امضای تفاهمنامه برای تبدیل «سعدآباد» به هاب گردشگری سلامت
روسای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مجموعه فرهنگیو تاریخی سعدآباد، تفاهمنامهای با محوریت «گردشگری سلامت» امضا کردند.
با حضور وحید رحمتی، مدیر مجموعه فرهنگی-تاریخی سعدآباد و علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تفاهمنامهای با محوریت «گردشگری سلامت» به امضا رسید.
وحید رحمتی، مدیر مجموعه فرهنگی-تاریخی سعدآباد در این مراسم، درباره جایگاه مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد گفت:
روزانه قریب به ۲,۰۰۰ نفر و تعطیلات آخر هفته تا ۵,۰۰۰ نفر بازدیدکننده داریم. این موضوع جدای از تعطیلات مناسبتی همچون نوروز است. در طرح نوروز امسال رکورد بازدید را با بیش از نیممیلیون نفر بازدید ثبت کردیم و میزبان طیف وسیعی از گردشگران داخلی و توریستهای خارجی بودیم.
مدیر مجموعه سعدآباد ادامه داد:
با این استقبال بینظیر و ادامه روند آن در چند ماهه گذشته، بهدنبال این بودیم که در راستای گردشگری سلامت، اتفاق مهمی صورت گیرد و قطعا، دانشگاه شهید بهشتی بهترین انتخاب ما برای همکاری در انجام این مهم است. در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد آمادگی کامل داریم همه ظرفیتهای گردشگری و فرهنگی و فضاهای موجود را در اختیار دانشگاه بگذاریم و برای هفته سلامت و سایر مناسبتهای تقویمی مرتبط با گردشگری و سلامت، برنامهریزی و اتفاقات مهمی را رقم بزنیم.
او افزود:
همچنین انجام چکآپهای دورهای پرسنل، ارجاع و انجام امورات درمانی پرسنل مجموعه در بیمارستانها و مراکز درمانی زیرمجموعه دانشگاه، دورههای آموزشی مرتبط برای مدیران، پرسنل و راهنمایان موزهها را میتوان از طریق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیگیری کرد و تحقق بخشید.
رحمتی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت:
گردشگری باید به محور توسعه پایدار بدل شود. این را ممکن است در گفتوگوهای دورهای قبل هم به کرات عنوان کرده باشند؛ اما هنوز محقق نشده است. میراث فرهنگی و حوزه گردشگری باید با ابزارهای مختلف رسانهای و تبلیغاتی، معضلاتش را تبیین کند و همه به کمک آن بیایند تا این مشکلات مرتفع شود؛ این همان کاری است که شخص مهندس ضرغامی در سفرهای استانی، بازدیدهای متنوع و گسترده انجام میدهد و تقریبا تمام مشکلات حوزه را شخصاً تبیین، رسانهای و پیگیری میکند و این اقدام حسنه باید توسط هر مدیر دغدغهمند، رسانه حرفهای و مسئولان عالی کشور، در بالاترین سطح، جاری و ساری شود.
مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد ادامه داد:
خوشبختانه، رسانههای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری؛ بالاترین شاخصهای حرفهای، مسئولانه و تاثیرگذار را دارا هستند. بهطور حتم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میتواند به نوبه خود در اعتلای سطح تعاملات حوزه گردشگری و سلامت، در بالاترین سطح شاخصهای تخصصی کمک کند.
مدیر مجموعه سعدآباد در پایان سخنانش درباره تفاهمنامه مذکور گفت:
قرار است فضایی را ایجاد کنیم و دستاوردهای پزشکی کشور را به نمایش بگذاریم تا هر گردشگر و بازدیدکننده در مسیر بازدید خود بتواند موفقیتها و پیشرفتهای پزشکی کشور آشنا شود و حتی تا میزان مشخصی از این حوزه بهرهمند شود.
سه راهبرد گردشگری سلامت در سعدآباد
در این جلسه سه راهبرد اصلی گردشگری سلامت در سعدآباد نیز مورد تاکید قرار گرفت.
در همین رابطه علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:
میخواهیم یک هاب پزشکی با اتکا بر وضعیت بینظیر مجموعه سعدآباد، برای معرفی طب ایرانی و عرصههای فناورانه کشور داشته باشیم. همچنین حوزه گردشگری سلامت را معرفی کنیم؛ مثلا در هندسرجری در سطح منطقه، بینظیر هستیم و بیمارستان ۱۵ خرداد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همتا ندارد.
زالی توضیح داد:
فضای درنظرگرفته شده باید سه بخش داشته باشد. در بخش نخست طب ایرانی را معرفی کنیم، در بخش دوم شرکتهای دانشبنیان بتوانند محصولات و تواناییهای خود را عرضه کنند و در بخش سوم روسای بیمارستانها و مراکز درمانی تخصصی و فوقتخصصی تحت پوشش و نظارت یک فایل جذاب برای معرفی مزایای هر بیمارستان و مرکز تهیه کنند تا به بازدیدکنندگان و گردشگران داخلی و خارجی ارائه شود. امیدوارم بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم و با امضای تفاهمنامه به آن دست پیدا کنیم.
در پایان با حضور وحید رحمتی مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد، دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی معاونان دانشگاه و روسای بیمارستانهای دانشگاه و تنی چند از اساتید حوزه ارتباطات و گردشگری سلامت، تفاهمنامهی دوجانبه به امضا رسید.