ظهور استعدادهای کشتی ایران در قاب تلویزیون/ مربیان تیم‌ ملی عملکرد شرکت کنندگان را ارزیابی می‌کنند

خبرگزاری فارس – گروه رادیو و تلویزیون: رسانه ملی سال‌هاست که مسابقات تلویزیونی در حوزه استعدادیابی ورزش قهرمانی و کشف استعدادهای ورزشی سراسر کشور روی آنتن برده است. «مردان آهنین» را می‌توان به عنوان سرآغاز توجه برنامه سازان صدا و سیما به جذابیت‌های مسابقات ورزشی و اهمیت آن‌ها در قاب تلویزیون برشمرد. مسابقه‌ای که در زمان پخش با استقبال چشمگیری از سوی مخاطبان رسانه ملی مواجه بود.

«مردان آهنین» یا «قوی ترین مردان ایران» یک مسابقه ورزشی تلویزیونی برای انتخاب قوی‌ترین ورزشکاران مرد ایران و اعزام آن‌ها به مسابقات جهانی بود که سال‌ها نگاه مخاطبان علاقه‌مند را به قاب تلویزیون می‌دوخت. پخش مسابقات مردان آهنین از سال ۱۳۸۰ به صورت متمرکز در ایام نوروز هرسال آغاز شد.

در کنار «مردان آهنین» یا «قوی ترین مردان ایران»، «ستاره ساز»، «تهمتن» و «همه فن حریف» از جمله مسابقات استعدادیابی حوزه ورزش تلویزیون در سال‌های اخیر هستند. این روزها شاهد مسابقه جدیدی با عنوان «همه فن حریف» برای کشف استعدادهای کشتی هستیم. 

شبکه ورزش برنامه‌ای با رویکرد استعدادیابی، با عنوان «همه فن حریف» تولید کرده است که چهارشنبه و پنج شنبه‌ها ساعت ۲۰ از شبکه ورزش روی آنتن می‌رود. محور اصلی این برنامه استعدادیابی در زمینه ورزش کشتی و معرفی بیش‌تر و حرفه‌ای‌تر این رشته ورزشی به علاقه‌مندان است.

شرکت کنندگان در مرحله اول وارد آزمون اطلاعات عمومی می‌شوند و در مرحله بعد آمادگی جسمانی و توان خود در زمینه کشتی را اثبات می‌کنند. مرحله نهایی با داوری محمد بنا، سرمربی تیم ملی فرنگی بزرگسالان، پژمان درستکار سرمربی تیم ملی بزرگسالان کشتی آزاد، علی محمدی از قهرمانان اسبق کشتی و عباس جدیدی از قهرمانان المپیک و مسابقات جهانی در رشته کشتی برگزار می‌شود.

اجرای «همه فن حریف» بر عهده هادی عامل است. این مسابقه با حضور ۵۶ شرکت کننده نوجوان از ۱۴ استان که منتخبی از برترین‌های کشتی کشور هستند قرار است در ۳۶ قسمت ۵۶ دقیقه‌ای از اواخر شهریور روی آنتن شبکه ورزش برود.

 *همه فن حریف؛ برای کشف استعدادهای کشتی

«همه فن حریف» که مراحل طراحی، برنامه ‌ریزی و پیش‌تولید آن از تابستان ۱۴۰۰ کلید خورده بود، در تابستان امسال تولید خود را با حضور منتخبینی از برترین‌های کشتی کشور در رده پایه آغاز کرده است.

محمد بنا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران و پیشکسوت کشتی که به عضو هیئت داوران مسابقه «همه فن حریف» حاضر است، در خصوص این برنامه گفت: از آن جایی که علاقه مندان به ورزش کشتی در کشور ما بسیار زیاد است، این برنامه می‌تواند در کشف استعدادها و ایجاد انگیزه بین نوجوانان برای یادگیری و ورود به این رشته ورزشی تاثیرگذار باشد و آورده ما را در این رشته ملی افزایش دهد.

سیدمحمدرضا نعمتی تهیه کننده «همه فن حریف» درخصوص ساختار این برنامه استعدادیابی اظهار کرد: ۵۶ کشتی گیر در بازه سنی ۱۴ تا ۱۷ سال در چهار دسته وزنی از ۱۴ استان کشور بر اساس توانایی، رزومه و سابقه استانی، تایید مربیان استانی و همچنین نتایج مسابقاتی که در استان ها و شهرهای خودشان کسب کردند، گزینش می‌شوند. شرکت کنندگان در قالب ۷ تیم در رشته‌های کشتی آزاد و فرنگی در سه بخش با هم رقابت می‌کنند و  ۴ داور از مربیان تیم‌های ملی عملکرد آن‌ها را ارزیابی می‌کنند.

تهیه کننده «همه فن حریف» افزود: مرحله نخست به اطلاعات عمومی مربوط به کشتی اختصاص دارد و سئوالاتی از شرکت کنندگان در خصوص قوانین و قواعد این ورزش پرسیده می شود. بخش دوم هم مربوط به آمادگی جسمانی است که شرکت کنندگان در ۶ ایستگاه، توانایی و قابلیت‌های جسمانی خود را محک می‌زنند و بخش آخر هم کشتی گرفتن شرکت کنندگان است و در این مرحله، منتخبان با هم به رقابت می‌پردازند.

در تمامی این مراحل هم داورانی از بین مربیان تیم ملی کشتی، عملکرد آن‌ها را ارزیابی می‌کنند. محمدبنا، پژمان درستکار، عباس جدیدی و علی محمدی داوران مسابقه هستند. مستندی از زندگی کشتی گیران این مسابقه هم تهیه کردیم تا بیش تر با سبک و روش زندگی شان آشنا شویم.

*نورپردازی مطابق با استاندارهای مسابقات المپیک

شهریار مظفری طراح نور «همه فن حریف» نیز در خصوص تفاوت نورپردازی این برنامه با برنامه‌های دیگر تلویزیون گفت: از آن جایی که ما در سالن کمپ تیم ملی کشتی جوانان و نوجوانان در حال ضبط برنامه هستیم نمی توانستیم به چینش این مکان دست بزنیم و از بالابر و داربست استفاده کنیم برای همین از یک گروه امداد و نجات دعوت کردیم تا با استفاده از سازه‌های سوله، نورپردازی این مکان را مناسب ضبط برنامه آماده سازی کنیم.

وی افزود: از نور مخصوص که در مسابقات جهانی المپیک مرسوم است هم استفاده کردیم تا نورپردازی این مسابقات مطابق استاندارهای مسابقات المپیک انجام شود تا عزیزان شرکت کننده با محیط مسابقات در سطح جهانی آشنا شوند.

شب گذشته اولین قسمت از مسابقه استعدادیابی «همه فن حریف» روی آنتن شبکه ورزش سیما رفت. هادی عامل از گویندگان و مفسران باسابقه و توانای کشور که در این مسابقه قرار است کشتی شرکت کنندگان را گزارش کند، در برخی موارد در کنار داوران نظر کارشناسی خود را نیز اعلام خواهد کرد.

حضور چهره‌های مطرح ورزش کشتی و متولیان این ورزش که به عنوان داور و مربی در این برنامه حضور دارند، می‌تواند یک انگیزه قوی برای نوجوانان باشد و به پویایی و تقویت این ورزش پرطرفدار در کشور کمک کند. 

پایان پیام/