عدم ایجاد ۱۴۰ هزار شغل به دلیل تعطیلی مراکز دولتی دانشگاه جامع علمی کاربردی
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، حسین بلندی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در نشست خبری که به مناسبت سی و یکمین سالگرد تاسیس این دانشگاه برگزار شد، گفت: دانشگاه جامع بعد از جنگ تحمیلی تاسیس شده و نیاز به سیستمی برای ورود افراد به بازار کار و آموزش فوری آنها بود.
* دانشگاه جامع برای پاسخگویی نیاز بازار کار به وجود آمده است
وی افزود: دانشگاه جامع برای پاسخگویی نیاز بازار کار به وجود آمده و برای مهارت آموزی ایجاد شده است و لازمه افزایش بهرهوری مهارت آموزش است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به چالشهای ۱۱ ماه گذشته این دانشگاه، گفت: تعطیلی۳۱۳ مرکز علمی کاربردی وابسته به دستگاههای اجرایی و عدم به روز رسانی برنامههای درسی این دانشگاه را از چالشهای دانشگاه جامع علمی کاربردی اعلام کرد.
وی با اشاره به عدم ایجاد ۱۴۰ هزار شغل به دلیل تعطیلی مراکز دولتی این دانشگاه، گفت: عدم وجود دانشجو ، برگزار نکردن صحیح دورههای آموزشی و عدم مهارت کافی مدرسان دانشگاه از مشکلات درگیر این دانشگاه بود.
بلندی با تاکید بر اینکه مراکز علمی کاربردی مدرک آموزشی صادر نمیکنند و مجری علمی کاربردی هستند، خاطرنشان کرد: مسئولیت صلاحیت حرفهای از سطح ۴ به بالا با آموزش عالی است و هر کسی باید بخش خودش را انجام دهد، چارچوب مسوولیت حرفهای تدوین شده و اکنون وزیر علوم مهارت و اشتغال را پیگیری می کند و از دانشگاهها پیگیر این موارد است.
وی با اشاره به تشکیل شورای مهارتی در وزارت علوم، گفت: تعامل بسیار خوبی برقرار شده و به سمت هم افزایی هستیم. فارع التحصیلان باید وارد بازار کار شوند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به پودمانهای تخصصی این دانشگاه، گفت: شرط ایجاد این دانشگاه حضور در بازار کار است و این دورههای آموزشی میتواند افراد را با دوره آموزشی کوتاه مدت وارد بازار کار کند.
وی افزود: مراکز علمی کاربردی براساس برنامه راهبردی دوم باید به مراکز کاربردی شغلی تبدیل شوند و در بازار کار حضور یابند، فلسفه این دانشگاه یک بار برگزاری است، نیاز سنجی هم انجام شده و به بهترین نحو ممکن ارایه میدهیم.
بلندی با اشاره به ۸ هزار شغل در دنیا، گفت: ما فعلا فقط هزار برنامه درسی داریم و باید در این زمینه فعالیت بیشتری صورت پذیرد.
* شرط ویژه برای ایجاد مراکز جدید علمی کاربردی
وی خاطرنشان کرد: هر فردی که درخواست مجوز تاسیس مرکز علمی کاربردی کند مشروط به اشتغال فارغ التحصیلان، مجوز خواهد داشت.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: این دانشگاه توانمندیهای ویژه ای دارد و ما باید برای برنامه هفتم توسعه بخش مهارتی را به ۳۷ درصد برسانیم.
وی با بیان اینکه ۱۲۵ برنامه درسی جدید علمی کاربردی تدوین شده است، گفت: ۱۰۴ برنامه درس این دانشگاه بازنگری شده است.
* ایجاد ۴۵۰۰ ظرفیت جدید برای جذب مدرسان دانشگاه جامع
بلندی از ۴۵۰۰ ظرفیت جدید برای جذب مدرسان در این دانشگاه خبر داد و گفت: تا ۲ هفته آینده فراخوان جذب مدرسان ارایه میشود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به بازبینی و بهینه سازی فرایندهای نظارتی این دانشگاه گفت: فرایندهای آموزشی و نظارتی دانشگاه جامع هوشمندسازی میشود.
وی از ایجاد حداقل یک خانه خلاق در هر استان خبر داد و گفت: چند رویداد در راستای برنامه فرهنگی به زودی اجرایی میشود.
بلندی خاظرنشان کرد: تمام دانشجویان ترم ۷ و ۸ دانشگاههای نظری میتوانند همزمان با آموزشهای دانشگاهی پودمانهای تخصصی خود را در مراکز علمی کاربردی بگذرانند و با سابقه یک ساله فارغ التحصیل شوند.
وی از تحصیل همزمان در دو دانشگاه نیز خبر داد و گفت: پس از گذراندن ۶۰ واحد, دانشجویان سایر دانشگاهها میتوانند وارد دانشگاه جامع علمی کاربردی شوند و با دو مدرک فارغ التحصیل شوند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به اینکه در برنامه ما حضور ۵۰ مرکز بین المللی است، گفت: تا کنون ۳ مرکز در حال طی مراحل قانونی برای بینالمللی شدن هستند.
وی با اشاره به جذب ۴۵ هزار دانشجو در بهمنماه از پذیرش ۱۲۲ هزار نفر در مهرماه خبر داد.
ادامه دارد/