مدرس دانشگاه: افراد دروغگو باید در برابر قانون پاسخگو باشند
غلامحسین اسلامی فر مدرس دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس درباره دروغگویی برخی رسانهها در جریان اغتشاشات اخیر، گفت: رسانههای مکتوب و رسانههای دیداری و شنیداری باید در مجموع مقررات و قوانینی را که در قانون اساسی و قانون مطبوعات یا مواردی که در داخل مجموع رسانهای و درون سازمانی است، را رعایت کنند.
*رسانه امانتدار مردم است
اسلامی فر ادامه داد: اولویت در همه این قوانین صحت اطلاعات و اخبار است، وقتی جزئیات خبری هنوز مشخص نیست، نباید خبر غیرواقع منتشر شود، رسانه امانتدار مردم است و از افرادی که در این حوزه فعال هستند، انتظار می رود صحت و دقت اطلاعات را کنترل کنند و امانتدار مردم باشند.
*رسانهها اجازه ترویج خشونت را ندارند
مدرس دانشگاه با اشاره به اتفاقات اخیر گفت: نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا قوانینی برای رسانهها وجود دارد و باید این اصول رعایت شود اما در اغتشاشات اخیر دیدیم بعضی از رسانهها بی توجه به این موضوع هستند. به عنوان مثال، ترویج خشونت و انتشار اخبار کذب مسالهای نیست که رسانهها اجازه این کار را داشته باشند، ولی میبینیم که به راحتی در ایران اتفاق افتاده است به طوریکه اغتشاشات اخیر با ترویج رسانه های بیگانه و عوامل خارج از کشور انجام شده است.
وی با ذکر مثالی اظهار داشت: آخرین خبر دروغ کذب که شنیدیم این بود که یک دانش آموز پنجشنبه در اردبیل فوت شده است، اولین نکته اینکه در روز پنجشنبه تمام دبیرستان ها تعطیل است و دوم اینکه چنین اتفاقی اصلا رخ نداده است.
* پاسخگو بودن رسانه ها در برابر قانون
اسلامی فر با بیان اینکه افرادی که با دروغ هایشان ثبات جامعه را بهم می ریزند، باید پاسخگو باشند،گفت: قوانین و مقررات باید رعایت شود، بخشی از آن مربوط به بحث اخلاقی به لحاظ حرفه ای است و کسی که وارد این حرفه می شود، باید آن را رعایت کند و در برابر قانون نیز باید پاسخگو باشد. اگر فرد یا گروهی باعث تشویش اذهان عمومی شده و جامعه را به ناآرامی دعوت کنند و اطلاعات غلط منتشر کرده و به شکلی افکار را مخدوش کنند باید در برابر قانون پاسخگو باشند.
* رسانه ها نسبت به افکارعمومی مسوول هستند
مدرس دانشگاه با اشاره به قانون مطبوعات گفت: در قانون مطبوعات ذکر شده که آنها موظف هستند پاسخگو باشند، نباید بدون هزینه باشد.
پایان پیام/