عرضه ۱۲۳ محصول برای پیوند فناوری و کشاورزی و رفع نیازهای این حوزه
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کشاورزی یکی از صنایعی است که گام های برداشته شده در آن برای استفاده از ظرفیتهای زیستبوم فناوری و نوآوری چندان کاربردی و اثرگذار نبوده است.
صنعتی که در دنیا به سمت هوشمندی و اتقای بهره وری با کمک فناوری های نوین حرکت کرده اما در ایران با وجود همه توانمندی های دانشی و تخصصی؛ هنوز شرکتهای دانشبنیان چندان رغبتی برای ورود به این عرصه ندارند. هرچند که تلاش کارگزاران فناوری در این زمینه به شناسایی و معرفی ۱۲۳ محصول تولیدی در عرصه کشاورزی به متقاضیان منجر شده؛ اما این تعداد بسیار کمتر و ناچیزتر از نیازی است که این صنعت دارد.
سورنا ستاری، معاون پیشین علمی و فناوری رئیس جمهوری بارها اعلام کرده بود که چالشهای کشاورزی تنها با فناوری رفع میشود و باید این نکته در مسیر حرکت به سمت تحقق کشاورزی همزیست با فناوری مورد توجه باشد که ظرفیت آب و محیط زیست و خاک محدود است و تنها ظرفیت نامحدود؛ نوآوری و فناوری است که باید در کشاورزی منظور و امنیت غذایی کشور حفظ شود.
شبکه فن بازار ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در همین راستا و برای کمک به تحقق کشاورزی مدرن با بهره وری بالاتر و بهینهتر با کمک کارگزاران خود اقدام به جذب طرح ها و محصولات فناورانه و نوآورانه و معرفی آنها به بازار هدف کرده است. محصولاتی بومی که با توانمند شرکت های دانشبنیان و سرآمدان علمی و فناوری کشور به تولید رسیده اند.
به طور مثال سامانه «جامع کنترل و مدیریت یکپارچه پارس کارن» با تلفیق هوش مصنوعی و اینترنت اشیا فرایندهای موجود در صنعت کشاورزی از تحلیل تا اجرا تا نظارت را به عهده میگیرد. یا محصولاتی چون «انواع کودهای آلی و معدنی به صورت جامد و مایع»، «دستگاه ضد رسوب الکترونیک»، «سامانه هوشمند ضد سرمازدگی باغات مدل چاهک معکوس»، «پهپادهای نقشه برداری»، «شبیه ساز محاسبه افت فرایند تصفیه روغن خوراکی»، «مقاوم سازی بذر»، «دستگاه دمنده هوای گرم» و غیره که می توانند به تحقق نسل جدید و مدرن کشاورزی در کشو کمک کنند.
پایان پیام/