از بستن صفحه توییتر ترامپ تا رفع تحریم اینترنت برای اغتشاش‌گران ایران

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روز جمعه گذشته وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که با صدور یک مجوز عمومی به مشخص کردن برخی از مبادلاتی پرداخته که در حوزه تأمین اینترنت برای ایران از شمول تحریم‌ها معاف هستند.

بر اساس اعلام این وزارتخانه آمریکایی، چهار مورد مشخص شده است که شامل معافیت‌های تحریمی شده‌اند. (جزئیات بیشتر)

معافیت‌های تحریمی به‌نفع اغتشاش‌گرانی صادر شده که به‌بهانه مرگ «مهسا امینی» اقدام به اخلال در امنیت ملی ایران و برهم زدن نظم عمومی کرده بودند. چنین معافیتی در حالی صادر شده که در زمان رخ‌داد زلزله کرمانشاه وزارت خزانه‌داری آمریکا هشدارهایی را درباره عدم نقض تحریم‌ها صادر می‌کرد. (جزئیات بیشتر)

اما مساله حمایت آمریکا از اغتشاش‌گران با اعلام معافیت‌های تحریمی در حالی صورت می‌گیرد که پس از آشوب‌های مربوط به ششم ژانویه، که با اعتراضات جمهوری‌خواهان نسبت به نتایج انتخابات ۲۰۲۰ همراه بود، محدودیت‌هایی گسترده متوجه «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا شد.

یکی از این محدودیت‌ها، بسته شدن حساب کاربری ترامپ در شبکه اجتماعی توییتر بود، شبکه‌ای که به تصریح «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه وقت آمریکا در جریان ناآرامی‌های سال ۱۳۸۸، از آن برای هماهنگی اغتشاش استفاده می‌شد و آمریکایی‌ها نیز از این موضوع حمایت می‌کردند.

ترامپ در حالی از توییت کردن منع شد که در انتخابات ۲۰۲۰ حدود ۷۴ میلیون رای آورده بود و صفحه توییتر او نیز بیش از ۸۰ میلیون مخاطب داشت.

صفحه توییتر ترامپ، با وجود اینکه دو سال از وقایع ششم ژانویه گذشته و نامبرده احتمالا نامزد انتخابات ۲۰۲۴ هم خواهد بود، همچنان در حالت تعلیق به‌سر می‌برد.

هرچند به‌کارگیری استاندارد دوگانه در زمینه‌ها و موضوعات متعدد از جانب طرف آمریکایی مسبوق به سابقه است اما این سوال می‌تواند مطرح شود که چطور ممکن است همان چیزی که برای اغتشاش‌گران آمریکایی منع شده بود، برای اغتشاش‌گران ایران مجاز شمرده شود؟

پایان پیام/