اردن: راه حل سیاسی بحران سوریه باید با حفظ حاکمیت و تمامیت آن باشد
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، ایمن الصفدی وزیر امور خارجه اردن شامگاه امروز چهارشنبه میزبان «گیر پدرسون» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه بود و بر اهمیت حل بحران سوریه تأکید کرد.
روزنامه رأی الیوم به نقل از وزارت خارجه اردن گزارش داد، الصفدی پدرسون را در جریان جزئیات پیشنهاد اردن قرار دارد که بر لزوم وجود نقش گروهی کشورهای عربی در حل بحران سوریه تأکید دارد.
الصفدی با بیان اینکه پیشنهاد اردن، متضمن امنیت و ثبات سوریه، امنیت منطقه و مقابله با تمام چیزیهایی است که باعث بحران و چالشهای سیاسی، انسانی و امنیتی میشود، گفت: نمیتوان با وضعیت کنونی در سوریه و مشکلاتی که برای مردم آن به وجود آماده است، کنار آمد.
وی با بیان اینکه این مسئله، تأثیر منفی بر منطقه به ویژه کشورهای همسایه سوریه داشته است، تصریح کرد، باید برای حصول پیشرفت عملی و ملموس، تلاشها را بیشتر کرد و به وضعیت فاجعهبار سوریه پایان داد و راهکار سیاسی برای این بحران پیدا کرد.
وزیر خارجه اردن با اشاره به اینکه این راهکار باید مطالبات مردم سوریه را رفع کند، خاطر نشان کرد، چنین راهکاری باید متضمن اتحاد، انسجام و حاکمیت سوریه باشد، آن را از تروریسم و مداخله خارجی نجات دهد و شرایط لازم برای بازگشت آوارگان را فراهم کند.
این در حالی است که همایش اقتصادی اردن و سوریه شانزدهم ماه جاری برگزار شد. این همایش توسط اتاق بازرگانی اردن و با همکاری اتحادیه اتاقهای بازرگانی سوریه با حمایت وزارت اقتصاد و تجارت خارجی این کشور در دمشق برگزار شد.
شرکتکنندگان در این همایش با عنوان «مشارکتی، نه رقابتی»، چشم اندازهای همکاری مشترک در زمینههای اقتصادی، حمل و نقل و مسائل لجستیک و همچنین همکاریهای صنعتی، کشاورزی و غذایی بین دو کشور مورد بحث قرار دادند.
در این همایش همچنین تواناییهای شرکتهای اردنی و فرصتهای تجاری آنها در بازار سوریه در زمینههای تجارت بین الملل، آژانسها، خدمات، صنعت، بخش مالی، بیمه، پیمانکاری، ساخت و ساز، دانشگاهها و کشاورزی در این همایش معرفی میشود.
مناسبات دوجانبه به خصوص روابط اقتصادی میان امّان و دمشق طی چند سال گذشته به دلیل اوضاع داخلی سوریه و فشارهای ایالات متحده امریکا برای محدودسازی تعامل با دولت سوریه با سردی همراه بود؛ اما با شکست پروژههای آمریکا در سوریه، طی چهار سال اخیر روابط سوریه و اردن رو به بهبود بوده است.
پایان پیام/