فارسمن| کاشت امروز اساتید؛ برداشت فردای جامعه/ به گزینش اساتید توجه شود
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، «معلمی شغل انبیاست»، این جمله از فرمایشات بنیانگذار انقلاب اسلامی را بارها شنیدهام، اما چرا معلمی شغل انبیاست؟ حتما به این دلیل که انبیا معلمان بشر هستند و نقش بسیار حساس و مهمی در آموزش بشریت دارند بنابراین میتوان گفت که معلمان باید از بهترین بندگان خدا و عالمترین افراد هر جامعه باشند چرا که تعلیم و تربیت فرزندان خانوادهها که باید آینده جامعه را رقم بزنند در دست معلمان است.
با توجه به اینکه معلمان مدارس و اساتید دانشگاه نقش مهم و حتی میتوان گفت حیاتی در هر جامعه دارند، برخی کاربران سامانه فارس من با ثبت پویشی در این سامانه خواستار گزینش معلمان و اساتید بر اساس آموزههای اسلام شدند.
طیبه سادات فاتح سردبیر پویش فارس من در این باره میگوید: گفت: وقتی به اغتشاشات اخیر و سن شرکت کنندگان در این اغتشاشات نگاه میکنیم شاهد حضور نوجوانان و جوانان بین ۱۳ تا ۲۲ سال هستیم، این موضوع نشان میدهد که تعلیم و تربیت ما در مدارس و دانشگاهها ایدهآل نبوده است، گزینش معلمان و اساتید باید براساس تخصص و تعهد باشد اما گویا تنها تخصص در اولویت است و به همین دلیل زمینههای رشد اخلاقی و دینی در فرزندان جامعه صورت نگرفته است بنابراین ما از مسوولان میخواهیم که اساتید پخته و متعهد را در دانشگاهها جذب کنند.
یکی دیگر از کاربران فارس من میگوید: شخصی که براساس ضوابط نظام اسلامی عمل نمیکند نباید در دانشگاهها و مدارس این نظام تدریس کند.
فرد دیگری نیز معتقد است: یکی از اصلی ترین مشکلات در تربیت نسلها معلمان و اساتید بی اعتقاد به دین و نظام و وطن هستند بنابراین گزینش معلمان و اساتید بسیار مورد اهمیت است.
کاربر دیگری میگوید: اینکه گزینش معلمان و اساتید دانشگاه بر اساس سفارش یک مسوول یا از طریق رانت باشد و تحصیل کردگان متعهد بیکار باشند سبب بروز بی اخلاقی در دانشگاهها و تعلیم و تربیت اشتباه میشود.
* چه اساتیدی باید در دانشگاهها جذب شوند؟
موضوع را با چند استاد دانشگاه هم مطرح کردیم.
محمدحسین یادگاری عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس در این باره میگوید: اساتیدی که دغدغه نظام و انقلاب را ندارند و میخواهند تفکر خودشان را در کلاسها پیاده کنند در راستای حفظ ارزشهای انقلاب جذب نشدند.
وی با تأکید بر اینکه جذب اساتید باید در راستای دغدغه مندی اساتید باشد، میگوید: اساتید دانشگاه نیز باید در راستای تربیت دانشجویان انقلابی فعالیت کنند و باید نحوه جذب اساتید براین اساس باشد.
عبدالحمید نقرهکار استاد دانشگاه علم و صنعت نیز با بیان اینکه فرهنگ ما فرهنگ قرآنی است بر لزوم بازنگری در نحوه جذب اساتید دانشگاهها تأکید کرده و میگوید: نباید در جذب اساتید فقط علم و تخصص مورد توجه باشد بلکه باید سوابق فرهنگی، تربیتی و اخلاقی اساتید نیز مورد تأکید باشد.
محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری نیز اینکه استادی دانشگاه را یک تخصص نمیدانیم را مشکل بزرگ نظام آموزش عالی میداند و میگوید: باید بدانیم که استادی و معلمی تخصص است و باید افرادی در این شغل جذب شوند که فلسفه تعلیم و تربیت را بدانند.
به گزارش فارس، با توجه به اهمیت موضوع جذب اساتید دانشگاه، وزارت علوم برنامهریزی کرده است تا از این پس اساتید قبل از استخدام دوره شبانه روزی ۳ ماهه را طی کنند و گذراندن این دوره شرط استخدام اساتید دانشگاه است.
پایان پیام/