای ترانزیت یک سند مهم سفر برای بسیاری از مسافران جهانی است. در این مطلب قصد داریم بررسی کنیم ویزای ترانزیت چیست و پس از خرید چه بلیط هواپیمایی به آن نیاز داریم. به‌طور دقیق، بسته به ملیت شما، زمانی که از طریق هوا یا دریا به مقصد خود سفر می‌کنید، ممکن است به ویزای ترانزیت نیاز داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا دریابیم که ویزای ترانزیت چیست، چه زمانی ممکن است به این ویزا نیاز داشته باشیم و چگونه می‌توان آن را اخذ کرد. همچنین برای هر سفری که در پیش رو داشته باشید، می‌توانید بلیط هواپیما خود را از سفرمارکت خریداری کنید.

ویزای ترانزیت

سالانه میلیون‌ها نفر به مقاصد مختلف سفر می‌کنند. متأسفانه، نمی‌توان همه پروازها را در یک سفر بدون توقف در جایی در مسیر به پایان رساند. به همین دلیل، اکثر کشورها برای کمک به مسافرانی که فقط برای چند ساعت در آن کشور خاص تردد خواهند کرد، ویزای ترانزیت صادر می‌کنند تا به مقصد خود بروند. ویزای ترانزیت یک مجوز سفر موقت است که به مسافران اجازه می‌دهد از یک کشور خارجی عبور کنند تا به کشور دیگری بروند. این ویزا معمولا برای سفرهای هوایی استفاده می‌شود، اما ممکن است برای سفرهای دریایی یا زمینی نیز اعمال شود. ویزای ترانزیت به شما این امکان را می‌دهد که به‌طور موقت وارد کشوری شوید تا پرواز خود را تغییر دهید یا به‌شکل دیگری از حمل و نقل به مقصد خود برسید. اگر پاسپورت شما واجد شرایط معافیت ویزا یا سایر گزینه‌های جایگزین ویزای آنلاین در کشور مورد نظر نباشد، این ویزاها اغلب ضروری هستند. ویزای ترانزیت به شما این امکان را می‌دهد که از کنترل‌های مرزی کشوری که قصد عبور از آن را دارید عبور کنید تا سوار پرواز یا قایق خود شوید. با این حال نمی‌توانید در آن کشور بمانید. برای مثال، ممکن است از شما خواسته شود ویزای ترانزیت دریافت کنید اگر:

شما در حال تغییر حمل و نقل در یک کشور برای سفر به مقصد دیگری هستید.شما در مدت کوتاهی پس از ورود خود، آن کشور را ترک می‌کنید.شما بر اساس ملیت خود واجد شرایط دریافت ویزای خودکار یا لغو ویزا نیستید.

با ویزای ترانزیت، معمولا اجازه خروج از فرودگاه یا بندرگاه ورودی خود را نخواهید داشت.

شرایط دریافت ویزای ترانزیت

اتباع کشورهای زیر برای عبور از منطقه بین المللی هر فرودگاه واقع در قلمرو کشورهای شینگن به‌منظور انجام یک پرواز اتصالی به کشوری خارج از منطقه شینگن نیاز به ویزا دارند:

 افغانستان، بنگلادش، جمهوری دموکراتیک کنگو، اریتره، اتیوپی، غنا، ایران، عراق، نیجریه، پاکستان، سومالی و سریلانکا.

علاوه بر این، اتباع کشورهای زیر برای ترانزیت از طریق منطقه بین‌المللی هر فرودگاه واقع در اسپانیا به‌منظور انجام یک پرواز اتصال به کشوری خارج از منطقه شینگن نیاز به ویزا دارند:

کامرون، ساحل عاج، کوبا، جیبوتی، گامبیا، گینه، گینه بیسائو، هند، لیبریا، مالی، جمهوری کنگو، سیرالئون، سوریه، توگو و یمن. دارندگان گذرنامه‌های صادر شده توسط تشکیلات خودگردان فلسطین نیز نیاز به ویزا دارند.

اتباع کشورهایی که در لیست‌های فوق ذکر شده‌اند، در صورت داشتن ویزای شینگن، یا نوع دیگری از ویزا یا کارت اقامت صادر شده توسط یک کشور عضو اتحادیه اروپا یا اروپا که اجازه بازگشت آن‌ها را می‌دهد، نیازی به ویزای ترانزیت فرودگاهی ندارند. البته ویزای منطقه اقتصادی اروپا (EEA)، سوئیس، آندورا، کانادا، ایالات متحده آمریکا، ژاپن، سن مارینو، هر یک از کشورها و قلمروهای خارج از کشور پادشاهی هلند نیز نیازی به ویزای ترانزیت ندارد. همچنین اگر دارای گذرنامه دیپلماتیک هستید نیز نیازی به ویزای ترانزیت نیست. اگر یکی از اعضای خانواده یک شهروند اتحادیه اروپا یا منطقه اقتصادی اروپا یا یکی از اعضای خدمه پرواز کشوری که عضو سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی است باشد نیز نیازی به ویزای ترانزیت نیست. منطقه شینگن شامل ۲۶ کشور اروپایی بدون کنترل مرزی بین آن‌ها می‌شود: اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و سوئیس.

ویزای ترانزیت فرودگاهی امکان عبور از منطقه بین المللی فرودگاه‌های واقع در منطقه شینگن را فراهم می‌کند اما اجازه ورود به قلمرو کشورهای شینگن را نمی‌دهد. هنگامی که یک پرواز مستلزم تغییر در ترمینال فرودگاه است که نیاز به گذر از کنترل مرزی دارد، لازم است برای ویزای شینگن درخواست دهید. همچنین با خرید بلیط هواپیما از سفرمارکت، ارزانترین قیمت را می‌توانید پیدا کنید.

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای ترانزیت

کشورهای گوناگون قوانین متفاوتی برای صدور ویزای خود ارائه می‌کنند. در اینجا شماری از پرتکرارترین مدارک مرتبط با صدور ویزای ترانزیت را آورده ایم. اما لازم است قبل از اقدام، مدارک مورد نیاز برای کشور مورد نظر به‌طور دقیق و به‌روزرسانی‌شده، پرسش شود.

ویزای ترانزیت

۱. فرم درخواست: هر متقاضی باید فرم درخواست رسمی را تکمیل و امضا کند و هر یک از بخش‌های آن را پر کند. اگر متقاضی خردسال است، یکی از والدین آن‌ها باید درخواست را امضا کند.

۲.  عکس: عکس رنگی اخیرا گرفته شده اندازه پاسپورت که در پس زمینه‌ای روشن، رو به جلو، بدون عینک تیره یا بازتابنده، یا هر لباسی که گردی صورت را پنهان کند، گرفته شده است. عکس‌های خردسالان نباید هیچ بخشی از بزرگسالی را که آن‌ها را در دست دارد نشان دهد.

۳.  پاسپورت معتبر و منقضی نشده: اصل و یک فتوکپی از صفحه یا صفحات گذرنامه که حاوی اطلاعات بیومتریک است لازم است. گذرنامه باید حداقل سه ماه پس از تاریخ برنامه‌ریزی شده ترانزیت فرودگاهی معتبر باشد. همچنین باید حداقل دو صفحه خالی داشته باشد. گذرنامه‌هایی که بیش از ۱۰ سال پیش صادر شده باشند، پذیرفته نمی‌شوند.

۴. پرداخت هزینه ویزا: مبلغ هزینه ویزا برای افراد بالای ۱۲ سال ۸۰ یورو و برای کودکان ۶ تا ۱۱ سال ۴۰ یورو است. کودکان زیر پنج سال از پرداخت هزینه معاف هستند.

۵. اسناد مربوط به ادامه سفر به مقصد نهایی پس از ترانزیت: متقاضیان باید مدارکی دال بر سفری که انجام می‌دهند شامل توقف بین المللی در فرودگاهی در یک کشور و همچنین مجوزهای لازم برای ورود به کشور مقصد بعدی و هر توقف دیگری را ارائه دهند.

۶. اسنادی که قصد متقاضی برای ورود نکردن به قلمرو کشور واسطه را تأیید می‌کند.

۷. اثبات سکونت در منطقه کنسولی.

در صورت لزوم برای ارزیابی درخواست، دفتر کنسولی ممکن است اسناد یا داده‌های اضافی را درخواست کند و همچنین ممکن است از متقاضی بخواهد که برای مصاحبه شخصی مراجعه کند. فقط آن دسته از برنامه‌هایی که دارای شرایط مندرج در بخش های ۱، ۲، ۳ و ۴ باشند پذیرفته خواهند شد.

نحوه درخواست ویزای ترانزیت

برای درخواست ویزای ترانزیت، درخواست‌ها باید شخصا ارسال شوند. اگر متقاضی خردسال است، درخواست باید توسط نمایندگان قانونی آن‌ها ارائه شود. درخواست‌ها باید در مرکز درخواست ویزا ارسال شوند. در این مورد یک قرار ملاقات یا به عبارتی مصاحبه ضروری است. 

– درخواست ویزا در موعد مقرر: درخواست‌های ویزا باید بین ۶ ماه تا ۱۵ روز قبل از تاریخ برنامه‌ریزی شده سفر ارسال شود. دریانوردان می‌توانند حداکثر ۹ ماه قبل از تاریخ سفر برای ویزا درخواست دهند.

– ثبت اطلاعات بیومتریک: تصویر صورت و اثر انگشت متقاضی در طول مراحل درخواست ویزا گرفته می‌شود. متقاضیان زیر ۱۲ سال و متقاضیانی که اثر انگشت آن‌ها در ۵۹ ماه گذشته گرفته شده است از گرفتن اثر انگشت معاف هستند. با این حال، در مورد دوم، اگر پرینت‌های متقاضی بی‌کیفیت باشد، دفتر کنسولی درخواست می‌کند که برای گرفتن اثر انگشت مجددا مراجعه کنند.

– اصلاح درخواست: دفتر کنسولی یا سفارت ممکن است از متقاضی بخواهد که مدارک مفقود شده را ارائه کند یا اسناد یا داده‌های اضافی را که برای تصمیم‌گیری در مورد درخواست ضروری است ارائه دهد. همچنین ممکن است متقاضی برای مصاحبه شخصی فراخوانده شود.

– گذشت مدت تصمیم گیری: مدت قانونی برای تصمیم گیری ۱۵ روز تقویمی از روز پس از تاریخ ارسال درخواست است، مدتی که ممکن است در صورت درخواست مصاحبه یا مدارک اضافی تا ۴۵ روز تقویمی افزایش یابد.

– درخواست‌های ویزا که توسط اتباع برخی از کشورها ارسال می‌شود نیاز به مشورت با مقامات مرکزی دارد که می‌تواند بر طول مدت روادید ویزا تأثیر بگذارد.

– استرداد پاسپورت و سایر مدارک: مرکز درخواست ویزا، متقاضی را در مورد مراحل بازگرداندن پاسپورت و سایر مدارک اصلی مطلع می‌کند.

– مجوز اعطا شده توسط ویزا: ویزا به دارنده اجازه ورود به داخل کشور واسطه را نمی‌دهد. بلکه فقط به دارنده اجازه می‌دهد از فرودگاه‌های آن کشور عبور کند.

– امتناع ویزا: امتناع ویزا همیشه به‌صورت کتبی اطلاع‌رسانی می‌شود و دلایل تصمیم اتخاذ شده را بیان می‌کند. گاهی پیش می‌آید که با درخواست ویزای ترانزیت موافقت نشود.

– درخواست تجدیدنظر: در صورت رد شدن ویزا، متقاضی می‌تواند از طریق پست یا شخصاً ظرف یک ماه از روز پس از تاریخ دریافت اطلاعیه امتناع، درخواست تجدید نظر را برای بررسی مجدد از طریق پست یا شخصاً به کنسولگری یا سفارت ارسال کند.

– شکایات یا پیشنهادهای مربوط به خدمات دریافتی یا روند درخواست ویزا را می‌توان به‌صورت آنلاین ارسال کرد. آن‌ها همچنین می‌توانند به‌صورت کتبی به دفتر کنسولگری یا سفارت ارائه شوند.

امنیت اطلاعات ارائه‌شده به سفارت

پردازش اطلاعات شخصی متقاضیان ویزا مطابق با مقررات حفاظت از داده‌های عمومی انجام می‌شود. افرادی که مایل به استفاده از حقوق دسترسی، اصلاح و پاک کردن داده‌های شخصی خود در سیستم اطلاعات ویزا (VIS) هستند، می‌توانند این کار را با مراجعه به وزارت امور خارجه انجام دهند.

افرادی که درخواست ویزای آن‌ها به‌دلیل ممنوعیت ورود به منطقه شینگن رد شده است، می‌توانند با مراجعه به وزارت کشور از حقوق دسترسی، اصلاح و پاک کردن اطلاعات شخصی خود در سیستم اطلاعات شینگن (SIS) استفاده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حقوق و وظایف خود و نحوه استفاده از حقوق دسترسی، اصلاح و پاک کردن داده های موجود در SIS، لطفاً به وب‌سایت آژانس حفاظت از داده‌های کشور مقصد مراجعه کنید.

دلیل نیاز به صدور ویزای ترانزیت چیست؟

به این دلیل که ویزای ترانزیت معمولا بیشتر در کشورهای توسعه یافته صادر می‌شود، بسیاری از مردم دلیل صدور آن را تلاش این کشورهای توسعه یافته برای مقابله با پناهندگی و حفاظت از خاک خود برداشت می‌کنند. ازاین‌رو می‌توان گفت که این نوع ویزا، یکی از سخت‌گیرانه‌ترین انواع ویزاهایی است که برای مسافران صادر می‌شوند.

ویزای ترانزیت

پس از خرید چه بلیط هواپیمایی به ویزای ترانزیت نیاز داریم؟

در ابتدای مطلب ذکر شد هر چند که امکان سفر به برخی کشورهای خارجی با خرید از سایت بلیط قطار نیز فراهم است اما غالب مسافران ترجیح می‌دهند که از هواپیما برای سفرهای بین المللی خود بهره ببرند. مسافران تصور می‌کنند بلیط هواپیما کم دردسرترین نوع بلیط برای سفر است و با خرید آن زودتر به مقصد می‌رسند. باید بگوییم که درست است، اما به شرطی که بلیط هواپیمای یک پرواز مستقیم باشد. چراکه شما با خرید بلیط هواپیما خارجی معمولا دو راه پیش روی خود دارید. اول اینکه به‌عنوان مثال قرار است به کشورهایی چون ترکیه سفر کنید که نیازی به دریافت ویزا ندارد و در این صورت فقط باید بلیط هواپیما خود را خریداری کنید، اعتبار پاسپورتتان را چک کنید و برای پرواز آماده بشوید. حالت دوم این است که شما برای سفر به کشور مقصد، نیاز به دریافت ویزا یا همان مجوز ورود دارید که در این صورت نیز همان مراحل قبلی را علاوه بر پروسه دریافت ویزا طی می‌کنید.

 با این حال باید بگوییم همه سفرهای خارجی نیز به همین سادگی نیستند و ممکن است برای رسیدن به یک مقصد خاص، مجبور شوید بلیط پرواز غیر مستقیم تهیه کنید. در این صورت باید در میان راه در یک کشور ثالث از هواپیما پیاده شوید و با عوض کردن پرواز خود به مقصد برسید. اما این کار به همین سادگی صورت نمی‌پذیرد و شما برای توقف در کشور ثالث نیازمند دریافت مجوز تازه‌ای به نام ویزای ترانزیت هستید. لذا اخذ این ویزا در شرایطی ضروری است که پرواز شما به مقصدتان غیرمستقیم باشد؛ در واقع فرقی نمی‌کند بلیط هواپیما یا بلیط چارتر خریده باشید، هواپیما پیش از رسیدن به مقصد اصلی در یک کشور ثالث توقف دارد.

کلام آخر

در این مطلب تلاش شد به مفهوم ویزای ترانزیت پرداخته شود. در سفر بعدی خود که پروازی غیر مستقیم به یک کشور داشتید، امیدواریم این مطلب به کمک شما بیاید و در دریافت ویزای ترانزیت به مشکل نخورید. البته لازم به ذکر است که در صورت سفر با تور، این مراحل توسط تور انجام می‌شود و برای شما بسیار آسان‌تر است. برای رزرو تور می‌توانید به سایت یا اپلیکیشن سفرمارکت مراجعه کنید.